IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2014, 17:53   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bisakol (Bisakodil) Yan Etkileri




Bisakol Enterik Kaplı Draje
İlaç Etken Maddesi:
Bisakodil
İlaç Marka İsmi:
Bisakol Enterik Kaplı Draje
Bisakol (Bisakodil) Nedir?

Bisakodil uyarıcı bir müshildir. Doğrudan bağırsaklar üzerinde etkilidir, kalın bağırsaktaki kasların kasılmalarına yol açar ve böylece dışkı çıkarmayı sağlar.

Bisakodil aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

kabızlık;

bağırsağın boşaltılması.

Bisakodil burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
Bisakol (Bisakodil) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer mide bulantısı, kusma veya karın ağrınız varsa; doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe Bisakodil’i kullanmayınız.

Eğer dışkı yapma düzeninizde ani bir değişiklik fark ettiyseniz ve bu durum 2 haftadan daha uzun süredir devam ediyorsa; bir müshil ilacı kullanmadan önce sağlık uzmanınıza danışınız.

Sağlık uzmanınız tarafından aksi belirtilmedikçe, Bisakodil 1 haftadan daha uzun süre kullanılmamalıdır.

Müshil kullandıktan sonra rektal kanama olması ya da dışkı yapamama hali daha ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Bisakodil kullanımını durdurunuz ve sağlık uzmanınıza başvurunuz.
Bisakol (Bisakodil) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer mide bulantısı, kusma veya karın ağrınız varsa; öncelikle doktorunuzla konuşmadan Bisakodil’i almayınız. Bisakodil’in kullanımı sizin için uygun olmayabilir ya da özel gözlemlere ve denetimlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Eğer dışkı yapma düzeninizde ani bir değişiklik fark ettiyseniz ve bu durum 2 haftadan daha uzun süredir devam ediyorsa; bir müshil ilacı kullanmadan önce sağlık uzmanınıza danışınız.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Bisakol (Bisakodil’i) Kullanabilir miyim?

Eğer hamileyseniz ve/veya bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan Bisakodil’i kullanmayınız.
Bisakol (Bisakodil’i) Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. İlacınızı bütün olarak yutunuz, tabletleri ezmeyiniz veya çiğnemeyiniz.

Bisakodil tabletleri antiasit* aldıktan veya süt içtikten sonraki 1 saat içerisinde almayınız.

(*antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo); diğer kombine antasit preparatları (Bismomagnesie, Protab)] )

Bisakodil tabletler genellikle ağızdan alındıktan 6 saat sonra etkili olurlar.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe, Bisakodil’i 1 haftadan daha uzun süre kullanmayınız.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Bisakodil’in doz aşımı belirtileri bilinmemektedir ama mide bulantısı, kusma ya da mide ağrısı gözlenebilir.
Bisakol (Bisakodil) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Bisakodil tabletleri antiasit* aldıktan veya süt içtikten sonraki 1 saat içerisinde almayınız.

(*antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo); diğer kombine antasit preparatları (Bismomagnesie, Protab)] )
Bisakol (Bisakodil’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Eğer nadir görülen ancak ciddi olan aşağıdaki yan etkilerden herhangi birini kendinizde görürseniz, Bisakodil kullanımını durdurunuz ve hemen acil tedavi merkezini veya doktorunuzu arayınız:

rektal kanama;

dışkı yapımının gerçekleşmemesi.

Daha hafif yan etkilerin görülmesi daha yüksek bir ihtimaldir. Eğer aşağıdaki daha hafif yan etkileri kendinizde görürseniz, Bisakodil’i kullanmaya devam ediniz ancak doktorunuzla görüşünüz:

karında rahatsızlık;

kramp;

ishal.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.
Bisakol (Bisakodil) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Bisakodil kullanmadan önce, eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, doktorunuza bildiriniz:

antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo); diğer kombine antasit preparatları (Bismomagnesie, Protab)];

mide ekşimesi için kullanılan ilaçlar;

H2 – Reseptör antagonistleri [nizatidin (Axid); famotidin (Duovel, Fagastril, Famodin, Famogast, Famoser, Famotep, Gasterol, Gastifam, Gastrofam, Neotab, Nevofam – L, Ulcusar); ranitidin hidroklorür (Ranitab, Ranitine, Raniver, Ulcuran, Zandid, Zantac) vb.];

proton pompası inhibitörleri [Omeprazol (Demeprazol, Eselan, Erbolin, Losec, Omeprol, Omeprazid, Prosek); Lansoprazol (Aprazol, Degastrol, Helicol, Lansazol, Lansoprol, Lansor, Lanzedin, Lukazrol, Opagis, Vogast, Zoprol); esomeprazol magnezyum (Nexium); pantoprazol sodyum (Pandev, Panthec, Panto, Pantpas, Protonex); rabeprazol sodyum (Pariet, Prabex) vb.]

Eğer yukarıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Bisakodil kullanımı sizin için uygun olmayabilir ya da tedavi sırasında dozaj ayarlamaları veya özel gözlemlere ve denetimlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bu liste Bisakodil ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Bisakodil ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Bisakol (Bisakodil’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Bisakodil’i oda sıcaklığında; nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.
Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Bisakol Enterik Kaplı Draje ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Bisakol Enterik Kaplı Draje ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Bisakol Enterik Kaplı Draje'yi asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Bisakol Enterik Kaplı Draje'yi sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Kullanılan kaynaklar ve güvenilirlik politikası için tıklayınız. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bisakodil, bisakol, etkileri, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Mofelox I.V. Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 06:09
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58