IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2014, 17:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Betaksim Flakon Yan Etkileri




laç Etken Maddesi:
Sefotaksim sodyum
İlaç Marka İsmi:
Betaksim Enjektabl Flakon
Bilgi:
Betaksim Enjektabl Flakon 500 mg; her flakonda 500 mg Sefotaksim’e eşdeğer Sefotaksim sodyum bulunmaktadır. Betaksim Enjektabl Flakon 1000 mg; her flakonda 1 g Sefotaksim’e eşdeğer Sefotaksim sodyum bulunmaktadır.
Betaksim Flakon (Enjeksiyonluk Sefotaksim) Nedir?

Sefotaksim bir antibiyotiktir ve sefalosporin grubu antibiyotikler arasında yer alır. Sefotaksim vücuttaki bakteriler ile savaşarak çalışır.

Enjeksiyonluk Sefotaksim farklı türdeki birçok bakteriyel enfeksiyonun tedavisinde kullanılır. Ağır hatta hayati tehlike yaratabilecek enfeksiyonlar da bunlara dahildir. Sefotaksim ayrıca ameliyat geçiren kişilerde enfeksiyon oluşumunu önlemek için de kullanılır.

Sefotaksim, Sefotaksim’e duyarlı bakterilerin sebep olduğu aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

üreme – boşaltım sistemi enfeksiyonları;

kadın üreme organları ile ilgili enfeksiyonlar;

alt solunum yolu enfeksiyonları;

kemik ve / veya eklem enfeksiyonları;

gonore (bel soğukluğu);

karın içinde oluşan enfeksiyonlar;

deri ve yumuşak doku enfeksiyonları;

menenjit ve beyin – omurilik ile ilgili diğer enfeksiyonlar;

kanda hastalık yapıcı mikroorganizmaların önemli ölçüde artmasıyla gelişen ağır enfeksiyon durumu (septisemi);

kan dolaşımında bakteri bulunması durumu (bakteriyemi).

Sefotaksim burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç hakkında eczacılarımızdan daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
Betaksim Flakon (Enjeksiyonluk Sefotaksim) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Sefotaksim'e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da sefalosporin grubu diğer antibiyotiklere* alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

(*sefalosporin grubu ilaçlar [sefaklor (Losefar); sefaklor monohidrat (Cec, Ceclor, Cefradur, Cekloteva, Duricef, Kefsid, Sanocef); sefaleksin monohidrat (Maksipor, Sef); sefprozil (Erasef, Prefix, Serozil); sefazolin sodyum (Cefamezin, Cefzin, Cezol, Eqizolin, İespor, Maksiporin, Rebasin, Sefazol); sefepim hidroklorür (Ekipim, Maxipime, Unisef); sefditoren pivoksil (Meiact, Spectracef); sefiksim (Suprax, Zimaks); sefiksim trihidrat (Cephix, Sancefix); sefodizim sodyum (Modivid); sefoperazon sodyum (Cefobid); sefoperazon ve sulbaktam kombinasyonu (Sulperazon); sefotaksim sodyum (Betaksim, İeforan, Sefotak); seftazidim pentahidrat (Brospect, Fortum, İesetum, Zidim); seftizoksim sodyum (Cefizox); seftriakson sodyum (Cefaday, Cephaxon, İesef, Nevakson, Novosef, Rocephin); sefuroksim sodyum (Aksef, Cefaks, Cefurol, Enfexia, Multisef, Sefuroks, Zinnat); sefuroksim aksetil (Cefaks, Enfexia, İnceptum, Oraceftin, Sefaktil, Sefuroks, Zinnat Forte); vb. ])

Bu ilacı kullanmadan önce eğer herhangi bir ilaca (özellikle de penisiline) alerjiniz varsa doktorunuza söyleyiniz. Ayrıca karaciğer veya böbrek hastalığınız, diyabet (şeker) hastalığınız, herhangi bir mide veya bağırsak bozukluğunuz ya da kalp ritim bozukluğunuz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı size reçete edilen (doktorunuz tarafından belirtilen) sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon vücudunuzdan tamamiyle temizlenmeden de belirtilerinizde iyileşme olabilir. Ancak, enfeksiyonun tamamiyle temizlenmesi için ilacı size belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanmalısınız.

Sefotaksim genel soğuk algınlığı veya grip gibi virüs enfeksiyonlarını tedavi etmeyecektir.

Antibiyotik ilaçlar ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Eğer sulu veya kanlı ishaliniz varsa doktorunuzu arayınız. Doktorunuz söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.

Bu ilaç idrardaki glikoz (şeker) seviyesini kontrol etmek için yapılan laboratuar testlerinde beklenmedik sonuçlar ortaya çıkmasına sebep olabilir. Sizi tedavi eden doktorlara Sefotaksim kullandığınızı bildiriniz.
Betaksim Flakon (Enjeksiyonluk Sefotaksim) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Sefotaksim'e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da aşağıda sıralanan sefalosporin grubu diğer antibiyotiklere alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız, bunlar:

sefadroksil monohidrat (Cefradur, Duricef);

sefaklor (Losefar);

sefaklor monohidrat (Cec, Ceclor, Cefradur, Cekloteva, Duricef, Kefsid, Sanocef);

sefazolin sodyum (Cefamezin, Cefozin, Cezol, Eqizolin, İespor, Maksiporin, Rebasin, Sefazol);

sefprozil (Erasef, Prefix, Serozil);

sefepim hidroklorür (Ekipim, Maxipime, Unisef);

sefiksim (Suprax, Zimaks);

sefiksim trihidrat (Cephix, Sancefix);

seftazidim pentahidrat (Brospect, Fortum, İesetum, Zidim);

seftizoksim sodyum (Cefizox);

seftriakson sodyum (Cefaday, Cephaxon, İesef, Nevakson, Novosef, Rocephin);

sefodizim sodyum (Modivid);

sefoperazon sodyum (Cefobid);

sefoperazon ve sulbaktam kombinasyonu (Sulperazon);

sefditoren pivoksil (Meiact, Spectracef);

sefaleksin monohidrat (Maksipor, Sef);

sefuroksim sodyum (Aksef, Cefaks, Cefurol, Enfexia, Multisef, Sefuroks, Zinnat);

sefuroksim aksetil (Cefaks, Enfexia, İnceptum, Oraceftin, Sefaktil, Sefuroks, Zinnat Forte);

sefdinir (Ceftinex);

sefpodoksim proksetil (İnfex, Sefpotec).

Bu ilacı kullanmadan önce, eğer herhangi bir ilaca (özellikle de penisiline) alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz doktorunuza söyleyiniz:

böbrek hastalığı;

karaciğer hastalığı;

herhangi bir mide veya bağırsak bozukluğu (kolit; kalın barsak iltihabı gibi);

diyabet (şeker hastalığı);

kalp ritim bozukluğu.

Bu gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz Sefotaksim kullanımı sizin için uygun olmayabilir ya da ilacı güvenli şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Betaksim Flakon (Enjeksiyonluk Sefotaksim) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi B. Sefotaksim’in doğmamış bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz. Sefotaksim anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Betaksim Flakon (Enjeksiyonluk Sefotaksim) Kullanabilir miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.
Betaksim Flakon (Enjeksiyonluk Sefotaksim’i) Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Sefotaksim kas içine veya topladamar içine enjeksiyon yoluyla uygulanır.

Doktorunuz, hemşireniz veya eczacınız bu enjeksiyonu size uygulayacaktır. Size enjeksiyonu evde nasıl uygulamanız gerektiği öğretilmiş ve direktifler verilmiş olabilir. Eğer enjeksiyonu nasıl uygulayacağınızı ve şırınga, iğne veya kullanılan diğer parçaları nasıl atmanız gerektiğini tamamiyle anlamadıysanız enjeksiyonu kendi kendinize uygulamayınız. İlacın enjeksiyon yoluyla uygulanması büyük dikkat ve deneyim gerektiren bir uygulama şeklidir. Yapılacak ufak bir hata çok ciddi sorunlara yol açabilir; bu nedenle enjeksiyonluk Sefotaksim’i kullanırken mutlaka bir sağlık profesyonelinden yardım alınız.

Sefotaksim’i kullanmadan önce bir sıvı (seyreltici) ile karıştırmanız gerekecektir. Eğer enjeksiyonları evde kullanıyorsanız ilacı nasıl saklamanız gerektiğini ve nasıl karıştırmanız gerektiğini tam olarak bildiğinizden emin olmalısınız. Anlamadığınız bir konu olursa eczacınıza danışınız.

Her kullan-at şırıngayı yalnızca bir kez kullanınız. Kullanılmış iğneleri ve şırıngaları koruyucu paketle birlikte atınız (iğneleri nasıl atmanız gerektiği bilgisini ve koruyucu paketleri eczanenizden edinebilirsiniz). Bu paketleri çocukların ve hayvanların ulaşamayacağı yerlerde tutunuz.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı size reçete edilen (doktorunuz tarafından belirtilen) sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon vücudunuzdan tamamiyle temizlenmeden de belirtilerinizde iyileşme olabilir. Ancak, enfeksiyonun tamamiyle temizlenmesi için ilacı size belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanmalısınız.

Sefotaksim genellikle enfeksiyonun tamamen temizlendiğini gösteren laboratuar testlerinden sonra 3 güne kadar kullanılır. Çok ciddi enfeksiyonların ise haftalarca tedavi edilmesi gerekebilir.

Bu ilaç idrardaki glikoz (şeker) seviyesini kontrol etmek için yapılan laboratuar testlerinde beklenmedik sonuçlar ortaya çıkmasına sebep olabilir. Sizi tedavi eden doktorlara Sefotaksim kullandığınızı bildiriniz.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.

Eğer ilacı (iğneyi) bir klinikte oluyorsanız ve randevunuzu kaçırdıysanız doktorunuz ile görüşünüz.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: güçsüzlük, halsizlik, soğukluk hissi, soluk cilt, mavi renkli dudaklar veya ani hastalık nöbeti (irade dışı kasılmalar, sara).
Betaksim Flakon (Enjeksiyonluk Sefotaksim) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Antibiyotik ilaçlar ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Eğer sulu veya kanlı ishaliniz varsa doktorunuzu arayınız. Doktorunuz söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.
Betaksim Flakon (Enjeksiyonluk Sefotaksim’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

kanlı ishal veya sulu ishal;

kolit (kalın bağırsak iltihabı);

cilt döküntüsü (isilik, kabartı vb.), çürük oluşumu (morarma), belirli bölgelerde ağır yanma hissi, hissizlik, ağrı, kaslarda güçsüzlük, halsizlik;

kolay kanama ve çürük oluşumu, alışılmadık güçsüzlük, halsizlik.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

enjeksiyonun yapıldığı yerde ağrı, sertleşme veya tahriş;

mide bulantısı, kusma, ishal;

başağrısı;

vajinal kaşıntı veya akıntı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Betaksim Flakon (Enjeksiyonluk Sefotaksim) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Sefotaksim kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

aminoglikozidler [gentamisin (Genta, Genmisin, Gentamed, Genthaver, Gentreks, Getamisin); amikasin (Amiketem, Amikaver, Amikozit, Mikasin); isepamisin (Isepacine); netilmisin (Netromycine) vb. ];

idrar söktürücüler [klortalidon (Hygroton, Regroton); indapamid (Flubest, Fludex, Flutans, Fludin, Flupamid, İndapen, İndurin, İndamid); furosemid (Lasix, Furomid, Desal); spironolakton (Aldacton); kombinasyon haldeki idrar söktürücüler (Moduretic, Triamteril, Aldactazide); mannitol (%20 Mannitol, %20 Mannitol-Biosel Solüsyonu) vb. ].

Bu liste Sefotaksim ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Sefotaksim ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Bu ilaç idrardaki glikoz (şeker) seviyesini kontrol etmek için yapılan laboratuar testlerinde beklenmedik sonuçlar ortaya çıkmasına sebep olabilir. Sizi tedavi eden doktorlara Sefotaksim kullandığınızı bildiriniz.
Betaksim Flakon (Enjeksiyonluk Sefotaksim’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak bir ortamda muhafaza ediniz.
Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Betaksim Enjektabl Flakon ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Betaksim Enjektabl Flakon ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Betaksim Enjektabl Flakon'u asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Betaksim Enjektabl Flakon'u sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Kullanılan kaynaklar ve güvenilirlik politikası için tıklayınız. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
betaksim, etkileri, flakon, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Insulatard HM Flakon Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 20:39
Zinnat 250 Mg 1 Flakon PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 10 Ekim 2014 10:08
Pantpas iv flakon Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 08 Kasım 2011 17:58
CİPRO İ.V. flakon Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 1 07 Ekim 2011 23:21
Betaksim Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 06 Ekim 2011 21:30