IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2011, 02:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
:::ÖNEMLİ::: Ağrı kesicilere dikkat ...




Arkadaşlar uzun süredir internette olaşan naproksen sodyum içerikli ilaçlar la ilgili haber yayılıyor .Bende bu konuda bi araştırma yaptım olay kesin olmamakla beraber doğru olayı şöle özetliyeyim ...


bu olay APRANAX isimli ilaç ile ilgili...Vatandasin biri, hafta sonu
arkadasinin evine gidiyor. Çok basi agridigindan, arkadasi ona bir Apranax
veriyor. Vatandas yutmadan önce ilac agzinda çigniyor, bir kaç dk. sonra
suurunu kaybediyor. Çevresindekileri tanimamaya basliyor. Apar topar
hastaneye kaldiriyorlar ve orada anlasiliyor ki; sebep beyin kanamasi.
Nedeni ise, doktorlarinaçiklamalarina göre;agrikesicilerin özellikle
Apranax ve türevlerinin çignenmesi ya da agizda bekletilmesi
apranax,aprol, aprowell, naprosyn, napradol, kapnax, apraljin, aleve,
synax, oprax (kisaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar) çignenince;etken madde beyneçok hizli nufuz ediyor ve
ölümcül Sonuçlara yol açabiliyormus.


ilacın prospektüs bilgilerini en altta verecem ...

DİKKATLİ OKUYUNUZ ....

bu olay gerçekte olabilecek bi olaydır naproksen sodyum ağız yoluyla çiğnendiği vakit ağızda bulunan tükürük bezleri sayesinde hemen emilerek kana karışır bu durumda da kan akımı artar, bunun sonucunda ısı artışı ve kızarıklık oluşur; damar içinde sıvı ; hücre sızmasına ve şişmeye neden olur. Beynimizdeki damarlar vücudumuzun diyer damarlarından daha ince olduğundan sızma bu bölgede yoğunluk kazanacağından beyin kanamasına neden olur..






şimdi naproksen sodyumun özelliklerine ve tarihcesine bakalım

Naproksen bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tır (NSAİİ). Hafiften orta seviyeye kadarki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]larda kullanılır


Ay [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi durumların yol açtığı sertliklerin tedavisinde kullanılır. Ayrıca birincil [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tedavisinde de kullanılır. Vücutta ağrı ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a neden olan hormonları azaltarak çalışır. Her ne kadar diğer Enflamasyon, yangı, infilamasyon veya iltihaplanma, canlı dokunun hasara verdiği yanıttır. Enflamasyonlu bir alanda kan akımı artar, bunun sonucunda ısı artışı ve kızarıklık oluşur; doku içine sıvı ve hücre sızmasına ve şişmeye neden olur.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`lara oranla daha büyük bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a ihtiyaç duysa da naproksen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]e kuvvetlice bağlanır ve böylece diğer ilaçlara oranla kanda daha uzun bir yarılanma süresine ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) sahiptir. Naproksen genellikle Yarı ömür Radyoaktif bir maddedeki atom çekirdeklerinin yarısının bozunması için gereken zaman aralığı. Yarılanma süresi de denir. Yarı ömür, radyoaktif bir maddedeki bozunum hızının yarıya düşmesi için gerekli süre olarak da tanımlanır.

Bir atomdaki proton ve nötron sayılarındaki farklılıklar atoma kararlı veya kararsız olarak vasıf kazandırır. Proton ile nötron arasındaki sayı farkı fazla ise atom kararsızdır. Kararsız atom tabiatta daima kararlı atoma dönüşür.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sodyum sembolü Na olan ve yer kabuğunda, çokluk bakımından altıncı sırada bulunan ****lik bir element. Sodyum, denizlerde çözünmüş hâlde bulunan elementler içinde miktar olarak ikinci sırayı alır. Sembolü Lâtince “natrium” veya “soda ****li” kelimesinden alınmıştır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]u, naproksen sodyum olarak da kullanılır. Naproksen sodyum,
Tuz Kimyada, bir asitle bir bazın tepkimeye girmesi neticesinde meydana gelen madde. Tuz bazdaki artı yüklü iyonla asitteki eksi yüklü iyondan meydana gelir. Asitle baz arasındaki tepkime nötrleşme tepkimesi olup bu esnada tuz ve su ortaya çıkar. Erimiş tuz veya çözelti halindeki tuzların çoğu eksi ile artı yüklü iyonlarına ayrışır ve elektriği iletir. Tuz adı ayrıca sofra tuzu veya sodyum klorür (NaCl) için de kullanılır.

Tuz çeşitleri: Tuzları çeşitli şekilde sınıflandırmak mümkündür


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yoldan daha hızlıca emilir. Naproksen ilk kez [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`da, reçete ilacı olarak Naprosyn adıyla satılmaya başlandı. Naproksen sodyum ise ilk kez [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`de Anaprox ismiyle satılmaya başlandı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`deki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (FDA - Gıda ve İlaç Dairesi) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`de ilacın reçetesiz olarak da satılmasını onaylasa da, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dahil dünyanın diğer birçok ülkesinde ilaç halen reçete ilacıdır.
Yapısı ve Ayrıntılar
Naproksen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`ların [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesinin bir üyesidir. Beyaz kristalize bir madde olan naproksenin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 230.2628`dir. Kokusuzdur. Ayrıca naproksen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çözünürdür; pratik anlamda düşük [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (pH 4`ten düşük) seviyesindeki suda çözünmez. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seviyesi 6 veya daha yüksek olan suda çözünebilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 153°C`dır.
Yan Etki ve Uyarılar
Diğer [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`lar gibi naproksen de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yolda rahatsızlık yaratabilir. İlacı yiyecek ile birlikte almak en sık karşılaşılan bu yan etkiyi gidermeye yardımcı olabilir. Yine diğer [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]`ler gibi, naproksen sodyum ve lityum çıkartımını engelleyebilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilavesi (supleman) kullananlarda naproksen kullanımına dikkat edilmelidir. Ayrıca, NSAİİ`ların [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesindeki ilaçlarla veya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]larla beraber kullanılmaması önerilir. Etken maddesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olan ağrı kesicilerin ( [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve diğerleri)çiğnenmemesi, ağızda bekletilmemesi gerekmektedir.Çiğnenince; etken madde beyne çok hızlı nüfuz etmekte ve ölümcül sonuçlara yol açabilmektedir.

Naproksen sodyum, ağız yoluyla alındıktan sonra mide-bağırsak kanalından süratle ve tam olarak emilir. Naproksen sodyum’un ağrı kesici etkisi, ağızdan alındıktan 20 dakika sonra başlar. 1-2 saat içinde en yüksek plazma konsantrasyonuna ulaşır. 4-5 doz-dan sonra ise sabit plazma konsantrasyonları oluşur.

Naproksen sodyum’un yarı ömrü, yaklaşık 13 saattir ve tedavi dozlarında naproksen sodyum, %99’u aşan oranda kan proteinlerine bağlanır. Alınan dozun yaklaşık %95’i naproksen, 6-0-dimetil naproksen ya da konjugeleri şeklinde dışarı atılır.
Naproksen sodyum, ****bolizmayı uyaran enzimleri indüklemez.



Prospektüs bilgileri ilaç firmasının web sitesinden alınmıştır Bu sitede verilen linklerdeki bigilerin eksik veya hatalı olmasından
ve uygulanmasından oluşacak zararlardan site yönetimi sorumlu tutulamaz.
Lütfen doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız !

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu tavsİyeler Çok Önemlİ Ecrin İslamiyet 0 09 Nisan 2011 22:51
LE9 'u Bu kadar ÖNEMLİ yapan şey Ne? Sametold Haber Arşivi 0 02 Eylül 2010 18:21
Google Ban Nedir? ÖNEMLİ!!! Süslü Google 0 17 Aralık 2007 00:55
Trojan Önemlİ Raiden Servisler 9 20 Şubat 2005 09:52