IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2011, 02:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ursofalk




FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ :
Farmakodinamik özellikler:
Ursodeoksikolik asit düşük miktarlarda insan safrasında mevcuttur.
Ağızdan alınan ursodeoksikolik asit; bağırsaktan kolesterol emilimini engelleyerek, karaciğerde kolesterol sentezini azaltarak ve safraya kolesterol atılımını azaltarak, safranın kolesterolle doymasını azaltır. Kolesterol safra taşları, kolesterolün dağılımına ve likit kristal oluşumuna bağlı olarak, zaman içerisinde kademeli olarak çözünür.

Şu ana kadar edinilen bilgilere göre, ursodeoksikolik asidin hepatik ve kolestatik karaciğer hastalıklarındaki etkisinin lipofilik, deterjan benzeri ve toksik özellikteki safra asitlerinin yerini hidrofilik, sito-protektif, non-toksik ursodeoksikolik asidin alması, hepatositlerin salgılama kapasitelerinin artması ve immünolojik düzenleyici süreçler sayesinde olduğu düşünülmektedir.

Farmakokinetik özellikler:
Oral alınan ursodeoksikolik asit jejunum ve ileumun üst kısmından pasif transport ile terminal ileumdan ise aktif transport ile hızla emilir. Emilim, genellikle uygulanan dozun % 60-80'ni oranındadır. Emilimden sonra hemen hemen hepsi glisin ve taurin amino asidi ile karaciğerde konjuge edilir ve safra ile atılır. Karaciğerden ilk geçiş klirensi % 60'a yaklaşır.
Ursodeoksikolik asidin bir kısmı ince barsaklarda bakteriyel yıkım ile 7-ketolitokolik asit ve litokolik aside dönüşür. İnsanda litokolik asidin sadece çok küçük bir kısmı emilir ve litokolik asit önce karaciğerde detoksifiye edilir ve daha sonra safraya atılarak dışkıyla uzaklaştırılır.
Ursodeoksikolik asidin biyolojik yarı ömrü 3.5 ila 5.8 gün arasındadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Eylül 2011, 02:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ursofalk




ENDİKASYONLARI :
• Safra kesesi fonksiyonlarının devam ettiği hastalarda, radyoopak olmayan kolesterol safra taşlarının eritilmesinde; ve safra taşı parçalanmasının ardından ortaya çıkan taş parçalarının eritilmesinde kullanılır.
• Kolestatik karaciğer hastalıklarında (Primer Biliyer Siroz ve diğer) kullanılır.
• Safra reflüsüne bağlı gastrit (alkalen reflü gastrit) tedavisinde kullanılır.

KONTRENDİKASYONLARI :
Kalsifiye veya bilirubin taşı şüphesinde 2 cm’den büyük taşlarda safra kesesinin yarıdan fazlasının taşla dolu olduğu durumlarda, sürekli safra kolik şikayeti olanlarda, safra kesesi ve/veya safra yollarının akut inflamatuvar hastalıklarında ve inflamatuvar barsak hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Gebelikte kullanım: Gebelik kategorisi (B)’dir.
Gebeliklerin ilk üç ayı içinde ursodeoksikolik asit kullanımına dair uygun deneyim yoktur. Doğurganlık yaşındaki kadın ursodeoksikolik asit ile tedavi edileceği zaman, mutlaka kabul edilebilir bir doğum kontrol yöntemi kullanıyor olmalıdır. Tedaviye başlamadan ise mevcut bir gebelik olup olmadığı mutlaka bertaraf edilmelidir. Güvenilirlik için, ursodeoksikolik asit gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.
Emzirme döneminde kullanım: Ursodeoksikolik asidin anne sütüne geçişi hakkında yeterli bilgi olmadığı için, emziren annelerin ursodeoksikolik asidi kullanmamaları gerekir

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Eylül 2011, 02:35   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ursofalk




UYARILAR / ÖNLEMLER :
Karaciğer fonksiyon testleri [AST (SGOT), ALT (SGPT) ve ?-GT] 4 haftalık aralıklarla, daha sonra 3 ayda bir kez olmak üzere kontrol edilmelidir.
Ursofalk kapsül 34 kilogramın altındaki çocukların kullanımına uygun değildir.

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :
Hastaların çok az bir bölümünde yan etki olarak dışkıda yumuşama görülebilir, ancak Ursofalk tedavinin kesilmesi için bir sebeb teşkil etmez. Bulantı, kusma, ağızda ****lik tat, karın ağrısı nadiren ortaya çıkabilir. Bazı alerjik cilt reaksiyonları da görülebilir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE DOKTORUNUZA DANIŞINIZ.

İLAÇLARLA ETKİLEŞİM :
Kolestiramin, kolestipol veya alüminyum hidroksit içeren antasidlerin ursodeoksikolik asit ile birlikte eş zamanlı kullanılması, ursodeoksikolik asidin emilimini ve etkinliğini azaltacağı için tavsiye edilmez. Eğer bu ilaçlardan biri kullanılmak zorundaysa, Ursofalk kapsül 2 saat önce veya 2 saat sonra alınmalıdır.

Ursofalk siklosporinin barsaktan emilimini arttırabilir. Bu yüzden siklosporin tedavisinde olan hastaların, siklosporin kan seviyeleri doktoru tarafından kontrol edilmeli ve gerek görülürse siklosporin dozu ayarlanmalıdır.

Ursofalk nadir vakalarda da olsa siprofloksasinin emilimini azaltabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Eylül 2011, 02:35   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ursofalk




KULLANIM ŞEKLİ VE DOZAJ :
1) Safra kolesterol taşlarının eritilmesinde ve kolestatik karaciğer hastalıklarında:
Hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde günlük doz, vücut ağırlığına göre 2 – 5 kapsül arasında değişmektedir (vücut ağırlığına göre 10mg/kg/gün ursodeoksikolik asit hesabı ile);

Günde 2 kapsül – 1 kapsül sabah, 1 kapsül akşam
Günde 3 kapsül – 1 kapsül sabah, 2 kapsül akşam
Günde 2 kapsül – 1 kapsül sabah, 3 kapsül akşam
Günde 2 kapsül – 2 kapsül sabah, 3 kapsül akşam

Kapsüller, bir miktar sıvı ile gece yatmadan önce alınmalıdır. Kapsüller düzenli alınmalıdır, aksi takdirde Ursofalk tedavisi başarılı olmaz. Bugüne kadar edinilen bilgilerin ışığında, kolesterol safra kesesi taşlarının erimesi için genellikle 6 ay ile 2 yıl arasında süreye ihtiyaç vardır. Eğer 12 aylık tedaviyi takiben, safra taşı büyüklüğünde bir azalma olmamış ise, tedaviye devam etmenin pek bir faydası yoktur. Tedavi sırasında 6 aylık aralarla, safra kesesi radyolojik tetkikleri yapılarak tedavinin başarısı kontrol edilmelidir.
Aşırı şişman hastalar, günde 15mg/kg gibi daha yüksek dozlarda gereksinim duyarlar.
Vücüt ağırlığıURSOFALK Kapsül günlük dozajı (10 mg/kg/gün) SABAHAKŞAMUrsodeoksikolik asit60 kg'a kadar11500 mg80 kg'a kadar12750 mg 100 kg'a kadar131000 mg 100 kg'dan fazla 231250 mg

2. Primer biliyer sirozun semptomatik tedavisi için:
Günlük dozaj, vücut ağırlığına göre 2 ve 6 kapsül arasında değişmektedir.
(10 – 15mg ursodeoksikolik asit/kg/gün).


Vücüt ağırlığıURSOFALK Kapsül günlük dozajı (10 mg/kg/gün) Günlük DozajSABAHÖĞLEAKŞAM34-50 kg arası 2 kapsül1 151-65 kg arası 3 kapsül11166-85 kg arası 4 kapsül11286-110 kg arası5 kapsül212110 kg üzeri6 kapsül222

Primer biliyer sirozda Ursofalk Kapsül kullanımı için bir süre kısıtlaması yoktur.
Nadir vakalarda, tedavi başlangıcında hastalığın semptomlarında (kaşıntı v.b gibi) kötüleşme görülebilir. Böyle bir durum meydana gelir ise Ursofalk tedavisine günde 1 kapsül ile devam edilir ve her hafta günlük doz 1 kapsül arttırılarak tabloda önerilen doza kadar çıkılır.

3) Alkalen reflü gastrit tedavisinde: Günde 1 Ursofalk kapsül alınır. Kapsüller gece yatmadan evvel içilmelidir. Önerilen tedavi süresi 10-14 gün olmakla birlikte, tedavinin süresine hastanın kliniğine göre hekimin karar vermesi uygundur.

DOZAŞIMI :
Doz aşımında ishal meydana gelebilir. Ursodeoksikolik asidin barsaklardan emilimi doz arttıkça azaldığı için, diğer doz aşımlarından farklı olarak alınan miktarın çoğu dışkı ile atılır. İshalin, sıvı ve elektrolit replasmanı ile tedavi edilmesi yeterlidir.

SAKLAMA KOŞULLARI :
25o C’nın altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.

TAKDİM ŞEKLİ :
100 kapsüllük kutularda, blister ambalajlarda satışa sunulmuştur.

Doktora danışmadan kullanılmamalıdır.

Reçete ile satılır.

RUHSAT TARİHİ VE NO: 24.12.1991 – 90/93

RUHSAT SAHİBİ :
ALİ RAİF İLAÇ SAN.A.Ş.
İkitelli Organize San.Bölgesi
Haseyad II.Kısım No:228
34306 İkitelli / İst

İMAL YERİ :
Dr.Falk Pharma GmbH adına Losan Pharma GmbH – Almanya

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ursofalk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık