IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2011, 20:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
One A Day Antioxidant Plus




ONE A DAY ANTİOXİDANT PLUS Formülü : Vitaminler :
E vitamini - 200 I.U.
C vitamini - 250 mg
A vitamini - 5000 I.U. (Beta karoten olarak)

Oligo-elementler :
Çinko - 7.5 mg
Bakır - 1.0 mg
Selenyum - 15.0 mcg
Manganez - 1.5 mg

Yardımcı maddeler :
F.D.C. Yellow No. 5 ve Titanyum dioksit.
Farmakolojik Özellikler :

ONE-A-DAY Antioxidant Plus, özel olarak geniş bir aralıktaki diyet gereksinimini karşılayacak biçimde yüksek potansiyelde antioksidan desteği sağlamak üzere formüle edilmiştir.
Antioksidan olan vitamin C, E, A ve antioksidan enzim aktivitesi için gerekli çinko, bakır, selenyum ve manganez gibi oligo-elementler hücre tahribatına yol açtığına inanılan serbest radikalleri nötralize ederler. E vitamini esansiyel bir beslenme faktörü ve antioksidan olarak hücre membranındaki poliansatüre yağ asitlerini ve diğer hücresel yapıları serbest radikallere karşı korur ve kırmızı kan hücrelerinin hemolizini önler. Ayrıca bazı enzim sistemlerinde ko-faktör olarak rol oynamaktadır. C vitamini retina hasarına sebebiyet verebilecek oksidan radikallerin fotokimyasal yolla oluşmasını önler ve özellikle kollajen doku oluşumu ve tamiri için gereklidir. Vitamin C eksikliğinde ortaya çıkabilecek kollajen oluşumunun bozulması sonucu yara iyileşmesinde gecikme, damar frajilitesi ve kemik gelişmesi ile dentin oluşumunda bozukluklar meydana gelebilir. Vitamin A görme fonksiyonu üzerine etkili olup, retinanın fotoreseptör mekanizmasında, epitel dokusunun bütünlüğünün sağlanmasında, lizozom stabilitesinde, glikoprotein sentezinde rol oynar. Çinko enzim komponenti olarak pek çok reaksiyonda yer alır. Derinin bütünlüğünün sağlanmasınında, yara iyileşmesinde ve büyümede rol oynar. Bakır da keza birçok ****lloenzimin uygun fonksiyon görmesi için gereklidir. Hemopoez, kemik mineralizasyonu, katekolamin ****bolizması ve antioksidan olarak hücre korunmasında rol oynar. Selenyum, doku peroksit düzeylerini azaltan glutatyon peroksidaz enziminin fonksiyonu için gereklidir. Manganez enzim aktivatörü (polisakkarit polimeraz, kolinesteraz, piruvat karboksilaz gibi) olarak fonksiyon gördüğü gibi, protein, yağ ve karbonhidrat ****bolizmasında ko-faktör olarak da rol oynar.


Endikasyonları :

Yetişkinlerde günlük vitamin ihtiyacını karşılamak amacıyla beslenmeye destek olarak kullanılır.


Kontrendikasyonları :

Formülünde bulunan maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olan kişilerde kullanımı kontrendikedir.


Uyarılar / Önlemler :


Hipervitaminoza neden olabilen A vitamini ile ayrıca tedavi gören kişilerde yan etki görülmemesi için doz ayarlanmalıdır.
Yeterli çalışmalar mevcut olmadığından özellikle gebeliğin ilk üç ayında ve emzirme döneminde E vitamini kullanılmamalıdır.
K vitamini eksikliğine bağlı hipoprotrombinemi veya demir eksikliği anemisi mevcutsa vitamin E kullanımında risk/fayda oranı dikkate alınmalıdır.
Hayvan deneylerinde görülen teratojenik etki nedeniyle gebelikte yüksek dozlarda A vitamini alınmamalıdır. Başka vitamin ihtiva eden preparatlarda birlikte kullanılmamalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Eylül 2011, 20:03   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: One A Day Antioxidant Plus




Yan Etkiler / Advers Etkiler :

Nadiren allerjik reaksiyonlar, gastrointestinal bozukluklar (diyare, şişkinlik gibi) görülebilir.
A vitamini yüksek dozlarda ve uzun süre kullanıldığında hipervitaminoza yol açabilir.
E vitamininin uzun süre yüksek dozlarda (günde 400 I. U.'den fazla 800 I. U.'den az) kullanımında bulanık görme, gerek erkek gerekse kadınlarda göğüslerde büyüme, diyare, bulantı veya mide krampları, başağrısı, başdönmesi, yorgunluk hali görülebilir. Çok yüksek dozların (günde 800 I. U. vit. E'den fazla) uzun süre kullanılmasıyla, K vitamini eksikliği olan hastalarda kanama eğiliminde artış, hormon ****bolizmasında değişiklikler (tiroid, hipofiz, sürrenal), immünitede değişme, cinsel fonksiyon bozukluğu ve eğilimli kişilerde tromboflebit ve trombo-embolizm riskinde artış olabilir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


İlaç Etkileşimleri :

Oral kontraseptif ve kortikosteroidler vitamin C'nin plazma düzeyini düşürür. Kalsitonin, C vitamininin tüketimini arttırır.
Vitamin C, trisiklikantidepresan, oral antikoagülan, izoprenalin, flufenazin ve nitrofurantoin ile birlikte verildiğinde, bu ilaçların etkisini azaltabilir.
Antikoagülanların, yüksek doz E vitamini ile birlikte verilmesi muhtemel bir hipoprotrombinemik yanıta yol açabilir.
Kolestiramin veya kolestipol, E vitamini absorpsiyonunu azaltabilir.
Demir eksikliği anemisi olanlarda vitamin E hematolojik yanıtı bozabilir; demir ve E vitaminini birlikte kullanan hastaların izlenmesi önerilir.
E vitamini, A vitaminin absorpsiyonunu, karaciğerde depolanmasını ve ütilizasyonunu kolaylaştırır, toksisitesini azaltır.


Kullanım Şekli ve Dozu :

Yetişkinler tarafından günde 1 yumuşak jelatin kapsül çiğnemeden bir miktar sıvı ile yutulur.


Doz Aşımı ve Tedavisi :

A vitamini ile akut toksisite; erişkinlerde bir defada 2,000,000 ünite, kronik toksisite; 3 gün süre ile günde 1 milyon ünite veya 18 aydan uzun süre günde 50,000 ünite yada 2 ay süre ile günde 500,000 ünite A vitamini alınması sonucu ortaya çıkar. A vitamini alımının kesilmesiyle genellikle semptomlar geriler ve 1 ile 4 hafta içinde kaybolur.
E vitamini ile dozaşımını takiben akut intoksikasyon, ancak, aşırı derecede yüksek miktarların alınmasıyla görülebilir.
1 g'ı aşan dozlarda E vitamini alındığında geçici gastrointestinal rahatsızlıklar gözlenmiştir. Duruma uygun tedavi metodu izlenmelidir.


Ticari Takdim Şekli :

50 yumuşak jelatin kapsül içeren plastik şişelerde.
Ruhsat sahibi: Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti., Şişli - İstanbul
Üretim yeri: Bayer Corp., ABD.
Ruhsat tarihi : 27.06.96 Ruhsat No.: 99/53
Çocukların ulaşamayacakları yerde ve ambalajında saklayınız.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
antioxidant, day


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık