IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2011, 22:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Imovane




IMOVANE 7.5 MG 20 TABLET
Sinir Sistemi, Nöroloji >>> Sedatif, hipnotik
İlacın Etken Maddesi : Zopiklon
Prospektüs Bilgileri:
Her bölünebilen tablet,Zopiklon 7.5 mg içerir.
Endikasyonları:
Uykusuzluk durumlarının kısa süreli tedavisinde.
Kontrendikasyonları:
Miyasteni gravis Zopiklona aşırı duyarlılık Dekompanse solunum yetmezliği Bugünkü bilgilere göre, 15 yaşından küçüklerde kullanılması sakıncalıdır.
Uyarılar / Önlemler:
Tedavi süresi: Bütün hipnotik ilaçlarda olduğu gibi, tedavi süresi uzatılmamalıdır. Mümkün olan en kısa sürede tedavi sonuçlandırılmalıdır. Tedavi süresi kesinlikle 4 haftadan daha uzun olmamalıdır. Yoksunluk sendromu: Böyle bir etki özellikle yüksek dozlarda ve tedavinin aniden kesilmesi ile ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda, dozun yavaşça azaltılması önerilir. Solunum yetmezliğinde doz düzenlenmelirdir. İlaçla birlikte alkol alımından kesinlikle kaçınılmalıdır. Ağır karaciğer yetmezliğinde, zopiklonun vücüttan atılması önemli oranda bozulabileceğinden dozun azaltılması gerekir. Hamilelik : Üç tür deney hayvanında ilaca bağlı teratojenik yada embriyotoksik etkiler görülmemekle birlikte, bütün yeni ilaçlarda olduğu gibi, hamile kadınlarda kullanılmaması önerilir. Emzirme dönemi: İlacın anne sütüne geçmesi çok düşük oranda olmakla birlikte, emziren kadınlarda kullanılmaması önerilir. Zihinsel uyanıklık gerektiren durumlar: Tedavi sırasında, özellikle makina ve araç kullananlarda gün boyunca görülebilecek yarı uyuklama hali göz önünde bulundurulmalıdır.
Yan Etkiler:
Doza ve hastanın kişisel duyarlılığına göre, gün içinde, rezidüel uyku hali, ağızda acı tat ve kuruluk, kaslarda tonus azalması ve anterograd amnezi görülebilir. - Bazı hastalarda, kolay sinirlenme, saldırganlık, subeksitasyon ve sıkıntılı rüyalar gibi paradoksal reaksiyonlar gözlenebilir. - Uzun süreli tedavilerin ani kesilmesine bağlı olarak yoksunluk sendromu belirtileri ortaya çıkabilir. Bu olay, zopiklonun kısa yarılanma ömrü dikkate alındığında kural olarak çabuk olacaktır. Aşağıdaki belirtiler eşlik edebilir: - Hafif belirtiler: Kolay sinirlenme, anksiyete, miyalji, ellerde titreme, uykusuzluğun tekrarlanması, kabuslar, bulantı ve kusma. - Çok nadir hallerde ciddi belirtiler görülebilir: Bazen bir kaç gün sonra ve hafif belirtilerin ardından izole konvülsiyonlar, konfüzyonun eşlik ettiği miyoklonik etat de mal.
Etkileşimler:
Aditif sinerji yapan ilaçlar: - Nöromüsküler depresanlar ( kürarizan ilaçlar, miyorelaksanlar ) - Santral sinir sistemi depresanları ( özellikle nöroleptik ilaçlar ) Bu ilaçlar İmovane ile birlikte kullanıldıklarında sedasyon artabilir. Anksiyolitik yada hipnotik endikasyonunda, birlikte benzodiazepin sınırlı ilaçlar kullanıldığında, ilacın kesilmesine bağlı yoksunluk sendromu ihtimali artar.
Dozu Kullanma:
Erişkinlerde: Tavsiye edilen doz 7.5 mg ( yatarken 1 tablet ) . Bu doz aşılmamalıdır. Yaşlı hastalarda: Bazı yaşlı hastalarda 3.75 mg’lık ( 1/2 tablet ) doz yatarken alındığında yeterli olabilir. Gerektiğinde doz 1 tablete yükseltilebilir. Karaciğer yetmezliğinde: Önerilen doz 3.75 mg’dır. ( Yatarken 1/2 tablet ) DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER Belirtiler: Alınan doza bağlı olarak koma benzeri derin uyku. Tedavi: Tercihan uzmanlaşmış bir merkezde semptomatik tedavi uygulanır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
imovane


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık