IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2011, 22:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnsülin iğnesi tarih oluyor




Tip 1 diyabet hastaları için yeni bir doku nakli tedavisi yönteminin kullanımı Britanya'da Ulusal Sağlık Sigortası tarafından onaylandı.

Hastalığı bitirmeye aday teknikle pankreas hücreleri diyabet hastasının karaciğerine yerleştirilerek insülin üretimi sağlanıyor.

ÇOCUKLUKTA TANI KOYULUYOR

Kanada'nın öncülüğünü yaptığı yeni teknik, Londra'daki King's College hastanesinde disiplinlerarası bir ekip tarafından geliştirildi. Tüm diyabetlilerin yüzde 5-10'luk bölümünü oluşturan tip 1 diyabet, hastanın kilosu veya yaşam tarzıyla alakası olmayan ve çoğunlukla çocuklukta tanı koyulan bir hastalık. Tip 1 diyabet, vücut insülin hormonu salgılayamadığında ortaya çıkıyor. Pek çok hasta tip 1 diyabetle insülin iğnesi, egzersiz ve sıkı diyetler yoluyla mücadele etse de, önemli sayıda hasta da düşük kan şekerinin uyarı sinyallerini algılayamamaları sonucu bilinç kaybı yaşayarak hastanelere taşınıyor.

Diabetes UK'in finanse ettiği araştırmacıların bulduğu yeni prosedür 45 dakika sürüyor. Pankreasta bulunan hormon üreten Langerhans dokusundan alınarak karaciğere enjekte edilen hücrelerin ölü bir donörden alınması da mümkün. Alınan dokudaki beta hücreler insülin üretiyor ve enjekte edildiklerinde hastanın daha az iğneyle ya da hiç insülin iğnesi olmayarak sağlıklı bir yaşam sürebilmesini sağlıyor.

Langerhans adacıklarından alınan hücrelerin nakli, devlet tarafından pankreas nakline daha az zahmetli bir alternatif olarak görülmesinin yanında açık ameliyata uygun olmayan kalp hastaları için de tedaviyi mümkün kılıyor.

HASTANE MASRAFI AZALACAK

Diabetes UK yöneticisi Douglas Smallwood programa devlet eliyle finansal destek sağlanmasının hastaların hayatını değiştireceğini belirtiyor. En kötü durumdaki vakaların tedavi edilebilmesi bile diyabetle mücadelenin getirdiği hastane ve ambulans masraflarını büyük ölçüde azaltacak.

The Guardian

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iğnesi, insülin, oluyor, tarih, İnsülin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
90-60-90 tarih oluyor=) Lilith IF Ekstra 5 11 Şubat 2011 09:53
MP3 tarih mi oluyor? Ocean Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Nisan 2008 15:04
Direksiyon Tarih Oluyor Hasan Otomobil Haberleri 2 02 Eylül 2006 19:21