IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2011, 22:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fulsac




FULSAC 20 MG 16 KAPSUL
Sinir Sistemi, Nöroloji ****> Antidepresan
İlacın Etken Maddesi : Fluoksetin HCL
Prospektüs Bilgileri:
Bir kapsülde ; Fluoksetin 20 mg. (Fluoksetin HCl halinde) Kapsül boyası olarak titandioksit, indigotin ve tartrazin ihtiva eder.
Endikasyonları:
FULSAC Kapsül major depresyonda endikedir.
Kontrendikasyonları:
Fluoksetine ve bileşiminde bulunan diğer maddelere karşı duyarlı (allerjik) hastalarda kullanılmamalıdır.
Uyarılar / Önlemler:
Nöbet hikayesi olan hastalar ve intihar girişimi olasılığı bulunan ağır depresif hastalar tedavi sırasında dikkatle izlenmelidir. ****bolizma değişikliklerinde yol açabilen veya kardiyak, renal ve hepatik rahatsızlıklar gibi hemodinamik cevapları değiştirebilen hastalarda özenle kullanılmalı, merkezi sinir sistem rahatsızlığı olanlar ile bu rahatsızlığa karşı diğer ilaçların kullanılkdığı durumlarda fluoksetin kullanan hastalar yakından izlenmelidir.Fulsac MAO inhibitörleri ile beraber kullanılamaz, hatta MAO inhibitörü terkedilip aradan 2 hafta geçmedikçe (MAO temizleme dönemi) Fulsac verilmez. Eğer Fluoksetin terkedilip MAO inhibitörlerine geçilecek ise en az 5 hafta beklenmelidir.(Fluoksetin temizleme dönemi). Aksi halde (Fulsasc’tan 1 hafta sonra) çok ciddi yan etkiler kaçınılmazdır.Seyrek bile olsa döküntü ve ürtiker görülen hastalarda ilaç terkedilmelidir. Düşük kilolu deprasif hastalarda zayıflamaya neden olabilir.Fulsac alkolle birlikte kullanılmamalıdır. Motorlu araç ve mekanik cihazları kullananlar dikkatli olmalıdır. Fulssac kan şekeri seviyesini etkileyebilir,antidiabetik ilaç dozu ihtiyaca göre düzenlenmelidir. Bileşiminde bulunan tartrazin nedeniyle aşırı duyarlılık reaksiyonları gelişebilir.Gebelerde:Güvenirliği kesinleşmediğinden hekim önerisi yoksa kullanılmamalıdır.Emzirme dönemlerinde:Kesin olarak gerekmedikçe kullanılmamalıdır.Çocuklarda ve yaşlılarda:Faydası ve güvenirliği henüz araştırılmamıştır. Hekime danışmadan kullanılmamalıdır.
Yan Etkiler:
En sık karşılaşılan yan etkiler: Sinirlilik ,uykusuzluk ,yorgunluk, ya da asteni, terleme, anoreksi, bulantı, diyare ,baş dönmesi ,tad değişikliği ,görme bozukluğu ,az oranda ateş ,bacak ağrısı , nazalkonjesyon ,farenjit ,sık idrara çıkma ,seksüel diskfonsiyon bildirilmiştir.
Etkileşimler:
Fulsac MAO inhibitörleri ile beraber kesinlikle verilemez.(uyarılar kısmına bakınız). Bazı kişilerde diazepamin yarılanma süresini uzatabilir. Birlikte kullanılması durumunda lityum düzeyini değiştirebilir. Diğer antidepresanlarla aynı zamanda kullanımı bu ajanların stabl kan düzeyini iki katına çıkarabilir.Antikoagülanlar ve digital gibi proteinlere afinitesi yüksek olan ilaçlarla kullanımı dikkat gerektirir.
Dozu Kullanma:
Hekim başka bir öneride bulunmaz ise Fulsac Kapsül’ün günde 1 defa ve sabah alınması yeterlidir.Gıda ,emilimini geciktirebilir fakat emilen miktar aynı kalır. Aç veya tok iken alınabilir. Beklenen antideprasif etki diğer türevlerde olduğu gibi 4 ila 5 haftalık uzun bir tedavi döneminden sonra sağlanır. Bu durum hasta ve çevrasine hatırlatılmamalıdır. Akut durum düzeltildikten sonra genellikle tedavi ileriye doğru sürdürülmemelidir. Doz bazı kişilerde günde 80 mg.’a kadar arttırılabilirsede günde 20 mg.’lık tek dozun yeterli olduğu uygulamalardan anlaşılmıştır. Günde 20 mg.’ı aşan dozlar bölünerek verilmelidir. Karaciğer ve böbrek problemi olan hastalarda ve diğer ilaçları kullanan yaşlı kimselerde dozun azaltılması önerilmektedir

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fulsac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık