IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2011, 12:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antibeksin şurup




ANTİBEKSİN ŞURUP

ANTİBEKSİN ŞURUP
FORMÜLÜ
Antibeksin şurup her bir 5 mL'lik ölçekte; Efedrin hidroklorür 5 mg Sodyum sitrat 65 mg Tiokol (Potasyum sulfogayakolat) 175 mg Feniramin maleat 15 mg içerir. Ayrıca yardımcı madde olarak sitrik asid, sodyum siklamat, şeker, metil paraben, propil paraben, mentol ve kiraz esansı, ponso 4R ve etil alkol içerir.
Antibeksin bileşiminde bir antihistaminik (H1 reseptör antagonisti) feniramin maleat ve antihistaminiğin etkisini artıran, kuvvetli bir bronkodilatasyon sağlayarak nefes almayı kolaylaştıran sempatomimetik bir ajan efedrin hidroklorür içerir. Efedrin hidroklorür aynı zamanda alerjik rinitis, saman nezlesi gibi alerjik durumların tedavisinde feniramin maleatın etkisini kuvvetlendirir. Antihistaminik ve sempatomimetiğe ilave olarak Antibeksin'in bileşiminde sodyum sitrat ve tiokol gibi iki kuvvetli ekspektoran içermektedir. Böylece yapışkan ve kesif bronş ifrazını sulandırarak kolaylıkla dışarı atılabilmesine yardım ederler.
ENDİKASYONLARI
Antibeksin şurup öksürük ve nefes darlığı ile seyreden tüm alerjik olan veya olmayan hastalıkların tedavisinde, kısa bir süre içinde hastanın genel durumunun düzeltilmesi ve hastalığın kontrol altına alınması amacı ile kullanılır. Üst solunum yolları enfeksiyonlarında, nezle, gripal enfeksiyonlar, alerjik rinit ve saman nezlesi gibi alerjik ve nefes darlığı, kuru öksürükle seyreden durumların tedavisinde, sigara içimine bağlı olan veya olmayan kronik bronşitlerin tedavisinde ve öksürüğü yumuşatarak soluk borusunun tahriş olmasına mani olmayı gerektiren diğer tüm durumlarda kullanılmaktadır.
KONTRENDİKASYONLARI
İlacın bileşiminde bulunan maddelerden birine veya birkaçına aşırı duyarlılığı bulunan kişilerde, yeni doğanlarda, prematürelerde, gebelerde ve süt verme döneminde kullanılmamalıdır.
UYARILAR / ÖNLEMLER
Antibeksin şurup glokomlu, hipertansiyonlu, diabetli hastalarda, iskemik kalp hastalığı, prostat hipertrofisi ve hipertiroidizmi bulunanlarda dikkatle, küçük dozlarda kullanılabilir. Preparat içerdiği antihistaminik nedeniyle sedasyon, uykuya meyil ve refleks kaybı oluşturacağından, yüksek yerlerde ve dikkat isteyen makinalarda çalışanlar veya otomobil kullananlar, belirtilen işlemi yapmaktan veya şurubu kullanmaktan sakınmalıdırlar. Depresan etki şiddetleneceğinden alkol, trankilizan veya uyku ilaçlarıyla beraber alınmasından kaçınılmalıdır.
YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER
Antibeksin şurup kullanılırken bulantı, kusma, taşikardi, idrar retansiyonu, sedasyon ve uykuya meyil görülebilir, doz azaltılırsa geçer. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ
MAO inhibitörleri, antihistaminiklerin antikolinerjik etkilerinin şiddetini artırabilir ve sempatikomimetiklerin etkilerini uzatabilirler. Sempatomimetikler metildopanın, dekamilaminin, reserpinin ve veratrum alkaloidlerinin antihipertansif etkilerini azaltabilirler.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Antibeksin şurup yemeklerden yarım saat sonra verilir. Yetişkinler için dozaj hastalığın şiddetine göre doktor tarafından ayarlanır. Genel olarak kullanılan dozaj, her yemekten sonra 1 çorba kaşığı (15 mL=3 ölçek) yani 9 ölçek/gün'dür. Çocuklar için uygulanan dozajda 6 yaşına kadar günde 3 defa yarım ölçek, 6 yaşından büyükler için ise günde 3 defa 1 ölçek yemeklerden yarım saat sonra verilir (1 ölçek=5 mL). Çoğu zaman ateş ile seyreden üst solunum yolu enfeksiyonlarında beraberinde çoğu kez antibiyotikler de verilir. Bünyesinde birbirinin etkisini tamamlayan 4 bileşik bulunması dolayısı ile eş zamanlı uygulanacak ilaçlar ile aynı anda verilmemesi, arada en az yarım veya bir saatlik süre farkı olması önerilir.
SAKLAMA KOŞULLARI
25°C'ın altındaki oda sıcaklığında muhafaza ediniz.
İKAZLAR
Doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.
TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ İÇERİĞİ
Antibeksin Şurup 100 mL'lik şişelerde ölçeği ile birliktedir.
Reçete ile satılır. Ruhsat Tarihi: 4.8.1966 Ruhsat No: 83/18 Ruhsat Sahibi ve Üretim Yeri: FAKO İlaçları A.Ş. Levent - İstanbul Kaynak:Atlas İlaç San

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antibeksin, Şurup


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ambrol® 150 ml Şurup Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:03
Bu Şurup Piyasadan Çekiliyor Heidi Sağlık Köşesi 0 29 Temmuz 2008 16:05