IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2011, 12:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aspirin Forte




Aspirin Forte

Formülü : Her tablet 500 mg Asetilsalisilik asit ve 50 mg Kafein içerir. Farmakolojik Özellikler : Asetilsalisilik asit analjezik, antipiretik, antienflamatuar ve antiagregan etkilere sahiptir. Asetilsalisilik asit bu etkilerini, siklooksijenaz enzimini dönüşümsüz asetilasyon ile inhibe ederek gerçekleştirir. Siklooksijenaz (prostaglandin sentetaz) enziminin inhibisyonu ağrı, ateş, enflamasyon ve agregasyondan sorumlu prostaglandinlerin sentezini önlemektedir. Asetilsalisilik asit oral uygulamadan sonra hızlı ve hemen tamamen emilir. Maksimum plazma salisilat düzeylerine 1-2 saat sonra erişilir. Bununla birlikte, plazmada etkin konsantrasyon 20-30 dakika içinde sağlanır. Plazma proteinlerine %80-90 oranında bağlanan asetilsalisilik asidin %20'si kanda, %80'i ise karaciğer ve böbreklerde hidrolize olur. Asetilsalisilik asit böbrekler yoluyla salisilik asit ve metabolitleri şeklinde atılır. Kafeinin, gastrointestinal kanaldan emilimi ve biyoyararlanımı tama yakındır. Plazma yarı ömrü 4-5 saat olan kafein, maksimum plazma konsantrasyonuna 30-40 dakika içinde ulaşır. Vücutta demetilasyon ve oksidasyon ile metabolize edilerek metilürik asit ve monometilksantin şeklinde böbreklerden atılır. Aspirin'in analjezik etkinliğinin kafein tarafından potansiyalize edilmesi sayesinde, Aspirin Forte ile daha yüksek (> %40) Aspirin'in dozlarına eşdeğer analjezi sağlanabilmektedir.
Endikasyonları : - Ağrılarda; özellikle baş ağrıları ve migren, diş ağrısı, bel ağrısı, nevralji, siyatik, ve adet sancılarında - Soğuk algınlığı, grip ve hafif enfeksiyonlarda görülen ağrı ve ateş durumlarında - İltihabi durumlarda : örn. akut ve kronik romatizmal hastalıklarda
Kontrendikasyonları : Salisilatlara ve diğer steroid olmayan antienflamatuar ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, kanama eğiliminin arttığı patolojik durumlarda, gebeliğin son üç ayında, glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinde, gastrointestinal kanalda kronik ve aktif ülseri olanlarda kullanılması sakıncalıdır. Sinüs taşikardisi veya ekstrasistol gibi kardiyak aritmilerde, ağır karaciğer harabiyetinde (örn. siroz), hipertiroidizmde ve anksiyete ile seyreden durumlarda doz hekim tavsiyesine göre azaltılmalıdır.
Uyarılar / Önlemler : Diğer ilaçlarla birlikte kullanımında ilaç etkileşimleri göz önüne alınmalıdır. Astma, nazal polip veya nazal alerjisi olanlarda, gastrointestinal şikayetleri, karaciğer harabiyeti olanlarda ve cerrahi müdahale geçirecek kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.
ÇOCUKLARDA VE GENÇLERDE GRİP VE SU ÇİÇEĞİNE EŞLİK EDEN YÜKSEK ATEŞTE REYE SENDROMU KONUSUNDA HEKİME DANIŞILMADAN KULLANILMAMALIDIR.
Hekim tarafından tavsiye edilmedikçe, hamileler ve süt veren anneler tarafından kullanılmamalıdır.
Yan Etkiler / Advers Etkiler : Doza bağımlı olarak gastrointestinal hemoraji, ülserasyon, tinnitus, vertigo, geçici işitme kaybı, kanama zamanının uzaması ve nadiren lökopeni, trombositopeni, plazma demir konsantrasyonunda düşme görülebilir. Ayrıca nadir vakalarda aşırı duyarlık reaksiyonları olarak kaşıntı, ürtiker, angionörotik ödem, astma ve anaflaksi görülebilir. Uykusuzluk, huzursuzluk, taşikardi ve gastrointestinal şikayetler görülebilir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
İlaç Etkileşimleri : Non-steroidal antiromatizmal ilaçların etkilerini ve yan etkilerini, metotreksat'ın istenmeyen etkilerini, antikoagulanların (örn. heparin ve kumarin türevleri) etkilerini ve steroidlerle birlikte alındığında gastrointestinal kanama ihtimalini arttırır. Diyabetli hastalarda kullanıldığında, insülin veya oral antidiyabetiklerin (örn. sulfonilüre) dozunun ayarlanması gerekebilir. Furosemid, spironolakton benzeri diüretiklerin ve ürikozürik ilaçların etkilerini azaltır. Salisilatlar tiroid fonksiyon testlerini etkileyebilirler. Kafein, barbitürat türevi ve antihistaminik grubu ilaçların etkilerini antagonize eder, sempatomimetikler ve tiroksine bağlı taşikardiyi arttırabilir. Kafeinin karaciğerdeki parçalanmasını oral kontraseptifler, simetidin ve disülfiram yavaşlatır, barbitüratlar ise hızlandırır.
Kullanım Şekli ve Dozu : Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmemişse : Erişkinlerde, günde 2 ila 3 kez (6 saat ara ile) 1-2 tablet tercihen yemeklerden sonra, çiğnemeden bir miktar sıvı ile yutulur. 9-15 yaş grubunda günde 2 veya 3 defa 1 tablet verilebilir. 7-9 yaş grubunda günde 3 defa ½ tablet. 7 yaşından küçük çocuklarda bunlar için uygun olan "Aspirin 100, çocuklar için" preparatını kullanınız.
Doz Aşımı ve Tedavisi : Yüksek dozda alındığında baş dönmesi, kulak çınlaması, terleme, bulantı, kusma, konfüzyon, hipervantilasyon, hipertermi ve dehidratasyon gibi salisizm belirtileri görülebilir. Çok yüksek dozlarda, merkezi sinir sistemi depresyonuna bağlı olarak koma, kardiyovasküler kollaps ve solunum yetmezliği görülebilir. Akut kafein intoksikasyonuna (>1 g) bağlı olarak uykusuzluk, huzursuzluk, kusma, konvülsiyon ve/veya görsel-işitsel rahatsızlıklar ile deliryum ve taşikardinin eşlik ettiği eksitasyon görülebilir. Akut intoksikasyonda, %5'lik sodyum bikarbonat solüsyonu ile gastrik lavaj yapılır. Ciddi intoksikasyonlarda (örn. i.v. sodyum bikarbonat ile) kuvvetli alkali diürez sağlanmalıdır. Bazı ciddi durumlarda hemodiyaliz gerekli olabilir.
Saklama Koşulları : Oda Sıcaklığında 25oC'nin altında saklayınız
Ticari Takdim Şekli : 20 Tabletlik blister ambalaj
Bayer AG, Almanya lisansı ile üretilmiştir.
Ruhsat tarihi : 05.12.1990 No : 154/16 Reçete ile satılır. Ruhsat sahibi : Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti. İstanbul Üretim yeri : Bayer İlaç Fab. A.Ş. İstanbul Hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.

KAYNAK: Bayer Türk Kimya San.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aspirin, forte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aspirin 500mg Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:10
Aspirin 100mg Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:10
APRALJİN FORTE® 550 mg Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:08
Amoklavin-BID® 400/57 FORTE Oral Süspansiyon Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:03
Alujel Forte Çiğneme Tableti Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:02