IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2011, 21:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bevitin-c




BEVİTİN-C

BEVİTİN-C 30 FİLM TABLET Kompleks Vitaminleri Vitamin C
FORMÜLÜ : Her bir Bevitin-C Film Tablet Vitamin B1 (Tiamin mononitrat) 15 mg Vitamin B2 (Riboflavin) 10 mg Vitamin B6 (Piridoksin hidroklorür) 5 mg Vitamin B12 (Siyonokobalamin) 4 mcg Vitamin C (Askorbik asit) 500 mg Kalsiyum pantotenat 20 mg Nikotinamid 100 mg Boyar madde olarak; F.D.&C. Yellow N.o5 (Tartrazin), F.D.&C. Yellow No.6, titanyum dioksit ve vanilya esansı içerir.
FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ
B kompleks ve C vitaminleri hücrelerin hayati metabolik fonsiyonları için gerekli olduklarından vücudun vitamin dengesinin bozulmasını önlemede veya bozulduğu takdirde düzeltilmesinde beslenmeyi tamamlayıcı olarak görev yaparlar. B-kompleks vitaminler aktif transport yoluyla absorbe edilir. B-kompleks vitaminleri, süratle elimine edilir ve bu nedenle vücutta depolanmaz. Kalsiyum pantotenat, gastrointestinal kanaldan süratle absorbe edilir ve vücutta bütün dokulara yayılır. Askorbik asit barsaklardan süratle absorbe edilir ve gıda ile alınan askorbatın hemen tamamı (%80 ila 90'ı) emilir.
ENDİKASYONLAR
BEVİTİN-C Film Tablet; vitamin ihtiyacının arttğı durumlarda, önemli cerrahi öncesi ve sonrasında, ağır yanıklar, uzun süreli hastalıklar ve nekahat döneminde, gastrointestinal bozukluklara bağlı absorpsiyon sorunları veya alkolizm gibi vücut direncinin azaldığı durumlarda kullanılır.
KONTRENDİKASYONLARI
BEVİTİN-C Film Tablet'te bulunan maddelerden herhangi birine, özellikle tiamine aşırı duyarlılığı olduğu bilinen bireylerde kontrendikedir.
UYARILAR / ÖNLEMLER
Laboratuvar testleri: Yaşlı hastalarda ve B12 vitamini eksikliğine yatkınlığın söz konusu olabildiği kişilerde; BEVİTİN-C Film Tablet tedavisi sırasında, düzenli olarak serumda B12 vitamin seviyeleri ölçülmelidir. Levodopanın antiparkinsonizm etkisi piridoksin tarafından tersine çevrilir. Tartrazin'in hassasiyet reaksiyonu gösterme potansiyeli vardır.
YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER
BEVİTİN-C Film Tablet, genel olarak iyi tolere edilir. Askorbik asit fazla miktarda (günde 1 gramın üzerinde) alındığında ishal ve karın ağrısı yapabilir. 2 g - 6 g gibi yüksek doz nikotinamid uygulanmasına bağlı kızarma, kaşıntı ve cilt yanması, mide rahatsızlığı ve yağ bezlerinde sekresyon artışı gibi yan etkilere rastlanılabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU
Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde doz; aç veya tok karnına günde 1 adet BEVİTİN-C Film Tablet'tir.

İKAZLAR
Doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.
SAKLAMA KOŞULLARI
25°C'ın altındaki oda sıcaklığında, kuru bir yerde ve ışıktan koruyarak muhafaza ediniz.
TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ İÇERİĞİ
BEVİTİN-C Film Tablet; 30 film tablet içeren alüminyum tüplerde bulunmaktadır. Reçetesiz satılır.
Ruhsat Tarihi: 12.11.1976 - Ruhsat No: 124/41. Ruhsat Sahibi: Abfar/İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Levent İstanbul,
Abbott Laboratories, North Cihcago, Illinois USA lisansı ile Üretim Yeri: Fako İlaçları A.Ş., Levent, İstanbul. Kaynak:Atlas İlaç San

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bevitinc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık