IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2011, 21:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Buscopan




BUSCOPAN




KISA ÜRÜN BİLGİSİ: Buscopan draje, Buscopan ampul.

FORMÜLÜ: Her draje; 10 mg Hiyosin-N-butilbromür, her 1 mL’lik ampul; 20 mg Hiyosin-N-butilbromür, FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Gastro-intestinal, safra ve üriner sistem ve kadın genital organlarının düz kaslarındaki spazmı giderir.

ENDİKASYONLARI: Gastro-intestinal sistem spazmları, safra yolları spazmları ve diskinezisi, genito-üriner spazmlarında endikedir.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: Erişkinler için günde 3-4 kez 1-2 draje, 6-12 yaş arası çocuklar günde 3 kez 1 draje çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı ile alınmalıdır. Likit formu; erişkinler ve 6 yaşından büyük çocuklar için günde 3-5 kez 2-4 ölçek, 1 yaşından büyük çocuklarda günde 3 kez 1-2 ölçek, 1 yaşına kadar olan çocuklarda günde 3 kez 1 ölçek. Ampul formu; erişkinlerde günde birkaç kez 1-2 ampul. Günlük doz 100 mg’ı geçmemelidir. Çocuklarda günde birkaç kez vücut ağırlığı kg’ı başına 0.3-0.6 mg kullanılabilir.

YAN ETKİLER: Kserostomi, taşikardi dishidroz, akomodasyon bozuklukları ve idrar retansiyonu gibi antikolinerjik yan etkiler görülebilir, fakat bu etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Özellikle deri reaksiyonları olmak üzere çok seyrek olarak alerjik reaksiyonlara neden olabildiği bildirilmiştir.

İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ: Trisiklik antidepresanlar, antihistaminikler, kinidin, amantadin dizopramid, metaklopramid, beta-adrenerjik ilaçlar, ve dopamin antagonistleriyle ilaç etkileşimleri olabilir.

KONTRENDİKASYONLARI: Bileşimindeki maddelere aşırı duyarlılık gösteren kişiler, megakolon, miyasthenia gravis.

UYARILAR/ÖNLEMLER: Olası antikolinerjik komplikasyon riski nedeniyle, dar açılı glokom eğilimi olan hastalarda, intestinal ya da üriner obstrüksiyon veya taşiaritmi eğilimi bulunanlarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Gebelik sırasında, özellikle ilk 3 ayda, ilaç kullanımı ile ilgili genel uyarılar dikkate alınmalıdır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI: Buscopan draje; 20 drajelik ambalajlarda, Buscopan ampul; 6 ampüllük ambalajlarda,



Boehringer Ingelheim lisansı ile



Ruhsat sahibi ve üretim yeri

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama

Büyükdere Cad Ali Kaya Sok No:7

80640 Levent İstanbul





Draje Ruhsat Tarihi: 10.02.1986 Ruhsat No: 138/1,

Ampul Ruhsat Tarihi: 12.02.1986 Ruhsat No: 138/14.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buscopan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık