IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2011, 23:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Canesten Krem




Canesten Krem

Formülü : 1 g krem 0.01 g klotrimazol içerir.
Farmakolojik Özellikler : Canesten Krem'in etken maddesi olan klotrimazol, geniş spektrumlu antimikotik etkinliği olan bir imidazol türevidir. Klotrimazol, mantarlara karşı ergosterol sentezini inhibe ederek etki gösterir. Ergosterol sentezinin inhibisyonu, sitoplazmik membranın yapısal ve fonksiyonel olarak bozulmasına yol açar. Canesten Krem, dermatofitler, mayalar, küfler, vb.ne karşı in vitro ve in vivo olarak geniş spektrumlu antimikotik etkiye sahiptir. Canesten Krem, antimikotik etkisinin yanı sıra, Trichomonas vaginalis, gram-pozitif mikroorganizmalar (Streptokoklar / Stafilokoklar) ve gram-negatif mikroorganizmalara (Bakteroides / Gardnerella vaginalis) karşı da etkilidir. Dermal ve vajinal uygulamalardan sonra yapılan farmakokinetik araştırmalar, yalnızca az miktarda klotrimazolün (dozun sırasıyla <2 ve %3-10'unun) emildiğini göstermektedir. Etken maddenin meydana gelen pik plazma konsantrasyonları < 10 ng/ml olup (tespit sınırının altında), ölçülebilir sistemik etki veya yan etkilere yol açmamaktadır. Canesten Krem kokusuz ve renksiz olup boyamaz, yıkanmakla kolayca çıkar.

Endikasyonları : Canesten Krem; dermatofitler, mayalar, küfler, vb.nin sebep olduğu dermatomikozların tedavisinde endikedir. Bu tip enfeksiyonlara örnek olarak ayak ve ellerdeki mikozlar (Atlet ayağı, Tinea manuum), paronychia'lar, deri ve derinin kat yerlerindeki mikozlar (Tinea corporis, Tinea cruris), derinin süperfisyel kandidozları (Candida balanitis, Candida vulvitis), Pityriasis versicolor, erythrasma ve yukarıda adı geçen patojenlere bağlı olarak gelişen seboreik dermatit sayılabilir. Canesten Krem, klotrimazol'e hassas bakterilerle süper enfeksiyon sonucu enfekte olan deri hastalıklarında da kullanılır.

Kontrendikasyonları : Klotrimazol'e, setostearil alkole veya herhangi başka bir bileşene karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar / Önlemler : Canesten Krem , genital bölgelere (kadınlarda: dudaklar ve vulvanın yakınındaki bölgeler; erkeklerde: penisin sünnet derisi ve glans) uygulandığında, prezervatif ve diyafram gibi lateks ürünlerinin etkenliğini ve güvenilirliğini azaltabilir. Bu etki geçicidir ve yalnızca tedavi süresince meydana gelir. Deneysel ve klinik araştırmalarda, gebelik sırasında Canesten Krem kullanıldığında anne ve çocuk üzerinde zararlı etkilerin meydana gelebileceğine dair veri bulunmamıştır. Bununla birlikte, gebeliğin ilk 3 ayında, Canesten Krem doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.
Yan Etkiler / Advers Etkiler : Canesten Krem'e lokal tolerans genellikle iyidir.
Nadir olarak görülen yan etkileri: Tüm beden: alerjik reaksiyon, ağrı Deri ve ekleri: kaşıntı, kızarıklık
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
İlaç Etkileşimleri : Bilinen bir etkileşimi yoktur.
Kullanım Şekli ve Dozu : Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde Canesten Krem hastalıklı cilt bölgesine günde 2-3 defa ince bir tabaka halinde tatbik edilip emdirilir. Bir el büyüklüğünde bir bölgenin tedavisi için 1/2 cm uzunluğunda krem yeterlidir. Tedaviyi hijyenik olarak desteklemek için, krem tatbikinden önce cildin hastalıklı bölgesinin yıkanması ve tamamen kurulanması tavsiye edilir. Tedavinin başarılı olabilmesi için, uygulama düzenli ve yeterli süre devam ettirilmelidir. Tam bir iyileşme sağlamak amacıyla, endikasyonlara bağlı olarak tedaviye hastanın semptomlarının kaybolmasını takip eden 2 hafta süresince devam edilmelidir.

Ticari Takdim Şekli : 20 g'lık tüplerde
Diğer Ticari Şekilleri :
gyno Canesten®1 Vajinal Tablet 500 mg Bayer AG, Almanya lisansı ile üretilmiştir. Ruhsat sahibi : Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti. İSTANBUL Üretim yeri : Bayer İlaç Fab. A.Ş. İSTANBUL Ruhsat tarihi : 05.12.1990 Ruhsat no. : 154/35 Reçete ile satılır. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25ºC'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.
KAYNAK: Bayer Türk Kimya San.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
canesten, krem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Krem Karamel YapraK Sinema Dünyası 0 15 Mart 2010 09:11
Krem Şantili Kek YapraK Kek Tarifleri 0 15 Şubat 2010 22:22
Karemelli Krem Sos YapraK Soslar 0 22 Mart 2009 18:14
Çikolatalı Krem Sos YapraK Soslar 0 22 Mart 2009 18:12
Krem Pratik Sos YapraK Soslar 0 22 Mart 2009 16:43