IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2011, 23:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cleocin




CLEOCIN


FORMÜLÜ

Her kapsülde 150 mg klindamisin baza eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür.

Ampülün her ml’sinde 150 mg klindamisin baza eşdeğer miktarda klindamisin fosfat.

Granülün her 5 ml' sinde 75 mg klindamisin palmitat



ENDİKASYONLARI

Cleocin özellikle anaerop mikroorganizmalar, stafilokoklar ve stretokoklar gibi duyarlı patojenlerin yol açtığı aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde kullanılabilir.

Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları, pelvis ve intra-abdominal enfeksiyonlar, septisemi, endometrit Cleocin'in kullanım alanı içindedir.



KONTRENDİKASYONLARI

Klindamisin veya linkomisine aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır.

UYARILAR/ÖNLEMLER

Birçok antibiyotiğin ve bu arada klindamisinin kullanımı sırasında ağır diyare ve psödomembranöz kolit durumları bildirilmiştir. Başlıca nedeni Clostridium difficile'ye bağlı bir toksindir. Enjektabl klindamisinde bulunan benzil alkol prematüre çocuklarda "Gasping Syndrome" a yol açabilir. Cleocin, mide-barsak hastalığı, özellikle koliti olan şahıslarda ihtiyatla kullanılmalıdır. Serebro-spinal sıvıya geçmediğinden, menenjit tedavisinde önerilmez. Cleocin ampul damar içine sulandırılmadan verilmemeli, sulandırıldıktan sonra 10-60 dakikada uygulanmalıdır. Uzun süreli tedavilerde karaciğer ve böbrek fonksiyonları yakından izlenmelidir. Tedavi sırasında, preparata duyarlı olmayan mikroorganizmalar, özellikle de mayalar gelişebilir. Klindamisin ve eritomisin, antagonizma nedeniyle birlikte kullanılmamalıdır. Klindamisin nöromüsküler blokaj yapan ilaçların etkisini arttırdığından, bu ilaçları kullanan hastalarda ihtiyatla kullanılmalıdır. İlacın gebelikteki güvenilirliği araştırılmamıştır. Anne sütüne geçebilir. Atopik kişilerde kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

YAN ETKİLER

Mide-barsak Sistemi: Karın ağrısı, bulantı, kusma ve diyare. Orla yolla tedavisinde özofajit. Aşırı Duyarlık Reaksiyonları: Makülopapüler deri döküntüleri ürtiker, Stevens-Johnson sendromuna benzeyen morbiliform deri döküntüleri, birkaç vakada anaflaktoid reaksiyonlar. Karaciğer:Sarılık ve karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik. Deri ve Mukozalar: Pruritus, vaginitis ve nadiren eksfolyatif, vezikobülloz dermatit. Hematopoetik Sistem: Geçici nötropeni, (lökopeni) ve eozinofili; ayrıca agranülositoz ve trombositopeni bildirilmiş fakat etiyolojik bir ilişki saptanmamıştır. Kardiyovasküler Sistem: Hızlı enflüzyona bağlı olarak nediren kardiyopülmoner arrest ve hipotansiyon. Lokal Reaksiyonlar: Adale içi enjeksiyonlarda lokal tahriş, ağrı ve apse oluşması, damar içi enjeksiyonlarda tromboflebit.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU


Cleocin ampul: Yetişkinlerde: Parenteral uygulama(IM veya IV) ciddi enfeksiyonlar 600-1200 mg'lik günlük doz 2,3 veya 4 eşit dozda uygulanılır. Çok ağır enfeksiyonlarda bu dozlar arttırılabilir. Hayati tehlike gösteren durumlarda, yetişkinlerde intravenöz yoldan günde 4,8 gramlık dozlar uygulanmıştır. Adale içinde bir defada 600 mg'dan yukarı dozlar önerilmez. Çocuklar, 1 aylıktan yukarı olanlar: Günde kilo başına 20-40 mg, 3 veya 4 eşit dozda uygulanır. Yeni doğanlar: Günde kilo başına 15-20 mg ; 3 veya 4 eşit dozda uygulanır. Sulandırma Oranı ve Enfüzyon Hızı: Cleocin ampul, 1 ml çözücüde 12 mg' dan fazla ilaç bulunmayacak şekilde sulandırılır. Enfüzyon hızı dakikada 30 mg ilacı geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Bir saatte uygulanacak bir enfüzyonda 1200 mg'dan yukarı dozlar verilmemelidir. İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER

Cleocin Ampul ile fiziksel olarak geçimsizlik gösteren ilaçlar: Ampisilin, fenitoin sodyum, barbitüratlar, aminoflin, kalsiyum glükonat, magnezyum stearat. Cleocin Kapsül ve Süspansiyon: Yetişkinler: Her 6 saatte 150-450 mg . Çocuklar: 1 aylıktan yukarı olanlar: günde kilo başına 8-25 mg, 3-4 eşit dozda verilir. 10 kg' dan aşağı olanlar: minimum doz günde 3 defa 37.5 mg' dır. Beta-hemolitik streptokok enfeksiyonları en az 10 gün tedavi edilmelidir.

TİCARİ ŞEKİLLERİ: Cleocin Kapsül; her kapsülde 150 mg klindamisin hidroklorür içeren 16 kapsüllük blister amblajlarda.

Ruhsat tarihi: 19.4.1976 Ruhsat no: 123/80

Cleocin Fosfat 300 ve 600 mg ampul; 1 ml'sinde 150 mg klindamisin fosfat içeren 2 ve 4 ml' lik ampullerde.

Ruhsat tarihi: 21.5.1981 Ruhsat no: 130/49


Ruhsat tarihi: 28.11.1991 Ruhsat no: 158/45

Cleocin Pediyatrik: Her 5 ml' sinde 75 mg klindamisin palmitat içeren 100 ml'lik şişelerde reçete ile satılır.

Ruhsat tarihi: 10.12.1982 Ruhsat no: 131/81



Ruhsat sahibi ve üretici: Pharmacia & Upjohn Company Kalamazoo, ABD lisansı ile Eczacıbaşı İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş

Küçükkarıştıran 39780 Lüleburgaz



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cleocin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık