IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2011, 23:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cleocin-T




Cleocin-T


Formülü: Bir mL solüsyonda klindamisin baza eşdeğer miktarda klindamisin fosfat içerir. Solüsyonda ayrıca izopropil alkol, propilen glikol ve su bulunur.

Farmakolojik Özellikleri: In vitro koşullarda etkin olmayan klindamisin fosfat, organizmada geçirdiği hidroliz sonucu antibakteriyel yönden etkin klindamisine dönüşür. Klindamisinin Propionibacterium acnes'e etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bu özellik akneli hastalardaki yararlılığını açıklar. Radyoaktif olarak işaretlenmiş klindamisin kullanılarak yapılan insan derisine penetrasyon çalışmaları, uygulanan dozun %10 kadarının emildiğini gösteren klindamisin yoğunluklarının stratum corneum'da biriktiğini ortaya koymuştur.

Endikasyonları: Cleocin-T Topikal Solüsyon acne vulgaris tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları: Klindamisin ya da linkomisine aşırı duyarlı oldukları bilinen hastalarla regional entent, ülseratif kolit ya da antibiyotik tedavisine eşlik eden kolit anamnezi bulunanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler: Birçok antibiyotiğin ve bu arada klindamisin kullanımı sırasında ağır diyare ve psödomembranöz kolit gelişebilir. Topikal kullanımda antibiyotik deri yüzeyinden emilebilir. Bazı seyrek vakalarda diyare, kolit ve psödomembranöz kolit bildirilmiştir. Böyle durumlarda ilaç kesilmeli ve gerekli tedavi uygulanmalıdır. Psödomembranöz kolit endoskopik muayene ve feçeste Clostridium difficile toksitininin saptanmasıyla doğrulanır. Oral yoldan 7-10 gün süreyle her altı saatte bir 125-500 mg vankomisin verilir. Cleocin-T Topikal Solüsyon, izopropil alkol içerdiğinden, göze sürüldüğünde yanma ve tahriş yapabilir. Çözeltinin göz, sıyrılmış deri, mukoza gibi duyarlı yüzeylere kazara temas etmesi durumunda buraları bol miktarda soğuk su ile yıkanmalıdır. İlacın hoş olmayan bir tadı vardır, ağız çevresine uygulanırken dikkati olunmalıdır. Cleocin-T, atopik kişilerde ihtiyatta kullanılmalıdır. Gebelik ve emzirme döneminde kullanım güvenilirliği saptanmamıştır.

Yan Etkiler /Advers Etkiler: En sık rastlanan yan etki deride kurumadır. Klindamisin topikal formülasyonu ile ilişkili olarak, tıp literatüründe seyrek olarak karın ağrısı, temas dermatiti, deri tahrişi, deride yağlanma, mide-barsak bozuklukları, gözde batma hissi. Gram negatif folikülit bildirilmiştir.

Kullanım Şekli ve Dozu: Hastalıklı bölgeye günde 2 defa ince bir tabaka halinde sürülür.

Saklama Koşulları: Oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Ticari Takdim Şekli ve Ambalaj Muhtevası: 30 mL'lik ambalajlarda.

Reçete ile satılır.

Ruhsat sahibi ve üretici: Pharmacia & Upjohn Company, Kalamazoo, ABD lisansı ile

Eczacıbaşı İlaç sanayi ve Ticaret A.Ş.

Küçükkaldıran 39780 Lüleburgaz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cleocint


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cleocin Vajinal Krem Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 07 Ekim 2011 23:26
Cleocin Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 07 Ekim 2011 23:26