IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2011, 23:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Coniel 4 mg Tablet




Coniel 4 mg Tablet

Formülü:
Her tablet; 4 mg Benidipin hidroklorür ihtiva eder.

Farmakolojik Özellikleri:Farmakodinamik özellikler
Müstahzarın etkin maddesi olan benidipin hidroklorür, uzun etkili bir kalsiyum antagonistidir. Benidipin hidroklorür hücre embranlarındaki voltaj-bağımlı kalsiyum kanallarının DHP bağlanma bölgelerine bağlanır ve hücre içerisine kalsiyum girişini inhibe ederek koroner ve periferik damarlarda genişlemeye sebep olur. Hücre membranı içerisine yüksek oranda penetre olabilen bu etkin maddenin, DHP bağlanma bölgelerine esas olarak membranlarda bağlandığı
düşünülmüştür. Yapılan çalışmalarda etkin maddenin, kan konsantrasyonundan bağımsız olarak, DHP bağlanma bölgelerine afinitesinin yüksek olduğu, buralardan ayrılmanın çok yavaş gerçekleştiği ve etki süresinin uzun olduğu gösterilmiştir.

Farmakokinetik özellikler
Benidipin hidroklorür oral yoldan alındığında süratle absorbe olur ve 0.5-1.1 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaşır. Terminal plazma eliminasyon yarı ömrü, günde tek doz olarak verildiğinde
1-2.4 saattir. Plazma proteinlerine yüksek oranda bağlanır. Karaciğerde metabolize olur. Etkin madde idrar ve feçesle itrah edilir.

Endikasyonları:
Hipertansiyon, renal parenkimal hipertansiyon ve anjina pektoris tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:
Kardiyojenik şok geçiren hastalarda CONİEL altta yatan semptomların şiddetlenmesine sebep olabilir (Bkz. Uyarılar/Önlemler).
Gebe veya gebe olması muhtemel kadınlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar ve Önlemler:
CONİEL Tablet, çok düşük kan basıncına sahip hastalara, ciddi karaciğer fonksiyon bozukluğuna sahip hastalara (CONİEL Tablet karaciğer fonksiyon bozukluğunu arttırabilir) ve yaşlı hastalara dikkatli verilmelidir.
Kalsiyum antagonistlerinin aniden kesilmesi ile semptomlarda şiddetlenme bildirilmiştir. CONİEL Tablet tedavisine geçici olarak ara verilmesi gerektiğinde, doz kademeli olarak azaltılmalı ve hasta sıkı gözlem altında tutulmalıdır. Ayrıca hastalar CONİEL Tablet tedavisine doktora danışmadan ara vermemeleri konusunda uyarılmalıdır.
CONİEL Tablet kan basıncında aşırı düşmelere sebep olabilir. Böyle durumlarda dozun azaltılması ve ilaca geçici süreyle ara verilmesi gibi tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.
CONİEL Tablet’in antihipertansif aktivitesi baş dönmesi vb. semptomları arttırabileceğinden yüksek yerlerde çalışma ve araba kullanma gibi potansiyel tehlikeleri olan aktiviteleri gerçekleştiren hastalar, çok daha dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdırlar.
Sürekli ambulatuar peritoneal diyalize giren hastalarda diyaliz sıvısının görünümünde değişme ve sıvının beyaz, bulanık bir hal alması tespit edilmiştir. Böyle bir durumda peritonit vb. durumlarla ayırıcı tanının yapılması gerekir.
Gebelik ve Laktasyonda Kullanımı:
GEBELİK KATEGORİSİ C’dir. Gebe veya gebe olması muhtemel kadınlarda kullanılmamalıdır. Emziren annelerde CONİEL kullanılması önerilmez. Eğer CONİEL kullanımı zorunlu ise emzirmeye son vermek gerekir.
Araç ve Makine Kullanımına Etkisi:
Araç ve makine kullanan hastalar dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdır (Bkz. Uyarılar/Önlemler).

Yan Etkiler/Advers Etkiler:
CONİEL Tablet kullanımı ile sıklıkla rastlanan yan etkiler çarpıntı, yüzde kızarıklık, ateş basması ve başağrısıdır.
CONİEL Tablet kullanımı ile ortaya çıkabilecek diğer yan etkiler şunlardır:
Renal: BUN ve kreatininde artış, pollaküri.
Hematolojik: Lökopeni, eozinofili.
Kardiyovasküler: Kızarıklık, kan basıncında düşme, göğüste baskı hissi, bradikardi, taşikardi, ekstrasistoller, yüz, bacak ve ellerde ödem, CPK yükselmesi
Psikonörolojik: Sersemlik, baş dönmesi, ortostatik hipotansiyon, uykusuzluk, uyuşukluk.
Gastrointestinal: Konstipasyon, karın ağrısı, bulantı, kusma, diyare, göğüste yanma hissi, susama
Diğer: Keyifsizlik, tinnitus, parmaklarda kızarıklık ve sıcaklık hissi, omuz katılığı, öksürük.
CONİEL Tablet kullanan hastalar dikkatli gözlenmeli ve eğer anormal bir durum görülürse dozun azaltılması ve tedaviye ara verilmesi gibi tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.
Aşağıda yer alan yan etkilerden herhangi birisi görülürse CONİEL Tablet tedavisi kesilmelidir.
Hepatik: SGOT, SGPT, a-GTP, bilirubin, alkalen fosfataz, LDH yükselmesi
Aşırı Duyarlılık: Deri döküntüsü, kaşıntı, ışığa duyarlılık
Diğer: Jinekomasti

Beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktorunuza başvurunuz.

İlaç Etkileşmeleri ve Diğer Etkileşmeler:
CONİEL Tablet diğer antihipertansif ilaçlar ile birlikte kullanıldığında,
antihipertansif aktivitenin artması sebebiyle, kan basıncında aşırı düşme görülebilir.
Digoksinin tubuler sekresyonunun kalsiyum antagonistleri ile inhibe edildiği ve bunun sonucunda da digoksinin kan konsantrasyonlarının yükseldiği ve dijital zehirlenmelerinin ortaya çıkabileceği bildirilmiştir. Bu sebeple CONİEL Tablet ile birlikte digoksin kullanan hastalarda digoksinin kan konsantrasyonu ve kalbin durumu monitorize edilmeli, eğer anormal bir durum görülürse digoksin dozu ayarlanmalı veya CONİEL Tablet kesilmelidir.
Simetidinin gastrik asiditeyi azalttığı ve bunun sonucunda da bazı ilaçların mideden absorpsiyonunda artışa sebep olduğu, ayrıca karaciğer mikrozomlarında kalsiyum antagonistlerinin metabolik enzimlerini inhibe ettiği bildirilmiştir. Bu sebeple CONİEL Tablet ve simetidini birlikte kullanan hastalarda kan basıncında aşırı düşüşler olabileceği akılda tutulmalıdır. Benzer bir mekanizma ile greyfurt
suyu da CONİEL Tablet’in karaciğerde metabolizmasını inhibe etmekte ve bunun sonucunda kan konsantrasyonlarını arttırarak kan basıncında aşırı düşüşlere sebep olabilmektedir.
Rifampisinin ilaç metabolizmaları ile ilişkili enzimleri indüklediği ve kalsiyum antagonistlerinin metabolizmasında artış ve kan konsantrasyonlarında düşüş görüleceği bildirilmiştir. Bu iki ilacın kombine kullanılması durumunda CONİEL Tablet’in antihipertansif aktivitesinde azalma olabileceği göz önünde tutulmalıdır.

Kullanım Şekli ve Dozu:

Coniel® 4 mg Tablet;

1. Hipertansiyon ve renal parenkimal hipertansiyonda;
Erişkinlere genellikle kahvaltıdan sonra günde bir defa 2-4 mg benidipin hidroklorür uygulanır. Şayet 2-4 mg’lık dozlar kafi gelmediği taktirde dozaj hastanın yaşlı ve semptomlarına göre günde 8 mg’a kadar arttırılabilir. Ağır hipertansiyon vakalarında, kahvaltıdan sonra günde bir kez 4-8 mg benidipin hidroklorür verilir.
2. Anjina pektoriste;
Erişkinlere genellikle kahvaltı ve akşam yemeğinden sonra günde iki kez 4 mg benidipin hidroklorür verilir. Dozaj hastanın yaşlı ve semptomların şiddetine göre ayarlanabilir.

Doz Aşımı ve Tedavisi:
CONİEL Tablet’in doz aşımında kan basıncında aşırı düşmeler görülebilir. Eğer kan basıncındaki düşme çok belirgin ise alt ekstremitelerin havaya kaldırılması, sıvı replasmanı ve vazopressörlerin verilmesi gibi tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. İlaç kan proteinlerine yüksek oranda bağlandığından ilacın hemodiyaliz ile kandan uzaklaştırılması etkili değildir.

Saklama Koşulları:
30 ºC´nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
Ticari Takdim Şekli ve Ambalaj Muhtevası:
20 tablet ihtiva eden blister ambalajlarda.

Çocukların Ulaşamayacakları ve Göremeyecekleri Yerlerde ve Ambalajında Saklayınız.

Reçete ile Satılır.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4, coniel, mg, tablet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AZOSİLİN 30 Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:14
Aksef Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:00
Arthrotec 75 mg Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 1 13 Eylül 2011 22:58
Dispril Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 13 Eylül 2011 22:50
Hem Netbook, Hem Tablet Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Haziran 2011 01:09