IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ekim 2011, 11:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DEMOKSİL TABLET 1 g




DEMOKSİL TABLET 1 g

Formülü:
Her tablet;
1 g Amoksisilin'e eşdeğer Amoksisilin trihidrat
Diğerleri: Nane aroması, Sodyum siklamat ve sodyum sakkarin
ihtiva eder.
Farmakolojik Özellikleri:
Farmakodinamik Özellikler: DEMOKSiL Tablet 1 g'm etkin maddesi amoksisilin, Gram-negatif ve Gram-pozitif mikroorganizmalara karşı bakterisid etkiye sahip, geniş spektrumlu bir antibiyotiklir. Semisentetik bir penisilin olan amoksisilin, bir ampisilin analoğudur. Kimyasal olarak D-(-) re-amino-p-hydroxy-benzyl penisilin'dir. Amoksisilin bakterisid etkisini, bakleri hücre duyarının mukopeptid biyosentezini inhibe ederek gösterir. in vitro calışmalarda aşağıda yer alan bakterilerin amoksisiline duyarlı olduğu belirlenmişitir.
Gram-negatif mikroorganizmalar: Haemophillus influenzae, Escherichia coii, Proteus mirabilis, Neisseria gonorrhoeae.
Gram-pozitif mikroorganizmalar:
Alfa ve beta hemolitik streptokoklar, Streptococcus pneumoniae, penisilinaz salgılamayan slafilokoklar, Streptococcus faecaiis. Helicobacter: Helicobacter pylori.
Amoksisilin penisilinaz yapan bakterilere ve dirençli stafilokoklara etkisizdir. Pseudomonasintiim suşları ile Klebsiellave Enterobacter suşlarını çoğu amoksisiline dirençlidir.
Farmakokinetik Özellikler: Amoksisilin mide asidine karşı dayanıklıdır. Yiyeceklerle birlikte verilmesi aktivilesini etkilemez. Oral yoldan alındığında süratle absorbe olur. Vücut doku ve stvilarma hızla yayılır. Serebrospinal sıvıya ancak meninksler iltihapli olduğu vakit geçebilir. Kan proteinlerine yaklaşık % 20 oranında bağlanır. 250 mg ve 500 mg amoksisilin oral olarak verildiğinde uygulamadan 1-2 saat sonra yaklaşık 3.5 mcg/ml-5 mcg/ml ve 5.5 mcg/ml-7.5 mcg/ml'lik maksimum kan konsantrasyonuna ulaşır. Bu konsantrasyon, aynı miktar ampisilin ile elde edilen konsantrasyonun yaklaşık olarak iki mislidir. Amoksisilin terapotik kan seviyesinin diğer penisilinlerden daha uzun süre devam etmesi nedeniyle, DEMOKSiL Tablet'in günde 3 defa verilmesi yeterli olmakta ve geceleri hastanın uyandırılmasına gerek kalmamakladır. Amoksisilin oral kullammdan sonraki 6-8 saat içinde % 60 oramnda ve değismeden idrarla itrah edilir.
Endikasyonları:
Amoksisiline duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu tonsillil, orta kulak iltihabi, sinizüt, farenjit, akut ve kronik bronsit, pöinoni gibi üst ve alt solunum yolları enfeksiyonlannda; sistit, Oretrit, piyelonefrit, adneksit, puerperal enfeksiyonlar, septik abortus, gonore, prostatit gibi ürogenital sistem enfeksiyonlarında, selülit, abse, erisipel, impetigo, akne gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında, gastrointestinal sistem enfeksiyonlannda, sepsis ve bakteriyel menenjitin tedavisinde, bakteriyel endokardit profilaksisindeve duodenal ülserle bağlantılı H.pylori eradikasyonunda endikedir. Gerektiğinde enfeksiyonun yerine göre gerekli cerrahi mudahaleler uygulanmalıdır.
Kontrendikaysonları:
Amoksisilin, penisiline karşı allerjisi olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:
Penisilin tedavisi uygulanan hastalarda ciddi ve hatta ölümle sonuçlanabilen anaflakloid aşırı duyarlılık reaksiyonlan bildirilmiştir. Bu tip reaksiyonlar özellikle birçok allerjene duyarlılığı olan kişilerde ve parenteral uygulamada oral uygulamaya göre daha sık görülür. Penisiline aşırı duyarlilığı olan kişilere sefalosporinlerle tedavi uygulandığında ciddi aşırı duyarlıIık reaksiyonlarimn oluşabildiği bildirilmistir. Penisilin tedavisine başlamadan önce penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere karşı önceden duyarlılık reaksiyonu olup olmadığı iyice sorulmalıdır. Ciddi anaflaktoid reaksiyonların adrenalin ile acil tedavisi şarttır. Endikasyona göre oksijen ve i.V. steroidler verilmeli, hava yolu aciı tutulmalı, gerekirse entubasyon uygulanmalıdır. Uzun süreli tedavide tüm güçlü ilaçlarda olduğu gibi hematopoetik sistem, böbrek ve karaciğer fonksiyonlan belirli aralıklarla izlenmelidir. Tedavi sırasında bakteriyel patojenler (Enterobacter, Psodomonas) ve mantarlarla (Candida) süperenfeksiyon ihtimali unutulmamalıdır. Böyle bir durumda ilaç kesilmeli ve uygun tedaviye başlanmalıdır.
Gebelik ve Laktasyonda Kullanımı:
Gebelik kategorisi B'dir. Gebelikte emniyetle kullanılabileceği henüz kesinlik kazanmamişlır. Amoksisilin süte az miktarda geçer. Emziren annelerde kullamldığında bu özelliği unutulmamalıdır. Araç ve Makine Kullanımına Etkisi: Yoktur.
Yan Etkiler / Advers Etkiler
Gastrointestinal: Bulantı, kusma, diyare. Hipersensitivite Reaksiyonlan: Eritematoz makülopapüler doküntüler ve ürtiker.
Ürtiker ve diğer deri döküntüleri ile serum hastalığı benzeri reaksiyonlar antihistaminik ve gerekirse sistemik kortikosteroid uygulaması ile kontrol altına alınabılır. Bu tip reaksiyonlar görülmesi halinde tedavinin kesilmesi uygundur.
Karaciğer:
Hafif bir SGOT artışı bildirilmiş olmakla beraber klinik önemi bilinmemektedir.
Kan ve Lenf Sistemi: Anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, Iökopeni ve agranülositoz bildirilmiştir. Bu belirtiler tedavi kesildiğinde genellikle kaybolmaktadır.
Etkeni bir virüs olan enfeksiyöz mononükleozda amoksisilin kullanılmamalıdır. Amoksisilin uygulanan enfeksiyoz mononükleozlu hastalarda yüksek oranda deri döküntüsü bildirilmiştir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
İlaç Etkileşimeri
Probenesid ile birlikte kullanıldığında amoksisilinin itrahi gecikir.
Kullanım Şekli ve Dozu
Çocuklar için DEMOKSiL'in süpansiyon formu tercih edilmelidir. 20 kg ve ütündeki çocuklara yetişkin dozu uygulanır.
Streptokok, pnomokok, penisilinaz yapmayan stafilokok ve H.influenza'mn neden olduğu üst solunum yolu enfeksiyonlarında: E.coli, Proteus mirabilis ve Streptococcus faecalis'm neden olduğu ürogenital sistem enfeksiyonlannda:
Streptokokların, pöbmokoklarin, hassas stafilokokların ve E.coli'nm neden olduğu deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında;
Mutad Doz:
Yetişkinlere 8 saatte bir 250 mg-500 mg olarak verilir. A grubu beta-hemolitik streptokoklarla oluşan enfeksiyonlarda akut romatizmal ateş. ve akut glomerülonefrit oluşmasını önleyebilmek için tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir.
Az duyarlı mikroorganizmalar tarafından oluşturulan ciddi enfeksiyonlarda, etkeni streptokoklar, pnomokoklar, penisilinaz salgılamayan stafilokoklar ve H. influenzae olan alt solunum yolu enfeksiyonlarında
:
Mutad Doz:
Yetişkinlere 8 saatte bir 500 mg-1 g olarak verilir, Gonorede ve N. gonorrhoea'nin neden olduğu akut, basit ano-jenital ve üretral enfeksiyonlarda (kadın ve erkek): Mutad Doz: Yetişkiniere tek doz halinde 3 g amoksisilin verilir. Sifilisten de şüphe edilen gonore vakalannda amoksisilin verilmeden önce karanlık saha muayenesi ve 4 ay süre ile her ay serolojik tetkik de yapılmalıdır.
Bakteriyel menenjitte:
Yetişkinlerde günlük doz, kg başına 150-200 mg olarak hesaplanır. Bu doz 8 veya 6 eşit kısma bölünerek 3 veya 4 saat ara ile verilir.
Bakteriyel endokardit profilaksisi:

Bakteriyel endokardit profilaksisi gerekli görülen hastalarda, diş çekimi ve gingiva ile ilgili cerrahi girişimlerde erişkinlere girişimden 1 saat önce 3 g; 6 saat sonra 1.5 g amoksisilin oral olarak uygulanır.
Son bir ay içinde penisilin kullanılmış hastalarda başka bir antibiyotik ile profilaksi uygulanmalıdır.
Amoksisilin ile tedavide önerilenden düşük dozlar kullanılmamalıdır. Bazı hallerde daha yüksek dozlar gerekebilir. İnatçı ve ağır enfeksiyonlarda tedaviyi birkaç hafta sürdürmek ve tedavi kesildikten sonra hastayı birkaç ay takip etmek gerekebilir, Kronik üriner sistem enfeksiyonlannda, sık sık klinik ve bakteriyolojik tetkik yapılması lüzumludur. Amoksisilin ile tedavi semptomlar kaybolduktan sonra en az 48-72 saat daha sürdürülmelidir. Hemolitik streptokoklann neden olduğu enfeksiyonlarda nükslerin ve komplikasyonların önlenebilmesi için tedavinin en az 10 gün sürdürülmesi tavsiye edilir.
Duodenal ulserie baglantılı W.py/or/eradikasyonunda:
Üçlü Tedavi Rejimi:

Günde 2 defa 1 g amoksisilin; günde 2 defa 500 mg klaritromisin ve günde 2 defa 30 mg lansoprazol ile birlikte 14 gün uygulanır.
Günde 2 defa 1 g amoksisilin; günde 2 defa 500 mg klaritromisin ve günde iki defa 20 mg omeprazol ile birlikte 10 gün uygulanır.
ikili Tedavi Rejimi:
Günde 3 defa 1 g amoksisilin; günde 3 defa 30 mg lansoprazol ile birlikte 14 gün uygulanır.
Ülserin iyileşmesini tamamlamak için daha fazla asid süpresyonu gerekebilir.
Saklama Koşulları
25 "C'nin altındaki oda sıcakğında ve kuru bir yerde muhafaza ediniz.
YUTMA PROBLEMİ OLAN HASTALARDA TABLET,
YARIM BARDAK SUDA ERİTİLEREK KULLANILABİLİR.
Ticari Takdim Şekli ve Ambalaj Muhtevası :
Her tablette 1 g Amoksisiline eşdeğer Amoksisilin trihidrat ihtiva eden 16 tabletlik blister ambalajlar.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri:
DEMOKSIL 1 g Süspansiyon
DEMOKSIL 125 mg Süspansiyon
DEMOKSIL 250 mg Süspansiyon

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, demoksil, demoksİl, tablet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dekort 0.75 mg Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 09 Ekim 2011 11:04
AZOSİLİN 30 Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:14
ALARİN Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:01
Aksef Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:00
Arthrotec 75 mg Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 1 13 Eylül 2011 22:58