IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ekim 2011, 11:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doksin




Doksin


Bileşimi


Her kapsül, 100 mg doksisikline eşdeğer doksisiklin hiklat içerir.

Özellikleri


· Tetrasiklin grubu bir antibiyotiktir.
· Geniş spektrumludur.
· Etkisini bakterilerin protein sentezini inhibe ederek gösterir.
· Oral uygulamadan sonra gastrointestinal kanaldan tamamen absorbe edilir.
· Yarılanma süresi 18-22 saattir; normal ve böbrek fonksiyonu bozuk hastalarda anlamlı bir fark yoktur.


Spektrumu


Rickettsiae, Mycoplasma pneumoniae, Haemophilus ducreyi, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Enterobacter aerogenes, Klebsiella türleri, Shigella türleri, Mima türleri, Herellia türleri, Pasteurella pestis, Pasteurella tularensis , Bartotella bacilliformis, Bacteroides türleri, Vibrio comma, Vibrio fetus, Neisseria gonorrhoeae, Treponema pallidum, Treponema pertenue, Listeria monocytogenes, Clostridium türleri, Bacillus anthracis, Fusobacterium fusiforme, Actinomyces türleri ve Chlamydia trachomatis gibi mikroorganizmalara in-vitro etkilidir.

Endikasyonları


Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu,

· Solunum yolu infeksiyonları
· Ürogenital sistem infeksiyonları
· Dental infeksiyonlar
· Deri ve yumuşak doku infeksiyonları
· Kemik ve eklem infeksiyonları


Kontrendikasyonları


Tetrasiklinlere duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarı ve Önlemler


Tedavi sırasında duyarlı olmayan mikroorganizmalar süperinfeksiyon oluşturabilirler. Bu gibi durumlarda ilaç kesilmeli ve etken mikroorganizmaya uygun bir ilaçla süperinfeksiyon tedavi edilmelidir. İlacın kullanımı sırasında hastalarda ortaya çıkabilecek gastrointestinal sistemle ilgili olası yan etkileri önlemek için DOKSİN kapsül bol miktarda sıvı ile birlikte alınmalıdır. Kullanım sırasında herhangi bir alerjik reaksiyon görülürse ilaç kesilmeli; hasta antihistaminikler, presöraminler, epinefrin türevleri ve kortikosteroidler ile tedavi edilmelidir. Tetrasiklin alan bazı hastalarda fotosensitivite görülebilir. Ciltte eritem görüldüğü zaman ilaç kesilmelidir. Tetrasiklin grubu antibiyotikler uzun süreli kullanımlarda dişlerde kalıcı renk değişikliklerine neden olabilir. Bu nedenle diş gelişimini tamamlamamış (8 yaşından küçük) çocuklarda ve hamilelerde özellikle hamileliğin ikinci yarısından sonra kullanılmaları sakıncalıdır. Tetrasiklinler protrombin aktivitesini baskı altına aldıklarından, antikoagülan ilaçlarla birlikte kullanıldıklarında bu tür ilaçların dozu azaltılmalıdır. Anne sütüne geçtiğinden tedavi sırasında emzirmeye ara verilmelidir.

Yan Etkileri


Gastrointestinal sistem: anoreksi, bulantı, kusma, diyare, glosit, disfaji, enterokolit, nadiren özofajit ve özofajiyel ülserasyon görüldüğü bildirilmiştir.

Deri ve yumuşak doku: makülopapüler döküntü, eritem ve fotosensitivite.

Üriner sistem : tetrasiklinlerin antianabolik etkileri BUN yükselmesine neden olabilir.

Aşırı duyarlılık reaksiyonları: ürtiker, anjionörotik ödem, anafilaksi, anafilaktoid purpura ve sistemik lupus eritematosuzda alevlenme.

Tetrasiklin kullanımı sırasında hemolitik anemi, trombositopeni ve eozinofili bildirilmiştir.

İlaç Etkileşmeleri


Antasidler, kalsiyum ve demir tuzları, magnezyum içeren laksatifler tetrasiklinlerin absorpsiyonunu azaltır. Barbitürat, karbamazepin ve fenitoin ile birlikte kullanıldığında doksisiklinin kan düzeyleri yükselebilir. Antikoagülanlar ile birlikte kullanıldığında, antikoagülan dozunun ayarlanması gerekebilir. Bakteriyostatik ilaçlar penisilinlerin bakterisid etkisine müdahale edebileceğinden penisilinlerle birlikte tetrasiklinler uygulanmamalıdır.

Kullanım Şekli ve Dozu


DOKSİN kapsül oral yoldan uygulanır. Bol miktarda su ile birlikte alınmalıdır. Başlangıç dozu olarak 12 saatte bir 100 mg uygulanır. İdame tedavisi için günde tek doz 100 mg önerilmektedir. Ciddi infeksiyonların tedavisinde idame dozları iki katına çıkarılabilir. N. gonorrhoeae veya C. trachomatis’in neden olduğu akut epididimo – orşit tedavisinde en az 10 gün süre ile günde 2 kez 100 mg uygulanmalıdır. Komplike olmayan gonokokal infeksiyonlarda 7 gün süre ile günde 2 kez 100 mg uygulanmalıdır. Primer ve sekonder sifilisde 300 mg günlük doz bölünmüş dozlar halinde en az 10 gün süre ile uygulanmalıdır. C. trachomatis’in neden olduğu komplike olmayan üretral, endoservikal ve rektal infeksiyonlarda en az 7 gün süre ile günde 2 kez 100 mg uygulanmalıdır. C. trachomatis ve U. urealyticum’un neden olduğu non – gonokokal üretritte en az 7 gün süre ile günde 2 kez 100 mg uygulanmalıdır. Streptokokal infeksiyonların tedavisinde 10 gün süre ile uygulanmalıdır.

Doz Aşımı Halinde Alınacak Önlemler


Gastrik lavaj ve destekleyici tedavi önerilir.

Saklama Koşulları


Çocukların ulaşamayacağı yerlerde, oda sıcaklığında (25ºC nin altında) ve ambalajında saklanmalıdır.

Ticari Şekli


DOKSİN kapsül 100 mg, 8 kapsüllük blister ambalajda

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
doksin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık