IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2011, 08:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Enter-sal




Enter-sal



Bileşimi


Her draje, 500 mg sodyum salisilat içerir.

Özellikleri


· Analjezik, antipiretik ve antienflamatuar etkilidir.
· Özel şekilde drajelendirildiğinden midede çözülmeyip bağırsakta çözülür ve bu nedenle mide ekşimesi, mide bulantısı ve gastrik iritasyon gibi şikayetler oluşturmaz.
· Yüksek dozlarda sürekli salisilat tedavisine olanak sağlar.
· Kuvvetli analjezik, antipiretik ve antienflamatuar etkisi vardır.
· Ürik asidin daha fazla itrah edilmesini sağlar.


Endikasyonları


· Romatizma ve romatizmal kökenli ağrılar
· Gut
· Lumbago
· Artrit


Kontrendikasyonları


Peptik ülserli hastalar ve kanama eğilimli olgularda kontrendikedir.

Uyarı ve Önlemler


ENTER-SAL draje, diğer ilaçlar ile birlikte kullanıldığı zaman ilaç etkileşmesi konusuna dikkat edilmelidir. Astım, nazal polip ve alerji triadı bulunan bireylerde uygulama dikkatle yapılmalıdır. ENTER-SAL draje normal tabletlere oranla daha az mide iritasyonu oluşturur; ancak kanaması olan ve ülserasyon hikayesi veren hastalarda bir risk söz konusudur. Bu nedenle, mide şikayetleri, peptik ülser ve gastrointestinal sistem kanaması geçirenler yakınen izlenmelidir. Mide pH sının yükselmesi preparatın kaplı tabakasını etkileyeceği için antasitler ile birlikte kullanılmamalıdır. Salisilatlar, karaciğer fonksiyonları bozuk olanlarda ve ameliyat geçirecek hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Su çiçeği, grip ve yüksek ateşle seyreden olgularda, Reye sendromu konusunda doktora danışmadan çocuk ve gençlerde uygulanmamalıdır. Hamilelerde kullanım emniyeti kanıtlanmamıştır ve emziren anneler tarafından kulllanılmamalıdır.

Yan Etkileri


Salisilatlar en sık gastrointestinal sistem üzerinde yan etki gösterir. Drajenin mide üzerine direkt tahriş etkisi büyük oranda önlenmiş olmakla beraber gastrointestinal kanama ve ülserasyonlara neden olabilir. Salisilatlar kulakta çınlama, reversibl işitme kaybı ve vertigo oluşturabilir. Hematolojik yönden; lökopeni, trombositopeni, kanama zamanı uzaması ve plazma demir konsantrasyonunda düşme izlenebilir.Ürtiker, prurit, anjiyoödem ve ender olarak da anafilaktoid reaksiyon görülebilir. Salisilatlar astım, alerji ve nazal polip triadı bulunan bireylerde bronkospazm oluşturabilir.

İlaç Etkileşmeleri


Salisilatlar alkol, kortikosteroid ve pirazolon türevleri ile birlikte kullanıldığı zaman gastrointestinal sistemde kanama ve ülserasyon riskini artırır. Salisilatlar plazma protrombin konsantrasyonunu azalttığı için birlikte kullanılan antikoagülan ilaçların etkileri ile oral hipoglisemik ilaçların etkilerini potansiyelize eder. Salisilatlar küçük dozlarla probenesid ve sulfinpirazonun ürikozik etkisini ve spiranolakton ile oluşturulan sodyum atılımını azaltabilir. Üriner alkalileştiriciler salisilatların böbreklerden atılım hızını artırarak etkinliğini azaltır. Bu arada fenobarbital enzim indüksiyonu ve propranolol da bazı reseptörlere kompetitif etki nedeni ile salisilatların etkinliğini azaltır.

Kullanım Şekli ve Dozu


Günde 6-10 draje

Doz Aşımı Halinde Alınacak Önlemler


Salisilatlar yüksek dozlarda alındığı zaman baş dönmesi, kulak çınlaması, terleme, bulantı, kusma, konfüzyon, hiperventilasyon, hipertermi ve dehidratasyon gibi salisilizm belirtileri izlenir. Çok yüksek dozlarda ise merkezi sinir sistemi depresyonu, koma, solunum yetmezliği ve kollaps oluşabilir. Bu gibi durumlarda mide hemen yıkanmalı ( hasta deprese değil ise ) ve kuvvetli alkali diürez sağlanmalıdır. Bazı ciddi durumlarda hemodiyaliz gerekebilir.

Saklama Koşulları


Çocukların ulaşamayacağı yerlerde, oda sıcaklığında (25°C nin altında) ve ambalajında saklanmalıdır.

Ticari Şekli


Enter-sal draje 500 mg, 50 drajelik blister ambalajlarda

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
entersal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Enter Tuşu İle İlerleme Cemalizim Visual Basic 0 21 Temmuz 2008 18:22