IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2011, 10:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meteospazmyl




Meteospazmyl

Meteospasmyl Meteospasmyl 20-40 Yumuşak Kapsül
Sindirim motilitesini düzenler. Karın ağrısı, kramp, spazm, şişkinlik, ishal ve/veya kabızlık ile seyreden irritabl barsak sendromu fonksiyonel sindirim bozukluklarında endikedir. Ayrıca, sindirim kanalında aşırı gazın yarattığı ağrılı durumların tedavisinde de kullanılır.
Doz: Günde 2-3 kez yemeklerden önce 1 kapsül.


Formülü:
Her yumuşak kapsül: Alverin sitrat 60 mg Simetikon 300 mg
(Kapsül boyar madde: titandioksit, kinolin yallow, patent blue V, siyah demir oksit) içerir.
FARMAKOLOJIK ÖZELLİKLERİ: Meteospasmyl yumuşak kapsül, iki etken maddeden oluşmuş bir üründür. Alverin papaverine benzer etki ile muskulotropik karakterde antispazmodik özellik gösteren bir maddedir. Bu etkisini, gastrointestinal sistem düz kas fibrilleri üzerinden gösterir. Alverinin spazmolitik etkisi, papaverinden daha fazla, yan etkisi ise papaverinden üç kat daha az bulunmuştur. Atropine benzer etki gösteremediğinden, mide asidi üzerine bir etkisi yoktur. Alverin ile yapılan farmakokinetik çalışmada, serum konsantrasyonları, oldukça düşük düzeyde bulunmuştur. (2.5ng/ml' nin altında). Bu sonuç, Alverin' in resorbe olmadığı veya simetikon ile birlikte alındığında, karacigerde önemli oranda ilk geçişte eliminasyon etkisine uğradığını düşündürmektedir.Bu sonuçlar, Alverin'in etkisini lokal olarak gösterdiğini desteklemektedir.
Simetikon, ----olojik olarak inert bir maddedir. Oral yolla alındıktan sonra herhangi bir metabolizasyona uğramadan dışkıyla atılır. Simetikon, aktive edilmiş dimetikon olup, güçlü gaz giderici özelliğe sahiptir. Gastrointestinal sistemdeki gaz kabarcıklarının yüzey gerilimlerini değistirerek, onların bir araya gelmesini ve ----olojik yollardan (geğirme, yellenme gibi) kolayca atılmasını sağlar.
ENDİKASYONLARI: Karın ağrısı, kramp, spazm, şişkinlik, ishal ve/veya kabızlık ile seyreden irritabl (spastik) kolon sendromu, fonksiyonel sindirim bozuklukları ve sindirim kanalında aşırı gazın yarattığı ağrılı durumların tedavisinde endikedir.
KONTRENDİKASYONLARI: İçerdiği maddelere karşı aşırı hassasiyeti olan kişilerde kullanımı kontrendikedir.
UYARILAR/ÖNLEMLER: Gebelik ve süt verme döneminde kullanılması önerilemez.
YAN ETKİLERİ/ADVERS ETKİLERİ: Alverin, papaverine benzer etki gösterdiğinden, papaverin kullanılması sırasında karşılaşılan yüz ve boyunda kızarma, bulantı, baş ağrısı, hafif uyuşukluk hali, alerjik cilt döküntüleri gibi yan etkiler görülebilir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: Meteospasmyl yumuşak kapsül, doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği taktirde; belirtilen endikasyonlarda, günde 2-3 kez yemeklerden önce bir kapsül alınır.
SAKLAMA KOŞULLARI: 25C' nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde ve ambalajlarda saklayınız.
TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ İÇERİĞİ: 20 ve 40 yumuşak kapsül içeren blister ambalajlarda.
Reçete ile satılır.
Doktora danışmadan kullanılmamalıdır.
Ruhsat Tarihi: 09.07.1996 - 99/61
Ruhsat Sahibi: ALİ RAİF İLAÇ SANAYİ A.Ş. İkitelli Organize San. Bölgesi, Haseyat 2. Kısım No: 228 34670 İkitelli - İSTANBUL
İmal Yeri:Laboratoires Mayoly Spindler Fransa Kaynak: Ali Raif İlaç San.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
meteospazmyl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık