IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2011, 10:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nimotop tablet




NIMOTOP TABLET
Formülü :
1 film kaplı tablet, 30 mg nimodipin ve ayrıca boyar madde olarak 1.26 mg titanyum dioksit ve 0.54 mg demiroksit sarısı içerir.
Farmakolojik Özellikler :
Nimodipin esas olarak serebral anti-vazokonstriktif ve anti-iskemik etkiye sahiptir. Çeşitli vazoaktif maddeler (örn. serotonin, prostaglandin, histamin) ve kan veya parçalanma ürünleri ile başlatılan vazokonstriksiyon nimodipin ile önlenebilir veya elimine edilebilir.Akut serebral dolaşım rahatsızlığı olan hastalarda yapılan araştırmalar, nimodipinin serebral damarları dilate ederek serebral dolaşımı artırdığını göstermiştir. Bu perfüzyon artışının beyindeki primer hasarlı alanda veya dolaşımı azalmış alanlarda, sağlıklı alanlara göre daha belirgin olduğu gösterilmiştir. Bu düzelme özellikle subaraknoid kanama sonrasında serebral vazospazm gösteren hastalarda belirgin olmuştur.Nimodipin, vazospazma bağlı iskemik nörolojik defisitlerde ve mortalitede önemli ölçüde azalma sağlamaktadır.Yapılan çalışmalar nimodipin'in beyin dokusuna hızla ulaştığını ve hücre fonksiyonlarını desteklediğini göstermiştir.Karaciğerde first-pass etkiye maruz kalan nimodipin tabletlerin biyoyararlılığı % 5-10'dur. Nimodipin proteinlere % 99 oranında bağlanır.2x30 mg oral dozdan ½ - 1 ½ saat sonra maksimum plazma konsantrasyonlarına (21+12 ng/ml) ulaşılır ve yarı ömrü yaklaşık 1.5-2 saattir.1 mg/saat ve 2 mg/saat dozlarında sürekli yapılan i.v. enfüzyonlarda sırasıyla ortalama 10 ng/ml ve 26.6 ng/ml durağan konsantrasyonlar elde edilir.Nimodipin lipofilik olması nedeniyle kan beyin bariyerinden yüksek oranlarda geçer ve spesifik bağlanma özelliği nedeniyle beyin parankiminde yüksek konsantrasyonlara ulaşır.Nimodipinin eliminasyonu biyotransformasyon iledir. Metabolitleri % 30 safra ve % 50 idrar yoluyla atılır.
Endikasyonları :
Serebrovasküler orijinli iskemik nörolojik defisitlerin önlenmesinde özellikle, subaraknoid kanama sonrasında, serebral vazospazma bağlı nörolojik yetersizliklerin önlenmesinde ve tedavisinde.
Kontrendikasyonları :
Bir tedbir olarak, endikasyon kesin olarak belirlenmedikçe gebelik sırasında Nimotop® kullanılmamalıdır.
Uyarılar / Önlemler :
Serebrovasküler iskemik nörolojik defisitlerin önlenmesine yönelik tedavide; beyin dokusu su miktarı artmış (yaygın serebral ödem) veya intrakraniyal basınç belirgin derecede yükselmiş ise, Nimotop tablet dikkatle kullanılmalıdır.
Yan Etkiler / Advers Etkiler :
Yalnızca bazı vakalarda görülen yan etkiler, genellikle tedavinin başlangıç dönemi ile sınırlıdır. Belirtiler kaide olarak hafif ve geçici niteliktedir.
Aşağıdaki yan etkiler görülebilir:
Baş ağrısı, gastrointestinal semptomlar, bulantı, yüz kızarması (flush), sıcaklık ve özellikle başlangıç değeri yüksek ise kan basıncında düşme, terleme, halsizlik, sinirlilik, kalp atımında yavaşlama veya ender olarak artma.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
İlaç Etkileşimleri :
Nimodipin, antihipertansif ilaç alan yüksek tansiyonlu hastalarda kan basıncı azalmasını şiddetlendirebilir.Aynı zamanda simetidin uygulandığında, Nimotop'un kan konsantrasyonu artabilir.Ayrıca, serebrovasküler iskemik nörolojik defisitlerin önlenmesine yönelik tedavide: Kan basıncında belirgin düşüşe yol açabileceğinden ilaçla birlikte aynı zamanda i.v. beta-reseptör blokerleri uygulanmamalıdır.
Kullanım Şekli ve Dozu :
Subaraknoid kanama sonrasında vazospazmın neden olduğu iskemik nörolojik defisitlerin önlenmesinde, 5-14 gün boyunca öncelikli olarak uygulanan nimodipin enfüzyonunu takiben, 7 gün süre ile günde 6x2 nimodipin tablet (6x60 mg/gün) verilmelidir.Film kaplı tabletler yemeklerden bağımsız olarak bir miktar sıvı ile alınmalıdır. İki uygulama arasındaki süre 4 saatten az olmamalıdır.Ciddi renal ve hepatik yetersizliklerde, özellikle sirozda, kan basıncı azalması gibi yan etkiler belirginleşebilir. Bu durumda doz, EKG ve kan basıncı düzeyine uygun olarak azaltılmalıdır.
Doz Aşımı ve Tedavisi :
Akut dozaşımı, aşırı kan basıncı düşmesine, taşikardi veya bradikardiye yol açabilir. Bu durumda Nimotop tedavisi derhal kesilmelidir. Aktif karbon ilaveli gastrik lavaj, derhal uygulanacak tedavi olabilir. Şayet kan basıncındaki düşüş ciddi ise intravenöz dopamin veya noradrenalin uygulanmalıdır.Nimodipinin bilinen spesifik bir antidotu olmadığından, eşlik eden diğer reaksiyonların tedavisi semptomlara göre belirlenmelidir.
Ticari Takdim Şekli :
Her tablette 30 mg nimodipin içeren 30 tabletlik blister ambalaj.
Diğer ticari şekli :
10 mg nimodipin içeren 50 ml'lik 1 enfüzyon şişesi.
Ruhsat tarihi:27.05.1994 No:169/9
Bayer AG, Almanya lisansı ile üretilmiştir.
Ruhsat sahibi: Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti., Şişli-İstanbul
Üretim yeri: Bayer İlaç Fab. A.Ş., Topkapı-İstanbul
Reçete ile satılır.
Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.
Hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nimotop, tablet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nimotop flakon Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Kasım 2011 10:12
DEMOKSİL TABLET 1 g Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 09 Ekim 2011 11:06
Dekort 0.75 mg Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 09 Ekim 2011 11:04
Coniel 4 mg Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 07 Ekim 2011 23:28
Aksef Tablet Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:00