IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2011, 20:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tetra




Tetra

Bileşimi

Her kapsül, 250-500 mg tetrasiklin HCI içerir.

Özellikleri

·
Tetrasiklin grubu bir antibiyotiktir.

·
Geniş spektrumludur.

·
Bakteriostatik etkilidir, bu etkisini mikroorganizmaların protein sentezini inhibe ederek gösterir.

·
Gastrointestinal kanaldan kolaylıkla absorbe olur.

·
Kısa sürede doku ve vücut sıvılarına etkili yoğunluklarda dağılır.

·
Hematoensefalik bariyeri kolaylıkla geçer.

Spektrumu

Stafilokoklar, Streptokoklar, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Enterobacter aerogenes, Chlamydia trachomatis, Shigella, Mima, Herellia, Klebsiella
gibi bakterilere ve ayrıca Rickettsia’lar, bazı protozoalar ve Psittacosis-Iymphogranuloma grubu büyük virüslere etkilidir. Penisilinlere dirençli Neisseria gonorrhoeae, Treponema pallidium, Listeria monocytogenes, Clostridia, Bacillus anthracis, Fusobacterium fusiforme ve Actinomyces suşları da spektrumu içindedir.

Endikasyonları

Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu kulak burun boğaz ve alt solunum yolu infeksiyonları, üriner sistem infeksiyonları, penisiline dirençli gonore, sifilis, endoservikal ve rektal infeksiyonlar, deri ve yumuşak doku infeksiyonları, akne, difteri, kızıl, basilli ve amipli dizanteri, brusellozis, tifüs, trahom, akut antraks, Rickettsia infeksiyonları, aktinomikozis, mastoidit ve ayrıca pre ve post operatuar profilaktik kullanılması önerilir.

Kontrendikasyonları

Tetrasiklinlere aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarı ve Önlemler

Tedavi sırasında duyarlı olmayan mikroorganizmalar süperinfeksiyon oluşturabilirler. Bu gibi durumlarda ilaç kesilmeli ve etken mikroorganizmaya uygun bir ilaçla süperinfeksiyon tedavi edilmelidir. İlacın kullanımı sırasında hastalarda ortaya çıkabilecek gastrointestinal sistemle ilgili olası yan etkileri önlemek için TETRA kapsül bol miktarda sıvı ile birlikte alınmalıdır. Kullanım sırasında herhangi bir alerjik reaksiyon görülürse ilaç kesilmeli; hasta antihistaminikler, presöraminler, epinefrin türevleri ve kortikosteroidler ile tedavi edilmelidir. Tetrasiklin alan bazı hastalarda fotosensitivite görülebilir. Ciltte eritem görüldüğü zaman ilaç kesilmelidir. Tetrasiklin grubu antibiyotikler uzun süreli kullanımlarda dişlerde kalıcı renk değişikliklerine neden olabilir. Bu nedenle diş gelişimini tamamlamamış (8 yaşından küçük) çocuklarda ve hamilelerde özellikle hamileliğin ikinci yarısından sonra kullanılmaları sakıncalıdır. Tetrasiklinler protrombin aktivitesini baskı altına aldıklarından, antikoagülan ilaçlarla birlikte kullanıldıklarında bu tür ilaçların dozu azaltılmalıdır. Anne sütüne geçtiğinden tedavi sırasında emzirmeye ara verilmelidir.

Yan Etkileri

·
Gastrointestinal sistem: anoreksi, bulantı, kusma, diyare, glosit, disfaji, enterokolit, nadiren özofajit ve özofajiyel ülserasyon görüldüğü bildirilmiştir.

·
Deri ve yumuşak doku: makülopapüler döküntü, eritem ve fotosensitivite.

·
Üriner sistem: tetrasiklinlerin antianabolik etkileri BUN yükselmesine neden olabilir.

·
Aşırı duyarlılık reaksiyonları: ürtiker, anjionörotik ödem, anafilaksi, anafilaktoid purpura ve sistemik lupus eritematosuzda alevlenme.

Tetrasiklin kullanımı sırasında hemolitik anemi, trombositopeni ve eozinofili bildirilmiştir.

İlaç Etkileşmeleri

Antasidler, kalsiyum ve demir tuzları, magnezyum içeren laksatifler tetrasiklinlerin absorpsiyonunu azaltır. Barbitürat, karbamazepin ve fenitoin ile birlikte kullanıldığında tetrasiklinin kan düzeyleri yükselebilir. Antikoagülanlar ile birlikte kullanıldığında, antikoagülan dozunun ayarlanması gerekebilir. Bakteriyostatik ilaçlar penisilinlerin bakterisid etkisine müdahale edebileceğinden penisilinlerle birlikte tetrasiklinler uygulanmamalıdır.

Kullanım Şekli ve Dozu

Erişkinler:
1–2 g/gün (6 saatte bir)

Çocuklar:
25 mg/kg/gün (6 saatte bir)

Streptokokal infeksiyonlarda tedavi en az 10 gün sürmelidir. C.trachomatis’in neden olduğu üretral, endoservikal ve rektal infeksiyonlarda 6 saat arayla 500 mg uygulanmalı; tedavi en az 7 gün sürmelidir. N.gonorrhoeae’nın neden olduğu gonore tedavisinde, 1.5 g lık yükleme dozundan sonra 6 saat arayla 500 mg TETRA tedavisine toplam dozu 9 g a tamamlayacak şekilde (4 gün süreyle) devam edilmelidir. Brusella tedavisinde 6 saat arayla 500 mg, 3 hafta boyunca uygulanmalıdır. Deri ve yumuşak doku infeksiyonlarında 6 saat arayla 25 mg doz yeterlidir. Sifilis tedavisinde toplam 30-40 g, 4 eşit doza bölünerek 15 gün uygulanmalıdır.

Saklama Koşulları

Çocukların ulaşamayacağı yerlerde, oda sıcaklığında (25ºC nin altında) ve ambalajında saklanmalıdır.

Ticari Şekli

TETRA
kapsül 250 mg, 16 kapsüllük blister ambalajlarda

TETRA
kapsül 500 mg, 16 kapsüllük blister ambalajlarda

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tetra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık