IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2011, 21:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vi-daylin şurup




Vİ-DAYLİN ŞURUP


FORMÜLÜ Vi-daylin Şurup: her 5 mL'de (1 ölçek) Vitamin A (Retinol palmitat) 3000 USP ünitesi Vitamin D (Viosterol) 400 USP ünitesi Nikotinamid 10 mg Vitamin B1 (Tiamin hidroklorür) 1.5 mg Vitamin B2 (Riboflavin) 1.2 mg Vitamin B6 (Piridoksin hidroklorür) 1 mg Vitamin B12 (Siyanokobalamin) 3 mcg Vitamin C (Askorbik asit) 40 mg ve yardımcı madde olarak şeker (rafine), likit glukoz, portakal esansı, etanol, metil paraben ve benzoik asid içerir.
Formülü Farmakolojik Özellikleri Endikasyonları Kontrendikasyonları Uyarılar / Önlemler Kullanım Şekli ve Dozu Doz Aşımı İkazlar Saklama Koşulları Ticari Takdim Şekli ve Ambalaj İçeriği FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Vi-daylin şurup, hücrelerin hayati metabolik fonksiyonları için gerekli olan bazı vitaminleri ihtiva eden bir müstahzar olması nedeniyle vücudun vitamin dengesinin bozulmasını önlemede veya bozulduğu takdirde düzeltilmesinde beslenmeye tamamlayıcı olarak görev yapar. Vi-daylin şurupta bulunan B-kompleks vitaminleri aktif transport yoluyla absorbe edilir. B-kompleks vitaminleri, süratle elimine edilir ve bu nedenle vücutta depolanmaz. Askorbik asit barsaklardan süratle absorbe edilir ve gıda ile alınan askorbatın hemen tamamı (%80 ila %90'ı) emilir. Vitamin A (retinol) yağ emilimi düzenli olan kişilerde ince barsaklardan hızla ve hemen tamamen emilir. Vücutta çok düşük oranda karaciğerde depolanır ve metabolitleri şeklinde idrar ve dışkı ile itrah edilir.
ENDİKASYONLARI
Vi-daylin şurup, terkibinde yer alan vitaminlerin eksikliğinde veya bu vitaminlere vücut ihtiyacının arttığının klinik olarak belirlendiği durumlarda ana tedavilere yardımcı olarak uygulanır.
KONTRENDİKASYONLARI
Vi-daylin şurupta bulunan maddelerden herhangi birine, özellikle tiamine aşırı duyarlılığı olduğu bilinen bireylerde kontrendikedir.
UYARILAR / ÖNLEMLER
Laboratuvar testleri: Yaşlı hastalarda ve B12 vitamini eksikliğine yatkınlığın söz konusu olabildiği kişilerde, Vi-daylin şurup tedavisi sırasında, düzenli olarak serumda B12 vitamin seviyeleri ölçülmelidir. Levodopanın antiparkinsonizm etkisi piridoksin tarafından tersine çevrilir. Viosterol (vitamin D); böbrek fonksiyonları azalmış hastalar, kalp hastalıkları, böbrek taşı bulunan hastalar ile arteriyosklerozu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Vitamin D analoglarının kullanımı ile gözlenen kan kalsiyum artışı, kalp glikozidleri kullanmakta olan hastalarda aritmilere neden olabileceği için dikkatle kullanılmalıdırlar. Gebeler ve süt veren annelerde kullanım: Vitamin A, hayvanlarda teratojenik etkiye sahiptir. Her ne kadar insanlarda bu tip bir etki kesin olarak gösterilmemişse de, hamilelik ve süt verme dönemlerinde Vi-daylin şurup kullanılmadan önce doktora danışılmalıdır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU
Hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde; aç veya tok karnına 4 yaş altındaki çocuklar için günde 1/2 ölçek (2.5 mL), 4 yaş üstü çocuklar ve erişkinlerde günde 1 ölçek (5 mL) Vi-daylin şurup doğrudan verilebileceği gibi süt şeklindeki sıvı gıdalar veya diğer gıdalarla birlikte uygulanır.
DOZ AŞIMI
Vi-daylin şurup, genel olarak iyi tolere edilir. 2 g-6 g gibi çok yüksek doz nikotinamid uygulanmasına bağlı kızarma, kaşıntı veya cilt yanması, mide rahatsızlığı ve yağ bezlerinde sekresyon artışı gibi etkiler görülebilir. Bir seferde 25.000 ünite/kg vitamin A alımı halinde vitamin A'ya bağlı toksik etkiler (irritabilite, uyku hali, vertigo, delirium, kusma, ishal) ortaya çıkabilir. Yenidoğanlarda fontanel kabarması, başağrısı, papilla ödemi, eksoftalmi gibi kafa içi basınç artışına bağlı belirtilere rastlanılabilir. Eritem ve cildin soyulması birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşebilir. İlacın kesilmesi ve hastanın yakın gözlem altında tutulması ile semptomlar birkaç gün içinde kaybolur. Günde 1000 USP ünitesinin üzerinde Vitamin D'nin (viosterol) uzun süreli kullanımı sonucu hipervitaminoz ortaya çıkabilir. Vitamin D hipervitaminozuna ait belirti ve bulguların gözlenmesi halinde uygun tedavilere başvurulmalıdır.
İKAZLAR
Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajlarında saklayınız.
SAKLAMA KOŞULLARI
25°C'ın altındaki oda sıcaklığında ve ışıktan koruyarak muhafaza ediniz.
TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ İÇERİĞİ
Vi-daylin Şurup: 100 mL şurup içeren şişelerde 5 mL'lik ölçeği ile birliktedir. Reçete ile satılır.
Ruhsat Tarihi: 12.11.1976 Ruhsat No: 124/59
Ruhsat Sahibi: Abbott Laboratories, North Chicago, Illinois USA lisansı ile Abfar İlaç San ve Tic. A.Ş., Levent, İstanbul
Üretim Yeri: Fako İlaçları A.Ş. Levent, İstanbul Kaynak: Atlas İlaç

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
vidaylin, Şurup


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pedifen şurup Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 08 Kasım 2011 18:21
Deksan Şurup Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 09 Ekim 2011 11:05
Antibeksin şurup Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:07
Ambrol® 150 ml Şurup Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:03
Bu Şurup Piyasadan Çekiliyor Heidi Sağlık Köşesi 0 29 Temmuz 2008 16:05