IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ağustos 2013, 14:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Acular Göz Damlası




Acular (Ketorolak oftalmik) Nedir?

Ketorolak ağrı kesici ve iltihabi durumlar üzerinde etkili bir ilaçtır. Ketorolak vücutta iltihap ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik faktörleri azaltarak çalışır.
Ketorolak non-steroidal antiinflamatuar (NSAII) grubu ilaçlar kategorisinde yer alır.
Ketorolak oftalmik aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:
  • göz ameliyatlarını takiben oluşan iltihap ve ilgili belirtiler;
  • saman nezlesi olan hastalarda gözdeki alerjik belirtilerin giderilmesi.
Ketorolak oftalmik burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.
Acular Göz Damlası hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
Acular (Ketorolak oftalmik) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa veya şeker hastalığı (diyabet), eklem iltihabı, herhangi bir kanama veya kan pıhtılaşma bozukluğu, göz tansiyonu (glokom), kuru göz sendromu, son zamanlarda geçirilmiş bir göz ameliyatı gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz; Ketorolak oftalmik kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.
Doktorunuza kullanmakta olduğunuz tüm ilaçlar hakkında bilgi veriniz, özellikle de kanın pıhtılaşmasını önleyen bir ilaç (örneğin: varfarin Coumadin) kullanıyorsanız.
Bu ilacı tam olarak doktorunuzun direktifleri doğrultusunda kullanınız. Daha yüksek dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz. Bu ilacı size reçete edilenden daha uzun süre kullanmak gözlerinizde oluşabilecek yan etki riskini arttırabilir.
Ketorolak oftalmik kullanımı sırasında doktorunuz tarafından onaylanmadan herhangi bir kontakt lens kullanmayınız. Doktorunuz tarafından reçete edilmedikçe başka göz ilaçları kullanmayınız.
Bu ilaç yumuşak kontakt lenslerde renk bozulmasına sebep olabilir.
Bu ilaç çocuklarda kullanılmamalıdır.
Acular (Ketorolak oftalmik) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Ketorolak’a ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.
Eğer asetilsalisilik asit’e* ve/veya nonsteroidal antiinflamatuar (NSAII) grubu ilaçlara** alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.
[ *asetilsalisilik asit (Aspirin, Asinpirine, Babyprin, Coraspin, Dispril, Ecopirin, vb.)]
( **non-steroidal antiinflamatuar (NSAII) grubu ilaçlar [diklofenak (Cataflam, Diclomec, Dicloflam, Dolorex, Voltaren); ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen); indometasin (Endol); ketoprofen (Profenid); meloksikam (Melox, Exen, Zeloxim); naproksen (Aleve, Apranax, Aprol, Naprosyn, Synax); piroksikam (Felden, Oksikam); vb.])
Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz, Ketorolak oftalmik’i güvenli şekilde kullanabilmeniz için özel testlere veya dozaj ayarlamalarına ihtiyacınız olabilir:
  • şeker hastalığı (diyabet);
  • eklem iltihabı;
  • göz tansiyonu (glokom);
  • kuru göz sendromu;
  • yakın zamanda geçirilmiş bir göz ameliyatı;
  • kanama veya kan pıhtılaşma bozukluğu.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Acular (Ketorolak oftalmik) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi C. Ketorolak oftalmik'in anne karnındaki bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Eğer hamileyseniz veya tedavi dönemindeki tarihlerde hamile kalmayı planlıyorsanız Ketorolak oftalmik kullanmaya başlamadan önce doktorunuza bildiriniz.
Ketorolak oftalmik'in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşmeden Ketorolak oftalmik kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Acular (Ketorolak oftalmik) Kullanabilir miyim?

Ketorolak oftalmik uygulaması sonrasında geçici bir görme bulanıklığı oluşabilir. Eğer bulanık görme meydana gelirse tekrar net bir şekilde görene kadar araç veya makine kullanımı gibi iyi görmeyi gerektiren aktivitelerden kaçınınız.
Acular (Ketorolak oftalmik) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz. Eğer anlamadığınız bir nokta olursa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Eğer kontakt lens kullanıyorsanız, Ketorolak oftalmik’i uygulamadan önce lenslerinizi çıkartınız. Kontakt lensleriniz takılıyken Ketorolak oftalmik kullanmayınız. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmediyse, ilacınızı gözünüze uyguladıktan 15 dakika sonra kontakt lenslerinizi tekrar takabilirsiniz.
Göz damlanızı kullanmadan önce ellerinizi yıkayınız.
Göz damlasının uygulanışı:
  • Başınızı hafifçe arkaya doğru yatırınız ve alt göz kapağını aşağıya doğru çekiniz. Damlalığı gözünüzün üstüne getiriniz, yukarı ve damlalıktan farklı bir yere doğru bakınız. Daha sonra damlayı damlatıp gözünüzü kapatınız. Damlanın gözyaşı kanalından içeri akmasını engellemek için parmağınızı hafifçe gözünüzün iç kenarına (burnunuzun yanı) bastırıp yaklaşık 1 dakika bekleyiniz.
  • Bu göz damlasını yalnızca hasta olan gözünüzde kullanınız.
Damlalığın ucunun eller ve gözler de dahil olmak üzere hiçbir yüzeyle temasına izin vermeyiniz. Eğer damlalık kirlenir veya mikrop kaparsa gözlerde bir enfeksiyona sebep olabilir, böyle bir enfeksiyon ise görme kayıplarına veya gözde ciddi hasarlara sebep olabilir.
Bu ilaç çocuklarda kullanılmamalıdır.
Bir Doz Uygulamayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.
Fazla Doz Uygularsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan kullanmanız gerekenden çok daha fazla dozda kullandığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.
Ketorolak oftalmik doz aşımının hayati tehlike yaratacak semptomlara sebep olması beklenmez.
Acular (Ketorolak oftalmik) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Ketorolak oftalmik kullanımı sırasında doktorunuz tarafından onaylanmamış herhangi bir kontakt lens kullanmayınız.
Doktorunuz tarafından reçete edilmedikçe başka göz ilaçları kullanmayınız.
Ketorolak oftalmik uygulaması sonrasında geçici bir görme bulanıklığı oluşabilir. Eğer bulanık görme meydana gelirse tekrar net bir şekilde görene kadar araç veya makine kullanımı gibi iyi görmeyi gerektiren aktivitelerden kaçınınız.
Acular’ın (Ketorolak oftalmik) Yan etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.
Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:
  • gözlerde geçici yanma, batma;
  • gözde ağrı, kaşıntı;
  • göz kuruluğu, göz yaşarması;
  • göz ve göz kapaklarında şişme, ödem;
  • baş ağrısı.
Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Acular (Ketorolak oftalmik) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Doktorunuza kullanmakta olduğunuz tüm ilaçlar hakkında bilgi veriniz, özellikle de kanın pıhtılaşmasını önleyen bir ilaç (örneğin: varfarin Coumadin) kullanıyorsanız.
Burada yer almayan ancak Ketorolak oftalmik ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Acular’ı (Ketorolak oftalmik) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak bir ortamda muhafaza ediniz. İlacı kullanmadığınız zamanlarda şişeyi sıkı şekilde kapalı tutunuz. Kapağı açıldıktan sonra 15 gün içerisinde kullanılmayan göz damlasını atınız.
Eğer göz damlanız renk değiştirdiyse veya içinde parçacıklar varsa bu ilacı kullanmayınız. Yeniden reçete etmesi için doktorunuza başvurunuz.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
acular, damlası, göz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yumurta damlası çorbası Violent Çorbalar 0 09 Haziran 2013 14:04
İnci Damlası Zen İçkiler İçecekler 2 17 Şubat 2012 01:11
Küçük Bir Yağmur Damlası.. PeRiLiCe Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 25 Eylül 2007 01:53