IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2014, 22:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Standart Aspirin osteoporoza da iyi geliyor




Mucize ilaç Aspirin’in osteoporoz (kemik dokusunun içinde anormal derecede boşluk oluşması) tedavisinde de kullanılabileceği belirlendi.

ABD’li bilimadamlarının yaptığı ve PLoS One dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, düşük dozda alınan Aspirin kemiklerin kırılmasına yol açan hücrelerin faaliyetlerini azaltıyor, kemiklerin güçlenmesini sağlayan hücrelerin faaliyetini ise artırıyor. Los Angeles’daki Güney Kaliforniya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Dr. Songtao Shi ve arkadaşlarının fareler üzerinde yaptığı ve PLoS One dergisinde yayımlanan araştırmada Aspirin’in osteoporoza (kemik erimesine) neden olan hücreleri engellerken kemik güçlenmesini sağlayan hücrelerin ise faaliyetlerini hızlandırıyor.

Araştırmada, kemiklerin kırılmasına yol açan hücrelerin faaliyetlerinin artmasının genel olarak osteoporozun nedeni olarak kabul edildiği belirtilerek, ancak son zamanlarda ortaya çıkan kanıtların kemikleri güçlendiren hücrelerin azalmasının osteoporozun ortaya çıkmasında rol oynayabileceğini gösterdiği belirtildi.

Dr. Songtao Shi ve arkadaşları, laboratuvarlarda fareler üzerinde yaptıkları çalışmalarda Aspirin’in kemiklerin güçlendiren hücrelerin yok olmasını azalttığını buldular. Çalışmaları ilerleten bilim adamları, düşük dozdaki aspirinin kemikleri güçlendiren hücreleri daha etkin, kemikleri zayıflatan hücreleri ise daha edilgen hale getirdiğini, kalın ve güçlü kemiklerin ortaya çıkmasını sağladığını gördüler.

Bilimadamları araştırmalarının sonucunda, genellikle menopoz sonrası kadınlarda görülen osteoporozun tedavisinde Aspirin’in yeni bir başlangıç sunabileceğini vurguladılar.

Dr. Shi, insanlar üzerinde yapılan araştırmaların, düzenli Aspirin kullanımının menopoz sonrası kadınların kemiklerinin kalınlaşmasında belli oranda faydalı olduğunu, ancak Aspirin’in osteoporozdan nasıl koruduğunu ve tedavi ettiğini açıklığa kavuşturmak için daha ayrıntılı çalışmalar yapılmasına gerek olduğunu ifade etti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aspirin, da, geliyor, iyi, osteoporoza, standart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Standart Aspirin yalnızca baş ağrısı ilacı değil Lykia İlaçlar ve Yan Etkileri 0 06 Eylül 2014 22:23
İnternet hızına standart geliyor! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 23 Şubat 2012 14:05
aspirin... MoHaC Komedi ve Mizah 0 10 Kasım 2011 20:49
Aspirin Plus C Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:10
Osteoporoza Karşı Pekmez Kralice Sağlık Köşesi 0 27 Aralık 2008 15:01