IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 21:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ukidan




Ukidan

Endikasyonları:

Ukidan aşağıdaki patolojik durumların tedavisi için endikedir:
- Tromboembolik tıkanmaya neden olan damar hastalıkları
- Derin ven trombozu
- Akciğer embolizmi
- Muhtelif yerlerdeki pıhtılaşmalar
- Gözde (Hyphaema)
- Arteriovenöz hemodializ şantta ve intravenöz kanülde pıhtılaşma
- Bazı kronik menenjit şekillerinde, özellikle de bununla ilişkili bazı anormalliklerde (örn. myelomeningocele' de)


Kontrendikasyonları:

Kanama yer aldığı takdirde urokinaz kontrendikedir.Urokinaz infüzyonlarının kesilimesi genellikle kanamayı durdurur; £-aminokaproik asit, fibrinojen veya aprotinin fibrinolizi inhibe etmesi için mevcut olmalıdır.Ağır hipertansiyon vakalarında yüksek doz Urokinaz tedavisi serebral kanamalara neden olabilir.Urokinaz gebelik esnasında ve hemen doğum sonrasında ve ağır böbrek veya karaciğer yetmezliği durumlarında da kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Sistemik tedavi sırasında tam kan hazır bulundurulmalıdır.

Genelde Urokinaz operasyonlardan 72 saat önce veya sonra kullanılmalıdır.

Hematolojik kontrol ihtiyacı Urokinazın vücudun her yerinde fibrinolitik durum yaratmak için sistemik olarak kullanıldığında gerekir, ancak biokimyasal durumun genel görünümünü anlamak için bir çok test yapılır.Bunlar arasında, euglobin lizis süresinin ölçülmesi, 131 L-fibrinojen kullanarak trombolitik durum analizi; plazminojen ve fibrinojen için analiz, trombin pıhtılaşma süresi, protrombin süresi ölçümleri, platelet sayısı, fibrin parçalanma ürünlüri vardır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Enjeksiyon yerinde ender rastlanan kanamalar uzun süreli fibrinolitik tedavi sırasına gözlenmiştir. İlaç etkileşimi ve geçimsizlikler
Urokinazın, asetil salisilik asit gibi pirazol ve indol türevleri ve dekstran gibi antikoagülan ve platilit agregatları inhibitörleri ile birlikte tatbiki kanama riskini arttırabilir.

İlaç etkileşimleri:

Heparin gibi kan pıhtılaşması üzerine etki eden ilaçların aspirin, indometasin, fenilbutazon, dipiridamol gibi platelet fonksiyonlarını değiştiren ilaçların ve gastrointestinal sistemde ülser ve kanamaya sebebiyet verebilecek bilinen ilaçların kullanılmaları halinde kanama riskinde ani olarak artış görülebilir. £-aminokaproik asit veya traneksamik asit gibi antifibrinolitik ajanlarla azalir. Urokinazın diğer ilaçlarla gerek şırınga ve gerekse infüzyon hattından karıştırılmaması tavsiye edilir.
Kullanım şekli ve dozu:

Ukidan ya intravenöz yada tatbik bölgesine damlatılarak verilir. Enjeksiyon çözeltisi kullanılmadan hemen önce çözücüsü ile hazırlanır.
Tromboembolik damar tıkanması:
Urokinaz'ın bütün vücudun fibrinolitik durumunu değiştirmesinin beklenildiği pulmoner embolizm veya derin ven trombozu gibi durumlarda; saat başına vücut ağırliğının her kilosu için 3000 IU'lik dozlar gerekir; bu bazen 5 milyon IU'yi aşabilecek bir toplam doza kadar çıkabilir.Preparat bu gibi durumlarda en iyi intravenöz infüzyonla uygulanır.
-Hyphaema:
Serum ****olojik ile irrigasyon kan pıhtısını yok edemezse, Urokinaz hyphaema tedavisinde düşünülebilir. Özellikle pıhtı, gözün ön odacığını doldurduğunda, buna paralel olarak da intraoküler basınç yükselmemesi mevcudiyetinde genel olarak şu teknik kullanılir ;
Korneanın temporal limpus'u içinde yaklaşık 3 mm.lik bir insizyon yapılır.
5000 IU'lik Urokinaz serum ****olojik (2 ml) içinde eritilir uygun irrigatörlü bir enjektöre çekilir. İrrigatörün ucu yapılan insizyondan sokulur kornea endoteliuma doğru açık ile veya iris düzlemine paralel şekilde, gözbebeği boşluğundan çok iris üzerine getirilir. Asgari basınç ile çözelti zerk edilir ve çekilir, pıhtı parçalanması 5 dakika içinde başlar ve çözeltinin zerkini kolaylaştırır. Bir pıhtı kalıntısı kaldığı takdirde çözeltinin küçük bir miktarı (örneğin 0.3 ml) 24-48 saat süreyle ön odacıkta bırakılabilir.
-Pıhtılaşan AV şantlar: Genel olarak 2-3 ml.lik serum ****olojik içinde 5000 - 25000 IU şantın hasta uzvuna damla damla verilir. Şant ise 2-4 saat süreyle kapanır. Gerektiğinde bu tekrarlanabilir. 30 dakika süreyle ven tarafı için 200 ml serum ****olojik içinde 5000 IU'lik bir infüzyon kullanılmış fakat bu yöntem daha konsantre çözeltilerden daha az etkili olmuştur.
-Başka endikasyonlar: Kronik menejitlerin bazı şekillerinde çoğunlukla bununla bağlantılı bir anormallik bulunduğunda (örn. meningomyelocele) Urokinaz serebrospinal sıvının yüksek plazminojen içeriğini azaltmak için kullanılmıştır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ukidan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık