IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2014, 18:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bactroban Pomad




İlaç Etken Maddesi: Mupirosin
Bilgi: Topikal; yüzeyden uygulanan, yüzeye sürülen anlamına gelmektedir. Genellikle krem, merhem, solüsyon, losyon, yakı, sprey ve jeller için kullanılır.

Bactroban Pomad (Mupirosin topikal) Nedir?

Mupirosin bir antibiyotiktir. Mupirosin topikal bakterilerin cilt üzerinde gelişip çoğalmasını engelleyerek çalışır.

Mupirosin topikal aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

çıban;

kıl kökü iltihabı;

sarımsı kabuk ve içi irin dolu kabarcıklarla karakterize, irin oluşturan mikroplardan ileri gelen bulaşıcı cilt hastalığı (impetigo);

bakteri kökenli cilt enfeksiyonları.

Mupirosin topikal burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bactroban Pomad (Mupirosin topikal) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı size reçete edilen (doktorunuz tarafından belirtilen) sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle iyileşmeden de belirtilerinizde iyileşme olabilir. Ancak, enfeksiyonun tamamiyle iyileşmesi için Mupirosin topikal’i size belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanmalısınız.

Mupirosin topikal’i uygularken gözlerinize, burnunuza, ağzınıza ve dudaklarınıza temasından kaçınınız. Eğer ilaç bu bölgelerden birine temas ederse bol su ile yıkayınız.

İlacın kullanımına başladıktan 3 ila 5 gün sonra belirtilerinizi gözlemleyiniz. Eğer durumunuzda herhangi bir iyileşme yoksa veya durumunuz daha kötüye gidiyorsa doktorunuza başvurunuz.

Bactroban Pomad (Mupirosin topikal) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Mupirosin’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer büyük bir açık yaranız varsa bu ilacı kullanmanız uygun olmayabilir. Bu ilaç polietilen glikol içerir ve bu madde cilt tarafından çok fazla emildiğinde böbreklerde hasara yol açabilir.

Eğer uygulama bölgesinde aşırı derecede bir tahriş (alışılmadık kaşıntı, kızarıklık, kabarma, soyulma, kuruluk, vb.) gelişirse; ilacınızın kullanımını durdurunuz ve doktorunuza danışınız.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Bactroban Pomad (Mupirosin topikal) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi B. Mupirosin topikal’in anne karnındaki bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşmeden Mupirosin topikal kullanmayınız. Mupirosin topikal anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşmeden Mupirosin topikal kullanmayınız.

Bactroban Pomad (Mupirosin topikal) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı kullanım direktifleri doğrultusunda veya doktorunuz tarafından size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. İlacı kesinlikle daha yüksek dozlarda veya tavsiye edilenden daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Eğer kullanım direktiflerinde anlamadığınız bir nokta olursa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eğer ellerinizin üzerindeki bir bölge tedavi edilmiyorsa Mupirosin topikal’i uygulamadan önce ve uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

İlacı uygulayacağınız bölgeyi temizleyip kurutunuz. Daha sonra küçük miktarda ilacı ilgili bölgeye uygulayınız.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe, ilacı uyguladığınız bölgelerde hava dolaşımını engelleyecek bandaj ve sargılar kullanmayınız. Ancak dilerseniz giysilerinizi korumak için hafif, pamuk dokulu temiz bir bez parçası veya gazlı bez kullanabilirsiniz.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı size reçete edilen (doktorunuz tarafından belirtilen) sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle iyileşmeden de belirtilerinizde iyileşme olabilir. Ancak, enfeksiyonun tamamiyle iyileşmesi için Mupirosin topikal’i size belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanmalısınız.

İlacı kullanmaya başladıktan 3 ila 5 gün sonra iyileşmeler görmeye başlamalısınız. Eğer enfeksiyon kötüleşir ya da iyileşmez ise doktorunuza başvurunuz.

Bu ilacı gözlerinizde, burnunuzda, ağzınızda veya geniş, açık yaralarda kullanmaktan kaçınınız.

Bir Doz Uygulamayı Unutursam Ne Olur?

Hatırladığınız an unuttuğunuz dozu uygulayınız. Eğer bir sonraki dozunuzun vakti yaklaşmışsa unuttuğunuz dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzen ve dozda kullanmaya devam ediniz. Doktorunuz tarafından söylenmedikçe çift doz ilaç uygulamayınız.

Fazla Doz Uygularsam Ne Olur?

Mupirosin topikal’in doz aşımı meydana gelmesi nadirdir. Eğer bir doz aşımından şüpheleniyorsanız doktorunuza danışınız. Doz aşımı belirtileri tam olarak bilinmemektedir.

Eğer Mupirosin topikal yutulursa hemen zehirlenme hattına veya acil servise başvurunuz.

Bactroban Pomad (Mupirosin topikal) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe aynı zamanda aynı bölgede cilt yüzeyine uygulanan farklı ürünler kullanmaktan kaçınınız.

Bactroban Pomad’ın (Mupirosin topikal) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Eğer aşağıdaki gibi ciddi yan etkilerden herhangi birine maruz kalırsanız Mupirosin topikal kullanımını durdurunuz ve doktorunuza başvurunuz:

ciltte alışılmadık kaşıntı, kızarıklık, kabarma, soyulma, kuruluk veya tahriş.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

uygulama bölgesinde yanma, batma, kaşıntı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Bactroban Pomad (Mupirosin topikal) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Cilt yüzeyine uygulanan diğer topikal ilaçlar Mupirosin topikal’in ciltteki emilimini etkileyebilir. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe, bu ilacın kullanımı sırasında aynı bölgede aynı zamanda diğer ürünleri kullanmaktan kaçınınız.

Bactroban Pomad’ı (Mupirosin topikal) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Bactroban Pomad ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Bactroban Pomad ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Bactroban Pomad’ı asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Bactroban Pomad’ı sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! ircforumlari.net bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bactroban, bactroban pomad, çıban, ilaç bilgisi, pomad


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bactroban Krem Lcia Sağlık Köşesi 0 31 Ekim 2014 18:03
Lasonil pomad Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Kasım 2011 10:02
Hemoralgine pomad Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Ekim 2011 10:21