IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2014, 19:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Helipak Tedavi Paketi




Amoksisilin trihidrat
Klaritromisin
Lansoprazol
İlaç Marka İsmi: Helipak Tedavi Paketi
Bilgi: Beher Helipak blisteri; her biri 500 mg Klaritromisin içeren 2 adet film tablet, her biri 30 mg Lansoprazol içeren 2 adet mikropellet kapsül, her biri 1000 mg Amoksisilin’e eşdeğer Amoksisilin trihidrat içeren 2 adet tablet ihtiva eder.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi Nedir?

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi; penisilin grubu bir antibiyotik, makrolid grubu bir antibiyotik ve bir proton pompası inhibitörünü içeren bir kombinasyondur. Helicobacter pylori adlı bakteriyi öldürerek ve mide asidini azaltarak çalışır.



Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

helicobacter pylori enfeksiyonu;
duodenal ülser* ( *duodenal ülser: İnce bağırsağın ilk bölümü olan duodenumda, çoğu zaman mide asidinin etkisiyle ortaya çıkan ülser. )
duodenal ülserin tekrarlama riskinin azaltılması.
Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’ni kullanmadan önce, eğer herhangi bir ilaca veya besine veya başka bir maddeye alerjiniz varsa veya böbrek ya da karaciğer rahatsızlığınız veya kan ile ilgili bir rahatsızlığınız (örneğin porfiri ) varsa, doktorunuza bildiriniz.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’ni kullanımınız sırasında herhangi bir canlı aşı (örneğin tifo aşısı) yaptırmadan önce doktorunuza danışınız.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi doğum kontrol haplarının etkisini azaltabilir. Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’ni kullanırken gebe kalmak istemiyorsanız, hamileliği önlemek için ikinci bir hormonsal olmayan doğum kontrol metodu (kondom, diyafram, spermisid, vb. ) kullanınız ve doğum kontrol hapı kullandığınızı hekiminize bildiriniz.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’ni doktorunuz tarafından size reçete edilen (belirtilen) tedavi döneminin tamamı boyunca düzenli olarak kullanınız. Aksi halde ilaç enfeksiyonu tamamen ortadan temizleyemeyebilir. Ayrıca bakteri bu ya da diğer ilaçlara karşı daha az duyarlı hale gelebilir, bu durum hastalığın ileride tedavi edilmesini zorlaştırabilir.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi sadece bakteriler üzerinde etkilidir; virüs kaynaklı hastalıkları (örneğin soğuk algınlığı) tedavi etmez.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’nin uzun süreli veya tekrarlı kullanımları ikinci bir enfeksiyona yol açabilir. Eğer ikinci bir enfeksiyonun belirtileri meydana gelirse doktorunuza başvurunuz. Böyle bir durumda ilacınızın değişmesi gerekebilir.

Antibiyotik kullanımı ile birlikte hafif ishal görülmesi yaygındır. Bununla birlikte ishalin daha ciddi bir türevi olan psödomembranöz kolit* nadiren görülür. Psödomembranöz kolit antibiyotik kullanıldığı sırada veya ilacı kullanmayı bıraktıktan sonraki birkaç ay içerisinde görülebilir. Eğer karın ağrısı veya kramplar, şiddetli ishal veya kanlı dışkı meydana gelirse, hemen doktorunuza başvurunuz. Doktorunuz size söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.

( *psödomembranöz kolit: Antibiyotik tedavisinin bir sonucu olarak gelişen, C.difficile’den ileri gelen, kalın barsaktaki hücrelerin yıkımına yol açan bir hastalıktır. )

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi belirli laboratuar testlerinden beklenmedik sonuçlar almanıza neden olabilir. Sizi tedavi eden hekiminize Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’ni kullandığınızı söyleyiniz.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’ni kullanımınız sırasında böbrek fonksiyon testleri, karaciğer fonksiyon testleri ve kan tahlilleri yaptırmanız istenebilir. Bu testler durumunuzun izlenmesi ve yan etkilerin denetlenmesi için kullanılabilir. Doktorunuzla olan randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi baş dönmesine yol açabilir. Alkol veya belirli ilaçlar ile birlikte alınması halinde bu etki kötüleşebilir. Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’ni dikkatle kullanınız. İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç kullanmaktan ya da güvenli olmayan diğer aktiviteleri yapmaktan kaçınınız.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi yaşlı kişilere verilirken daha dikkatli olunmalıdır çünkü yaşlılar ilacın etkilerine karşı daha hassas olabilirler. Özellikle karaciğer ve böbrek problemlerine dikkat ediniz.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’nin çocuklardaki emniyet ve etkinliği açıklanmamıştır.

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’ni Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’ni kullanmayınız:

Amoksisilin / Klaritromisin / Lansoprazol Terapi Paketi’nin içindeki herhangi bir maddeye alerji;

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
helipak, paketi, tedavi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Helipak Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 17 Kasım 2014 00:22