IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2015, 19:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zaditen Steril Göz Damlası




İlaç Etken Maddesi: Ketotifen (Ketotifen hidrojen fumarat olarak)
İlaç Marka İsmi: Zaditen Steril Göz Damlası
Bilgi: Oftalmik (göz ile ilgili)
Zaditen Göz Damlası (Ketotifen oftalmik) Nedir?

Ketotifen vücuttaki doğal kimyasal histamin’in etkilerini engelleyen bir antihistaminiktir¹. Histamin hapşırma, kızarıklık, kaşıntı, burun akıntısı ve göz sulanması gibi alerji semptomları üretebilir. Ketotifen ise vücuttaki histaminin salınımını engelleyerek kızarıklık, kaşıntı, ödem, vb. semptomları azaltır.

(¹antihistaminik: Vücutta bulunan histamin adlı kimyasalın etkilerine zıt yönlü etki gösteren ve alerjik belirtilerin tedavisi için kullanılan ilaçlar.)

Ketotifen oftalmik aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

gözü koruyan zarın toz, polen, hayvan veya alerji oluşumuna yol açan diğer maddelere bağlı olarak iltihaplanması sırasında görülen şikayetler.

Ketotifen oftalmik burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Zaditen Göz Damlası (Ketotifen oftalmik) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Ketotifen'e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız. Ketotifen oftalmik kontakt lens kullanımından kaynaklanan göz tahrişlerinin tedavisi için kullanılmamalıdır.

Ketotifen oftalmik’i ilacın içindeki kullanım talimatlarına göre veya doktorunuzun direktifleri doğrultusunda kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Eğer kontakt lens takıyorsanız Ketotifen oftalmik’i uygulamadan önce lenslerinizi çıkarınız. Bu ilaç kontakt lenslerde renk bozulmasına sebep olabilecek bir koruyucu (benzalkonyum klorür) içerebilir. Ketotifen oftalmik kullandıktan sonra kontakt lenslerinizi takmadan önce en az 15 dakika bekleyiniz.

Damlalığın ucunun eller ve göz de dahil olmak üzere herhangi bir yüzeyle temasına izin vermeyiniz. Eğer damlalık kirlenir veya mikrop kaparsa gözde enfeksiyona sebep olabilir ve bu durum görme kaybına veya gözde ciddi hasara sebep olabilir.

Zaditen Göz Damlası (Ketotifen oftalmik) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Ketotifen'e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız. Ketotifen oftalmik kontakt lens kullanımından kaynaklanan göz tahrişlerinin tedavisi için kullanılmamalıdır.

Eğer tedavi edilmemiş bir göz enfeksiyonunuz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Zaditen Göz Damlası (Ketotifen oftalmik) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi C. Ketotifen oftalmik anne karnındaki bebek için zararlı olabilir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz. Bu ilacın anne sütüne önemli miktarda geçmesi beklenmez. Eğer bebek emziriyorsanız bu ilacı kullanımınız süresince bebeğinizi emzirmeye devam edebilirsiniz.

Araç ve Makine Kullanırken Zaditen Göz Damlası (Ketotifen oftalmik) Kullanabilir miyim?

Ketotifen oftalmik reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Eğer araç veya makine kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.

Zaditen Göz Damlası (Ketotifen oftalmik) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz. İlacın içindeki kullanım talimatlarını takip ediniz.

Göz damlanızı kullanmadan önce ellerinizi yıkayınız.

Eğer kontakt lens takıyorsanız Ketotifen oftalmik’i uygulamadan önce lenslerinizi çıkarınız. Bu ilaç kontakt lenslerde renk bozulmasına sebep olabilecek bir koruyucu (benzalkonyum klorür) içerebilir.

Göz damlasının uygulanışı:

Kafanızı hafifçe geriye doğru yatırınız ve alt göz kapağını aşağıya doğru çekiniz. Damlalığı gözünüzün üstüne getiriniz, yukarı ve uzağa bakınız daha sonra damlayı damlatıp gözünüzü kapatınız. Parmağınızı hafifçe gözünüzün iç kenarına (burnunuzun yanı) bastırıp yaklaşık 1 dakika bekleyiniz ve damlanın gözyaşı kanalından içeri akmasını engelleyiniz.

Eğer aynı göze birden fazla damla kullanıyorsanız ikinci damlayı damlatmadan önce 5 dakika bekleyiniz.

Damlalığın ucunun eller ve göz de dahil olmak üzere herhangi bir yüzeye dokunmasına izin vermeyiniz. Eğer damlalık kirlenir veya mikrop kaparsa gözde enfeksiyona sebep olabilir ve bu durum görme kaybına veya gözde ciddi hasara sebep olabilir.

Göz damlasını kullandıktan sonra kontakt lensleri takmadan önce en az 15 dakika boyunca bekleyiniz.

Eğer göz damlanız renk değiştirdiyse veya içinde parçacıklar varsa bu ilacı kullanmayınız. Yeniden reçete etmesi için doktorunuza başvurunuz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir dozu uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan kullanmanız gerekenden çok daha fazla dozda kullandığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Ketotifen oftalmik doz aşımının hayati tehlike yaratacak semptomlara sebep olması beklenmez.

Zaditen Göz Damlası (Ketotifen oftalmik) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Doktorunuz tarafından söylenmedikçe Ketotifen oftalmik ile tedavi sırasında gözlerinizde başka bir ilaç kullanmayınız.

Zaditen Göz Damlası (Ketotifen oftalmik’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız : ürtiker (kurdeşen); boğazda kapanma; nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Ketotifen oftalmik kullanımını durdurunuz, hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

gözde iltihaplanma, kanama;

göz ağrısı;

görüş keskinliğinde değişiklik.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

hafif yanma, batma;

gözlerde kuruluk;

ışığa karşı hassasiyet;

cilt hassasiyeti;

ağız kuruluğu;

başağrısı, yorgunluk.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Zaditen Göz Damlası (Ketotifen oftalmik) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Ketotifen oftalmik ile etkileşebilecek bir çok farklı ilaç olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Zaditen Göz Damlası (Ketotifen oftalmik’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak bir ortamda muhafaza ediniz. İlacı kullanmadığınız zamanlarda şişeyi sıkı şekilde kapalı tutunuz. Kapağı açıldıktan sonra 4 hafta içerisinde kullanılmayan göz damlasını atınız.

Eğer göz damlanız renk değiştirdiyse veya içinde parçacıklar varsa bu ilacı kullanmayınız. Yeniden reçete etmesi için doktorunuza başvurunuz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
damlası, gÖz, steril, zaditen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zaditen Şurup Desmont İlaçlar ve Yan Etkileri 0 12 Ocak 2015 19:53
Zaditen Oral Damla Desmont İlaçlar ve Yan Etkileri 0 12 Ocak 2015 19:52
Genta Steril Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 27 Kasım 2014 00:13
Zaditen Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 18 Kasım 2014 15:47
Acular LS Steril Göz Damlası Sır İlaçlar ve Yan Etkileri 0 11 Ağustos 2013 07:51