IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2015, 19:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tobrased Göz Damlası




Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Tobrased, duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu gözün ve komşu dokuların dış kaynaklı enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan topikal bir antibiyotiktir.Klinik çalışmalar Tobrased (tobramisin)'in çocuklarda kullanılmasının etkili ve güvenli olduğunu göstermiştir.

Kontrendikasyonları:

Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

TOBRASED Merhem, sadece lokal kullanım içindir. Bazı hastalarda lokal kullanılan antibiyotiklere karşı aşırı duyarlık gelişebilir. Bu durumda tedavi kesilmelidir. Diğer tüm antibiyotik preparatlarında olduğu gibi uzun süreli kullanım, mantarlar gibi duyarlı olmayan mikroorganizmaların aşırı üremesine neden olabilir. Süperenfeksiyonun gelişmesi halinde uygun tedaviye hemen başlanmalıdır. Kontaminasyon söz konusu olabileceğinden tüpün ucu herhangi bir yere değdirilmemelidir. Gebelikte Kullanımı: 3 farklı deney hayvanı türünde normal insan sistemik dozunun 33 katına kadar dozlarla yapılan çalışmalarda fertilite ve fötüs üzerine tobramisinle herhangi bir olumsuz etki saptanmamıştır. Fakat öte yandan hamile kadınlar üzerinde Tobrased Damla'nın etkilerini izleyen kontrollü bir çalışma yoktur. Bu nedenle hamilelerde ancak kesin endikasyon varsa kullanılmalıdır. Süt Veren Annelerde Kullanımı: Süt emen bebeklerde annenin Tobrased (tobramisin) kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilecek olası yan etkiler nedeniyle durum değerlendirilerek bebek sütten kesilmeli veya ilaç kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Tobrased (Tobramisin) Göz Merhemi tedavisi sırasında en sık karşılaşılan yan etki göz kapaklarında kaşınma, şişme ve konjunktival eritem ile karakterize oküler toksisite ve aşırı duyarlılıktır. Bu reaksiyonlar tedavi edilen her 100 hastanın 3'ünden azında ortaya çıkmaktadır. Benzeri reaksiyonlar diğer aminoglikozid antibiyotiklerin oftalmik preparatlarının kullanılmasıyla da ortaya çıkabilmektedir. Tobrased tedavisi ile başka bir yan etki bildirilmemiştir. Fakat sistemik aminoglikozid tedavisi yapılırken tobramisin kullanılması halinde total serum aminoglikozid düzeyleri dikkatle takip edilmelidir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


İlaç etkileşimleri:

Tobramisin ile birlikte veya art arda nörotoksik ve/veya nefrotoksik antibiyotikler, özellikle diğer aminoglikozidler (amikasin, streptomisin, neomisin, kanamisin, gentamisin, paramomisin), sefaloridin, viomisin, polimiksin B, kolistin, sisplatin, vankomisin kullanımından kaçınmak gerekir.
Aminoglikozidler etakrinik asid ve furosemid gibi güçlü diüretiklerle birlikte kullanılmamalıdır. Bazı diüretiklerin kendileri ototoksiktir ve intravenöz diüretikler serum ve dokulardaki antibiyotik konsantrasyonunu değiştirerek toksisite riskini artırabilirler.
Kullanım şekli ve dozu:

Hafif ve orta şiddetli vakalarda hastalıktan etkilenmiş göz veya her iki göze 4 saatte bir göz kapağı ve göz arasına bir miktar (yaklaşık 1 cm uzunluğunda) sıkıp göz kapağını yavaşça normal durumuna bırakarak sürünüz. Şiddetli enfeksiyonlarda ise iyileşme görülünceye dek tedaviye devam edilir. Tedavi doz azaltılarak kesilmelidir. Doktor önerisi ile Tobrased Göz Damlası ve Göz Merhemi gündüz ve gece kullanım için önerilebilinir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
damlası, gÖz, tobrased


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Işık Damlası Desmont Ev Dekorasyonu 0 05 Aralık 2014 22:12
Acular Göz Damlası Sır İlaçlar ve Yan Etkileri 0 04 Ağustos 2013 14:29
İnci Damlası Zen İçkiler İçecekler 2 17 Şubat 2012 01:11
Küçük Bir Yağmur Damlası.. PeRiLiCe Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 25 Eylül 2007 01:53