IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İlaçlar ve Yan Etkileri (https://www.ircforumlari.net/ilaclar-ve-yan-etkileri/)
-   -   Vermidon Hot Tek Dozluk Toz İçeren Poşet (https://www.ircforumlari.net/ilaclar-ve-yan-etkileri/673491-vermidon-hot-tek-dozluk-toz-iceren-poset.html)

Desmont 20 Ocak 2015 20:53

Vermidon Hot Tek Dozluk Toz İçeren Poşet
 
İlaç Etken Maddesi: Parasetamol, Klorfeniramin maleat, Fenilefrin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: Vermidon Hot Tek Dozluk Toz İçeren Poşet
Vermidon Hot Nedir?

Parasetamol bir ateş düşürücü ve ağrı kesicidir. Parasetamol ağrı kesici etkisini ağrı eşiğini yükselterek, ateş düşürücü etkisini ise beyindeki ısı düzenleme merkezi üzerine etki ederek gösterir.

Klorfeniramin vücuttaki doğal kimyasal histamin’in etkilerini engelleyen bir antihistaminiktir*. Histamin kızarıklık, kaşıntı ve ödem gibi semptomlar üretebilir. Klorfeniramin ise vücuttaki histaminin reseptörlere bağlanmasını engelleyerek kızarıklık, kaşıntı, ödem, vb. semptomları azaltır.

(*antihistaminik: Vücutta bulunan histamin adlı kimyasalın etkilerine zıt yönlü etki gösteren ve alerjik belirtilerin tedavisi için kullanılan ilaçlar.)

Fenilefrin ise bir dekonjestandır. Fenilefrin burun kanallarındaki kan damarlarını daraltarak (büzerek) çalışır. Burundaki kan damarlarının genişlemesi burun tıkanıklığına sebep olabilir.

Vermidon Hot aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

grip, soğuk algınlığı ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişen ağrı, ateş, vücut kırgınlığı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma ve baş ağrısı gibi semptomlar.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net