IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2018, 16:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sık sık kulağınız çınlıyorsa dikkat! Gürültü...




Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, işitme kaybının derecesinin artmasıyla, kulak çınlamasının görülme oranının da arttığını ifade etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kulak çınlaması toplumda sıklıkla görülüyor ve kulak çınlaması yaklaşık 3 kişiden birini olumsuz etkiliyor.

Kulak çınlamasının genellikle 30 yaş üstünde daha sık görüldüğünü belirten Anadolu Sağlık Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, “İşitme kaybının derecesi arttıkça, kulak çınlamasının görülme oranı da artıyor. Fazla gürültüye maruz kalmak kulak çınlamasının görülme sıklığını arttırıyor” dedi.

KULAK ÇINLAMASI NASIL ORTAYA ÇIKIYOR?

Kulak çınlamasının iç kulakta işitmeyi sağlayan tüylü hücrelerde hasar oluşması ve bu hücrelerin beyin ile irtibatında problem oluşması sonucu ortaya çıktığı belirtiliyor. Kulak çınlamasının işitme ile ilgili bir uyarı olmadan, kişinin kulaklarında veya kafasının içinde ses duyması olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, “Kulak çınlaması özellikle sessiz bir ortamda daha çok hissediliyor” şeklinde konuştu.

DAMARSAL SEBEPLERDEN DOLAYI KULAK ÇINLAMASI OLABİLİR

Kulak çınlamasının objektif ve subjektif olarak iki şekilde görülebildiğini belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, “Objektif kulak çınlamasında ses hem hasta hem de başkaları tarafından duyulabilirken subjektif kulak çınlamasında ses sadece hasta tarafından duyulabiliyor” dedi.

Objektif kulak çınlama sebepleri arasında hipertansiyon ve tümör gibi damarsal sebeplerin ve kas spazmları gibi nöromüsküler nedenlerin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kazkayası, “Subjektif kulak çınlaması sebepleri ise dış kulak yolu, kulak zarı, orta kulak ve içerisindeki kemikçikler ile işitme organındaki patolojik problemlerden kaynaklanır. Bunlar sinir ve damar tümörleri, meniere hastalığı, kulak kireçlenmesi, kafa travması ve akustik travma, ototoksik ilaçlar, kulak enfeksiyonları olabilir” açıklamasında bulundu.

VİTAMİN EKSİKLİĞİ KULAK ÇINLAMASINA SEBEP OLABİLİYOR

Özellikle baş dönmesi ve işitme kaybının eşlik ettiği çınlamanın iç kulakta bir tümör sonucu olabildiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, “Bunun yanında vitamin eksiklikleri, iz element eksiklikleri (bakır, demir, çinko), hipotiroidi ve şeker hastalığı gibi sorunlar azımsanmayacak derecede kulak çınlamasına sebep olabilirler” dedi.

MASKELEME TEDAVİSİ YAPIYORLAR

Kulak çınlaması tedavisinin korunma ile başladığını belirten Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, “Kulak çınlamasına yol açabilecek ses travması ve bazı ilaçlardan uzak durulmalı, tansiyon ve şeker kontrol altında tutulmalı” dedi.

Son yıllarda maskeleme tedavisinin uygulandığını ve bu uygulamanın çınlamayı geçirmemekle birlikte çınlamanın huzursuz edici sesinden kurtulduklarını ve bir dereceye kadar fayda gördüklerini vurguladı.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çınlaması, kulak, tedavi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gürültü Kirliliği PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 27 Eylül 2014 10:15
Gürültü AftieL Kıssadan Hisse 0 07 Eylül 2014 19:48
Ses Kalabalığı ve Kuru Gürültü Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Şubat 2011 15:16
Aile,"Gürültü'dür!.. pyracantha İslamiyet 0 26 Haziran 2010 17:35