IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İlk Yardım (https://www.ircforumlari.net/ilk-yardim/)
-   -   Çocuğun üzerine kaynar su dökülürse ne yapmalıyız (https://www.ircforumlari.net/ilk-yardim/414177-cocugun-uzerine-kaynar-su-dokulurse-ne-yapmaliyiz.html)

Ecrin 24 Eylül 2011 17:57

Çocuğun üzerine kaynar su dökülürse ne yapmalıyız
 
Çocuğun üzerine kaybar su dökülürse ne yapmalıyız

çocuk,yanık,kaynar su,pansuman,ilkyardım


Çocuğumun üzerine kaynar su döküldü ne yapabilirim diyorsanız?
Çocuğun üzerine kaynar su döküldüğünde bütün yanma yardımlarında olduğu gibi, ilk önce yakıcı maddeden çocuğumuzu uzaklaştırmamız gerekiyor. Eğer üzerinde giysi varsa ve bu giysiler çocuğun üzerine yapışmadıysa, hemen elbiselerin çıkarılmalı.
Çocuğun yanan bölgesi hemen ya akan suyun altında ya da soğuk bir kompresle serinletilmesi gerekmektedir. Eğer yanmadan çok geniş bir alan etkilendiyse çocuğu çok soğuk olmayan serin bir çarşafa sarıp bekleyebilirsiniz. Kesinle çocuğun yanan bölgesine buz konulmamalıdır. Bu durumda çocuğa ikinci bir hasar verebilirsiniz.
Çocuğun yanan bölgesi genişse kesinlikle bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
Küçük çaplı ise evde yapacağınız ilk yardımla bunu halledebilirsiniz. Nasıl mı?
* Yanık bölgesini temiz tutmalısınız,
* Sadece yanığa özel kremler uygulayabilirsiniz.
Eski yöntemlerden kalan kulaktan dolma yoğurt gibi macun gibi yöntemler deriye daha çok hasar vermekten başka bir işe yaramaz.
Anti bakteriyel, anti mikrobik özelliği olan, yanan deriyi iyileştirici olan kremler kullanılmalıdır.
Yaranın derinliği arttıkça özellikle ikinci üçüncü dereceden yanıksa mutlaka sağlık kuruluşlarına başvulmalıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk