IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2013, 19:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yabancı cisimler için başvurulması gerekli ilk yardım metotları hangileridir?




Yabancı cisimler için başvurulması gerekli ilk yardım metotları hangileridir?

a. Gözler: Yalnız satıhta olan ve çok basit yabancı maddelerin gözlerden çıkarılmasına doktor olmayanlar teşebbüs edebilir. Eğer o sırada doktor bulmak imkânı yoksa yabancı cisim girmiş göz ılık su ile yıkanmalı veya yabancı cisimi çıkarmak için nemli bir pamuk parçası kullanılmalıdır. Göze damlatılacak birkaç damla madeni yağ, meydana gelen tahrişi büyük ölçüde giderir. Gözü ovmayın ve yabancı cisimi çıkarmak için herhangi sert bir âlet veya cisim kullanmayın.

b.Burun: Eğer hastanın hapşırması sağlanabilinirse yabancı madde çok kez çıkacaktır. Bu hastaya biber koklatmakla veya yabancı cisim girmiş olan burun deliğinin yanındaki burun deliğini gıdıklamakla sağlanabilir.

c.Kulaklar: Kulaklara girmiş yabancı cisimleri çıkarmak, ihtisası olmayan kişilerin başvuracağı iş değildir. Bu çok nazik bir yapıdır ve zedelenmesi çok kolaydır. Yapılabilecek en uygun ilk yardım, kulağa birkaç damla zeytinyağı, madeni yağ veya hint yağı damlatılması ve bu yağın orada birkaç dakika bırakılmasıdır. Bu metot genellikle yabancı maddenin çıkmasını sağlayacaktır. Doktor yardımı temin edilinceye kadar yabancı maddenin kulakta kalması, fazla bir hasara sebep olmaz.

d. Kıymıklar: Ucu sağlamca tutulabilecek ve yavaşça dışarı çıkarılabilecek kıymıkların çıkarılması, ihtisas sahibi olmayan bir kişi tarafından da yapılabilir. Yumuşak veya içeride kalmış olan kıymıklar ancak bir doktor tarafından çıkarılmalıdır. Yabancı bir madde deri içerisinde bırakılırsa genellikle iltihaplanma olacaktır. Eğer tıbbî yardım temini imkânı yoksa birkaç gün yapılacak ılık pansumanlar kıymığın ucunu dışarı çıkaracak ve bunun bir cımbızla alınması imkânı sağlanmış olacaktır.

e Bıçak ve delme yaralar (bıçak, şarapnel veya başka silâhlar): Uçları dışarıda kalan bu gibi yaralarda vücuda giren cisim doktor bulununcaya kadar genellikle yerinde bırakılmalıdır. Bu cisimlerin doktor dışında bir kişi tarafından alınması ciddî kanamaya neden olabilecektir. Yapılabilecek en yerinde ilk yardım, yara yerinin üzerine steril bir gazlı bez koyarak yaralıyı hastaneye kaldırmaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başvurulması, cisimler, gerekli, hangileridir, için, ilk, metotları, yabancı, yardım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yardım gerekli !!! SysCode mIRC Scripting Hazır Kodlar 3 06 Temmuz 2010 01:25
Yardım gerekli WIWA WONARD Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 3 05 Ocak 2009 11:10
Log Okuyucu Kodunda Sorun [Yardım Gerekli] zartanyan mIRC Scripting Sorunları 0 20 Temmuz 2008 11:20
Herkez icin gerekli Ogrenci Eggdrop, NeoStats, BNC 0 13 Temmuz 2007 22:15