IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İllegal Faaliyetler (https://www.ircforumlari.net/illegal-faaliyetler/)
-   -   Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ (https://www.ircforumlari.net/illegal-faaliyetler/1030442-oyuncastcom-ticaret-ahlaksizligi-haksiz-rekabet-ve-emege-saygisizligi-dava-sonuc.html)

Woltran 29 Temmuz 2024 23:51

Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ
 
ozaman benzerlik vardı kazandınız tebrikte edenlerden biriyim. kimsenin hakkınıda yemem. sizin eski onların yeni müşterisiyim.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazılımına ne diyeceksiniz benim mi diyeceksiniz?
baştan başa yeniden yazmış bende inceledim.
menüleri bootstrap yapmış. bootstrapıda mı dava edeceksiniz?
avukat değilim elbette. ama görünende bir gerçek var.
evet kullanıyorum adamın yeni yaptığı sistemi yalan yok. buyrun edin davanızı en doğal hakkınız.
bi sene sonra unutulur gider herkes yoluna bakar.
iyi geceler. herkese hayırlı satışlar.

GucluNET 30 Temmuz 2024 17:59

Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ
 
Alıntı:

Woltran Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042916712)
ozaman benzerlik vardı kazandınız tebrikte edenlerden biriyim. kimsenin hakkınıda yemem. sizin eski onların yeni müşterisiyim.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazılımına ne diyeceksiniz benim mi diyeceksiniz?
baştan başa yeniden yazmış bende inceledim.
menüleri bootstrap yapmış. bootstrapıda mı dava edeceksiniz?
avukat değilim elbette. ama görünende bir gerçek var.
evet kullanıyorum adamın yeni yaptığı sistemi yalan yok. buyrun edin davanızı en doğal hakkınız.
bi sene sonra unutulur gider herkes yoluna bakar.
iyi geceler. herkese hayırlı satışlar.

Benzerlik mi? Gerçekten komiksiniz. Örnek ; BMW'nin tasarımını birebir kopyalayıp, içerisine TOFAŞ motor koyarak "sadece benziyor" demek, oldukça garip bir düşünce yapısı.

Lütfen hak ve hukuktan bahsetmeyin. Hak veya hukuku bilen biri, bile bile telif haklarını ihlal eden bir yazılım kullanmaz veya kullandırmaz. Bu tür ihlallerde yasalar görüldüğü ve görülebileceği üzere gerekeni yapacaktır, endişeniz olmasın.

Baştan başa bir okey yazılımı yazmayı geçin, bir PHP sayfası bile oluşturamıyor. Bunu bile kopyalamaya çalışmayı bir meziyet sanarak, baştan yazdık/yazmış diyorsunuz. Gerçekten okey yazmayı veya bir yazılım yapmayı neye benzettiğinizi anlamıyorum.

Konuyu daha fazla uzatmadan şunu belirtmek isterim:

Amacınızı gayet iyi anlıyorum. Kışkırtma yaparak bizden şurası şöyle, şurası böyle, veya farklı şekilde yanıtlar duymayı bekliyorsunuz, değil mi? Ama çok beklersiniz. Burası bu tür konuların yeri değil. İlgili şahıs/firma, kullanımda bulunan siteler ile yasal süreçlerimiz devam etmekte ve bu konular hukuk danışmanlarımız tarafından gerekli mercilere iletilmektedir.

Saygılarımızla,

Woltran 30 Temmuz 2024 21:13

Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ
 
Ben sizden farklı yanıt beklemedim sizi gayet iyi tanıyorum. Hep siz haklısınız.
BMW 4 kapılı beyaz araba yaptı diye, başka markaların 4 kapılı beyaz araba yapmasına ilegal faaliyet diyemez.
Bir önceki yanıtımda da dediğim gibi bir sene sonra bakacağız, bu konu unutulmuş olacak.
Keşke siz yapsaydınız o özellikleri de sizin BMW de kalsaydık.
neyse....
Sizin forumunuzda sizi haksız çıkaramayız. Öyle bir amacım yok.

CuLt 01 Ağustos 2024 09:29

Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ
 
Öncelikle Şekershell firmasını tebrik ederim, gerçekten haklarını en doğru şekilde hukuk üzerinden mücadelerini vermişler ve kazanmışlar, bu tür emeğe saygısızlığa ahlaksızlığa karşı bir dur demişler.

Bazıları demiş ki hala devam ediyor satışını da yapacak, şekershell de hukuksal mücadele sürüyor demiş bence firma bu kadar ilerlemişken de peşini bırakmaz, hukuksal olarak aldırabileceği her türlü cezayı aldırır, bu durumdan yapanın da kullananın da başı çok ağrır.

Hani derler ya, yardım yataklık yapanın da cezası var o hesap yarın birgün o kullananlar da ben bilmiyordum diyip geçemezler, çünkü yasayı bilmiyordum diyemezsiniz :)

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adam verdiği örnek ile demiyor ki okeyin taşlarını almış vs, okeyi birebir almış diyor, sen gelmiş adama diyorsun ki, Bmw'de 4 kapı var, rengi beyaz başka markalar illegal olmaz, söylediklerin temel unsur, adamlarda zaten okeyin mücidi değil onu da iddaa etmezler zaten, her okey sitesi veya taşları birbirine benzeyebilir ama hiç birisi bu kadar değil, burada benzerlik değil aynısı denilir zaten, bence siz çalıştığınız kişileri iyi değerlendirin ki sizin de başınız ağrımasın, ve bu tür adamları savunmak da size birşey kazandırmaz.

Herkese iyi forumlar...

Woltran 01 Ağustos 2024 19:36

Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ
 
Motor değişmiş kaporta değişmiş siz hala benzerlikten ilegal faaliyet devam diyorsunuz.
Adam davayı kaybetmiş sitesini değiştirmiş gitmiş tescilinide almış.
Sizin gözünüzde mimlenmiş ya bir kere, gidip sıfır araçta alsa sizin görüşünüz değişmez.
Adalet herkese açık. Size de onada herkese eşit.

Buyrun...

CuLt 02 Ağustos 2024 20:23

Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ
 
Hem taraflı olarak yorum yapıyorsun, herkesi de kendin gibi sanıyorsun, Haklıya haklı, Haksıza haksız diyemediğiniz için bu kafadasınız.

Yok kaporta değişmiş, yok o değişmiş, yok belgesini almış, sana göre herşey değişmiş ama bir değişmeyen nedir bence biliyor musun? Sizin gibi kafalar,

çalıştığınız adam , adamların yazılımını alıyor kopyalıyor size satıyor, adamların hakkını gasp ediyor, bide bunları savunuyorsunuz gerçekten yazık, hala diyorsunuz yok değişti tescil aldı, neyi değişmiş ki boş muhabbet yapıyorsunuz bir kullanıcının gördüğünü resmi makamlar mı görmeyecek, tuhafsınız gerçekten.

Adalet herkes için aynen öyle, bu kafayla giderse, sizde her söylenene inanırsanız daha çok çekersiniz. en azından yangınızı burada yok onu yaptı, bunu yaptı diyerek başkalarını yakmayın.

Zirve 05 Ağustos 2024 23:20

Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ
 
İnsanların sadece web konuda değil her türlü oluşturmuş olduğu zorluklarla belirli aşamalarla risk alarak harcadığı maddi ve manevi değerlerin başkası tarafından taklit edilip hele ki yapılan taklitin bir de maddi getiri sağlayarak kendisine kazanç sağladığını sanmak ciddi bir psikolojik ve kişilik sorunudur. Günümüzde maalesef diğer insanlar tarafından adli olaylardan çekinmediği için bu tür şeylere yeltenebiliyorlar onuda geçtim olayların ciddiyetini sanal alemde olmayacağını sanan kötü niyetli arkadaşların bu tür şeylerin artık peşinden koşmaması gerekiyor. Ben öncelikle bu durumu adli olaylara taşıyan arkadaşlara teşekkür ederim böyle şeylerin örnek olması lazım ve aman boş ver uğraşmaya gerek yok modunda olmayıp hakkınızı aradığınız için kutluyorum. Davalı şahısları da KINIYORUM.

Aysunnn 24 Ağustos 2024 23:18

Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ
 
Bu şekilde satışa devam ettiği takdirde malesef domain sahipleri de etkilenecektir hem maddi hem manevi. Tabi yanlış biliyor isem düzeltin artık ceza davasına gider bu iş. Hakkınız da hayırlısı..

xwerswoodx 27 Ağustos 2024 05:50

Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ
 
Yani Sekershell'i tebrik ediyorum, en azından forumların illegal faaliyetler bölümüne anlamsız konular açıp sizi dava edeceğiz diye boş laflardansa, bu tarz gerçekten hakkını araması başlı başına takdir edilesi iş.

Zaten emek hırsızlığının sonu yok, burada bunu savunanları anlamaya çalışmıyorum bile. Ve evet BMW beyaz 4 kapılı bir araba yapmışsa ve bunun tescilini almışsa başka bir firma bire bir aynı beyaz 4 kapılı bir araba yapamaz. Hatta benzerini dahi yapamaz. O zaman adam da çıksın, Starbucks logosunu alıp içindeki kaıdnı değişip erkek koyup telif alsın. Yazılım sadece kodlamadan ibaret değildir, tasarımlar da telif hakkının içine girer, değil aynısını, aynısını ifade edecek benzer bir tasarım bile telif hakkı ihlalidir. Zaten böyle olmasaydı, her yeni kola firması çıkar Coca-Cola yada Pepsi'nin logosunu alır, renkleri değişir farklı logo yaptık diye telif alırdı.

Hatta boyasını, çiziğini falan geçtim, atıyorum ki ilk kez yukarı açılan kapı fikrini BMW getirmiş olsun, yani yukarı doğru açılan bir kapı yapsın ve bunun patentini alsın, başka bir firma bu fikri kullanmak için bile o fikrin patentine belli bir ücret ödemek zorundadır. Hepsini geçtim, daha da basite indireyim, sen kalkıp lisanslı bir yazılımın sadece atıyorum ufacık bir parçasını alıp koydun, diğer tüm her şeyi sıfırdan yazdın, bu bile telif hakkı ihlaline girer. Sen o küçücük nokta kadar şey için bile izin almak zorundasın.

Yani sen kalkıpta bir müziğin bütün melodisini alıp, iki tempo değişip, yeni sözler yazarak ben yeni bir şey yaptım diye telif hakkı alamazsın. Kullandığın o melodinin bile telif hakkı var.

Ha ama ille de bunca şeye rağmen ben körü körüne savunacam diyorsanız da, umarım bir gün gecenizi gündüzünüzü verip yaptığınız bir şeyi, başka birisi alıp izinsiz şekilde kullandığında da, burada gelip şikayet etmez, helali hoş olsun, ben 4 kapılı BMW yaptım diye başkası da yapamayacak diye bir şey yok dersiniz.

Carpediem 11 Eylül 2024 11:26

Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ
 
Anlamadığım olay şu;
sizler bi program yazıyor yada yazdırıyorsunuz bunlara şöyle birşey yapılamıyor mu atıyorum bir şifre belirleseniz sizden başkası kuramasa/çalamasa vs?
VE BU ARADA TEBRİK ederim davanızın sonucu için.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk