IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
385Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2022, 14:18   #61
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.




Merhaba, Konu ile ilgili tarafınıza net cevaplar verme kararı aldım.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Alper) ile bizim anlaşmamız, verdiğim codlamadan gelen ödemelerle birbirini karşılama sistemidir, benim yazılımlarımı satarlar, gelen para aldığım hizmetlerden kesilir, o sebeple sözlü anlaşmamız bulunmaktadır, aldığımız hizmetler bu şekilde çalışır.

Qwebirc yapısı lisanssız bir üründür, lisanssız bir ürüne kimse hak talep edemez.

Qwebirc'lerini beyan ettiklerinde bile çözüm odaklı ve uzlaşma taraftarı olmadıkları, bahane aramak isteyen insanlar her türlü konulara kılıf uydururlar. Konu ile ilgili konuşma kayıtlarıda tarafımızda. bulunmaktadır.

Aldığım hizmetler Sekershell web sistesi panelinde olduğu kaldırmadığım takdirde hizmetleri kesintiye uğratacaklarını beyan etmişlerdir. lisanssız bir ürünü kendi kafalarına bize ait olduğunu beyan edip hizmeti kesmişlerdir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ortada bir mağduriyet bulunmakta ama mağduriyetlerini gidermek yerine, yaptıkları davranışlardan oluşan silsileyi bahane edip kötüleme çalışmaları başlatmışlardır.

QBilisim Internet Hizmetleri olarak kimsenin bize ve müşterilerimize mağduriyet yaşatamayacağını göstermek amaçlı, ve sadece onların bu hizmeti sağlayamayacağını ve bizde istersek kendimizde yapıp sunacağımızı göstermiş bulunmaktayız. Kimse müşterilerimize verdiği kişisel kararlar ve asılsız fikirlerle mağduriyet yaşatamaz.

Buradan açıkça belirtmekteyiz, mağduriyet yaşatıp kendilerini üstüne konabileceklerine inanıyorlarsa ancak kendilerini kandırmaktadırlar. Süslü sözlerle işlem yapmayız, icraat'la gereken cevabı vereceğimizi bilmenizi isteriz.


Bahse konu üzerinde firmam ve şahsım adına ircforumlar.net ve diğer paylaşım sitelerinde açılan konular ve yapılan yorumlar neticesinde, oluşacak mağduriyetler ve değer kaybından dolayı yasal haklarımın saklı kalması hususunda; gerekli bilgilerinize sunarım

Hayırlı Forumlar.


Konu QBilisim tarafından (13 Aralık 2022 Saat 14:20 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Aralık 2022, 16:21   #62
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.




GNU lisansları halka açık herkes tarafından paylaşılabilen lisanslardır. Gnu içerisinde geliştiremez, ticareti yapılamaz diye bir ibare bulunmamaktadır. Wordpress de, Joomla, Opencart, Magento, Prestashop gibi vb. içerik yönetim sistemleri gnu lisansı altında dağılmaktadır. Örnek;

WordPress kodundan türetilmiş çalışmalar GPL lisansını devralır. GPL lisansı telif hakkını alabileceğiniz bir lisans türevidir. Yani qwebirc de halka açık bir yazılım ve arayüze sahiptir. Standartını istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Fakat entegre edilen yapılan sistem özel olarak yapılması (burada ticari lisans devreye girmektedir. Wordpress temalarının ücretli ve ücretsiz versiyonları gibi düşünebilirsiniz.) ızgara (iskelet sisteminin) bire bir benzetilmesi ve renklerin aynı olması çalındığının göstergesidir. Esinlenmek üstteki; 6 kısmın nick şifre girişi gibi bu kısımda esinlenebilir ama ızgara kemik iskelet yapısı ve renklerin birebir aynı olması çalınmasının göstergesidir.

qwebirc lisans: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Konu umiT tarafından (13 Aralık 2022 Saat 16:27 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 13 Aralık 2022, 19:20   #63
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.




Merhaba Saygıdeğer IF Kullanıcıları ;

qwebIRC yazılımı açık kaynak kodlu bir sistem olduğunu konunun en başında da zaten bizlerde belirtmiştik bu durumun aksini iddaa etmiyoruz. Ancak qwebIRC orijinal sürümü üzerinden bugün en popüler sohbet siteleri veya sektörde bulunan firmalar kendilerine göre görünüm oluşturarak bu görünümü kullanmaktadır.

Kişiye burada bizim düzenlemiş olduğumuz qwebIRC v2 sürümünün birebir aynı şekilde kullanılması uygun ve etik bir davranış olmayacağı konusunda kendisine bilgi verdik, ve bunu kullanma demek yerine kendiside aynı bizler veya diğer kişiler gibi, kendisine ait bir düzenleme ile görünüm yaparak kullanmasının daha doğru olacağını ilettik.

Düşünün ki; Bir firma ile ortak çalışma yapıyorsunuz, ama diğer firma sizden habersiz olarak sizin bir ürün hizmetinizi birebir aynı şekilde kullanmaya çalışıyor, bu ürün/hizmet lisanslı veya lisanssız olması önemli değil, ortak çalıştığınız bir firmanın bir ürününü bu şekilde kullanmak ne kadar ticaret ahlakına sığan bir durumdur sizlerce?

Bu konuşma üzerine kendisi halen aynı şekilde kullanımlara devam etmiştir, Sekershell Yönetim ekibi bu konuda durum değerlendirmesi yapmıştır ve kullanmış olduğu mevcut appletlerini kapatılmasına yönelik bir karar verilmemiştir.

Daha sonrasında kendisi bizden yeni zsohbet appleti istediğinde ise kendisine yukarıda ki durum tekrar edilmiştir, bu şekilde kullanımın uygun olmadığını, öncelikle bu konunu çözülmesi adına çözüm bulalım, bizlerde yönetim ekibimiz ile görüşerek yeni applet konusunda yardımcı olmaya çalışmak istedik.

Kendisi bu konuda (qwebirc sana ait değil, lisanslıysa mahkemeye ver, ben istediğimi yaparım) gibi ticari ilişkilere zarar verecek şekilde, tek taraflı düşünce ile, çözüm odaklı bir davranışta bulunmamaya devam ederek, sizlerde o halde bana ait olan konuşan bot sistemimi kullanmayın kapatın şeklinde dönüş yapmıştır ve bizlerde bu konunun artık bir çözümü olmayacağını anladık ve ticari ilişkilerimize zarar verdiğini gördük.

Bu konuda hemen bir kapatma veya durdurma söz konusu olmamıştır, burada kendisi 10 Aralık tarihinde durdurmamızı kapatmamızı istemiştir. Her iki taraf birbirine vermiş olduğu süre 2 taraflı olarak ortalama 32 günlük bir süreçtir, bu süreç sonunda her iki tarafta birbirinden almış olduğu hizmetleri kullanamayacağını, durdurulacağını ve sonlandırılacağını bilmektedir. süre sonunda ise alınan hizmetler karşılıklı olarak durdurulmuş ve kapatılmıştır.

Aynı şekilde firma olarak bizlerde kendisinden kullanmış olduğumuz hizmet ile alakalı kendi söylemi ile mağdur olabilirdik? Ancak bu konuda firma olarak müşterilerimizin mağdur olmaması adına bu durum karşısında kendimize ait özel konuşan bot sistemi yaptık, burada kendisi gibi müşteri mağdur olmasın diye kendisi gibi çalıntı/kopya bir yazılım kullanmadık, çünkü bu şirket/firma profiline yakışan ve bize yakışan bir davranış değildir. Herkes kendisine yakışanı yapmaktadır.

Bir firmaya yakışan aynı zamanda Müşteri haklarını en iyi şekilde koruyabilmesidir.

Müşteri haklarını ; müşterim mağdur olmasın gibi sebeplerle, durum her ne olursa olsun, art niyetli olarak, izinsiz çaldığınız ve kopyaladığınız bir yazımı sitesine kurarak, müşterinize zarar vererekten(yasal bir hükümlülük yükleyerek) değil, kendiniz çalmadan/kopyalamadan bir şeyler üreterek yaparak veya yaptıraraktan korumanız GEREKİR.


Halen burada ortada bir mağduriyet bulunuyor şeklinde mesajlarınıza gerçekten anlam veremiyoruz, kendinizi ve firmanızı bu duruma düşüren sizlersiniz.
QBilisim Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[B]QBilisim Internet Hizmetleri olarak kimsenin bize ve müşterilerimize mağduriyet yaşatamayacağını göstermek amaçlı, ve sadece onların bu hizmeti sağlayamayacağını ve bizde istersek kendimizde yapıp sunacağımızı göstermiş bulunmaktayız. Kimse müşterilerimize verdiği kişisel kararlar ve asılsız fikirlerle mağduriyet yaşatamaz.


Kendiniz zaten burada açıkça söylüyorsunuz, müşteri mağduriyeti adı altında art niyetli olaraktan, emek hırsızlığı yaparaktan istediğinizi kopyalayarak/çalarak isterseniz kendinizde yapabileceğinizi kendi ağzınızla söylüyorsunuz.

Size Şahsi olarak önerim ise ; Başkalarının emeğine, yazılımına, projesine göz dikerek, kopyalamak veya çalmak yerine kendinize ait bir şeyler üretmenizdir.

Ayrıca kendisi bizden applet alırken, bu appletleri her hangi bir şekilde ücretli olarak satmayacağını, tanıdık veya üst paket müşterilerine hediye olarak vereceğini iletmiştir.

Bazı şikayetler alıyoruz; biz ZSohbet applet hizmetini, QBilisim.com’a ödeme yaparak satın aldığını iletilmektedir. Burada yapılması gereken normalde müşterinin alan adı üzerine lisanslı ZSohbet Applet alması gerekirken, burada kendi alan adına ait zsohbet appletlerini para alarak müşterisinin sitesinde kullandırması kesinlikle ticaret ahlakına uyan davranış değildir.


Bunu yapmanızdaki amaç bize ve bir çok kişi okuduğunda hak verecektir ki; müşteri domaine lisanslama yaptırmak yerine, kendi alan adınızdaki appletlerden kurarak hem orada, orası kapanırsa diğer sitelerde kullanmayı düşünerek ART NİYETLİ olduğunuz ortadadır. Müşteriniz sonuçta size bu applet için ödeme alıyorsanız, kendi alan adına göre lisans almanız doğrusudur.

* Not olarak belirtmek isteriz ki, Alan adına göre lisanslanan ödemesi alınmış / satın alınan hiç bir ZSohbet Applet hizmeti satın alan müşterimizin hizmeti kapatılması veya durdurulması söz konusu değildir.

QBilisim.Com Set(Sinan) ile alakalı olarak yasal olarak işlemler en yakın zamanda başlatılmış olacaktır, bu konuda Hukuk danışmanız tarafından gerekli ön hazırlıklar yapılmaktadır.

Bu konu ve mesajlar sadece Kamuoyu ve IRCForumları kullanıcıları bilgilendirme amaçlıdır.


Saygılarımızla,
ÖMER ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri – Owner)


Konu Teqnic tarafından (13 Aralık 2022 Saat 19:29 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 13 Aralık 2022, 19:45   #64
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.




Konudaki bütün yorumları, 7 sayfanın tamamını alelusul bir şekilde değil, sürükleyici bir romanı okurmuşçasına okudum. Ben severim zaten okumayı.

Öncelikle; “iki tarafı da tanıyorum” yazmayanı dövüyorlarmış, ben de aç karna dayak yememek için önce bunu belirterek başlayayım. Şaka bir yana; SekerShell firmasını neredeyse kurulduğu ilk haftalardan itibaren o zamanlar 13-14 yaşlarındaydım, ilk müşterilerinden biri olarak tanırım. Henüz kurumsal kimlik kazanmadan önce bile @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Ömer) ile MSN üzerinde o dönemin şartlarında “kanka” muhabbetimiz varken bile, kendisi olsun abisi ALpeR (Mehmet Abi) olsun son derece babacan, dürüst ve güvenilir insanlardır. 2006 kuruluşlu olup, 1.5-2 yıl gibi bir kısa süre içerisinde sektörü tamamen tekellerine aldılar. Bunu bir zenginlik yatırımıyla değil, gökten zembille değil, iş geliştirme konusunda tamamen emek vererek bileğinin hakkıyla elde ettiler. Bu yönden IRC aleminde eski olan herkes gibi, hiçbir şey değilse bile bunu takdir etmek ve şapka çıkarmak gerekiyor. Şunu da belirteyim; kendileriyle ortalama 10 yıldır bir kişisel ya da ticari ilişkim yoktur. Hatta geçtiğimiz aylarda kendileri tarafında barınan bir web sitesi ile ilgili “hukuksal” bir durum vuku bulduğunda tamamen yasal çerçevede e-posta göndererek meramımı anlatmıştım (e-posta yazışması bende durmakta). Yani buraya kimsenin tarafgirliğini yaparak yorum yazmayacağımı herkes bilir zaten.

Konunun diğer tarafı olan; @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Sinan) yine 2010'lardan beri aşina olduğum, mIRC Scripting konusunda “başarılı coder” addedilen kıymetli bir insan. Sinan'la çok fazla samimiyetimiz olmasa bile, gerek Ajan botunun namından gerekse ortak dostlarımız kanalıyla kendisine oldukça güvenir ve saygı duyarım. Küçük bir nüans olarak da şunu belirtmem gerekirse; geçtiğimiz yıl bir sohbetimizde kendisi benim eskiden (2006-2009 arası) mIRC coder olarak bulunduğum dönemlere atıf yapan o zamanlarda kodlarımı incelediğini, bunun gelişiminde katkısı olduğunu belirterek beni duygulandırmış ve onore etmiş bir insan. Çünkü piyasada güncel olarak iş yapmıyorsanız, o sektörde unutulursunuz.

Şimdi; “iki tarafı da tanıma” olayını hallettiğimize göre konuya gelelim. Bana kalırsa burada foruma aksettirilenden fazlası var. Ortada yanlış yapılan bir durum olsa bile, “rekabet kurumu” açısından tarafların birbirine daha fazla bilenip olayı foruma taşıdığını düşünüyorum.

Normalde bu “illegal faaliyetler” kategorisi çok uzunca süredir gülerek takip ettiğim, “yine hangi lamer hangi sunucuya inviter ile reklam atmış”, “yine hangi klavye delikanlısının tehdit logları yayınlanmış” diyerek çekirdek eşliğinde baktığım bir kategori haline gelmiştir. Çok nadiren “tasarım hırsızlığı”, “ticari ahlâksızlık/dolandırıcılık” gibi ciddi konular açılsa da bu kategorinin seyri uzun yıllardır böyle iken, bu şekilde kendilerini kanıtlamış iki firmanın kozlarını ulu orta, birbirlerini rencide etmeye çalışarak paylaşmaları çok üzücü ve tatsız görünüyor.

Kısaca konuyla ilgili değerlendirmem ise; açık kaynak kodlu bir sistem üzerinden geliştirilen ve artık SekerShell'in lisanslı markası hâlini alan “ZSohbet” ürününün direkt kullanıcılara o appletmış hissini uyandırıcı bir boyutta QBilisim tarafından müşterilere sunulması hoş olmamış. Dediğim gibi işin arka planında geçmişe dayanan bir anlaşma, lisans iptalleri vb. durumlar mevcutmuş. Bu bağlamda @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de kendince haklı olabilir. Ancak Ajan gibi bir sunucular için güvenlik harikası olarak kabul edilen botu yazabilen, son zamanlarda gördüğüm web arayüzleri hazırlayabilen niteliğe sahip @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in sıfırdan tıpkı “ZSohbet” gibi bir applet/marka oluşturmasını (örneğin: “QSohbet”) ben daha fazla beklerdim. Olay da bu radeye kadar gelmemiş olurdu belki de.

Yine de bir tarafı komple haklı, diğer tarafı haksız bulmak doğru olmaz, çünkü öncesindeki anlaşmaların varlığı da konunun seyrini belirliyor. Benim nacizane tavsiyem; karşılıklı karalamanın artık sonlandırılıp, bu iki saygın ve olgun perspektiften olayların gelişimini değerlendirebilecek kadar bu alemde bulunmuş arkadaşların bir şekilde bir araya gelip sorunu aralarında çözüme kavuşturmasıdır. Gerçekten burada konu olmayı ya da bu bölümde anılmayı hak etmeyecek ölçüde kıymetli işler yapan insanlarsınız, yakışmıyor.

Umarım bir şekilde durum çözülür ve olay tatlıya bağlanır. Her iki tarafa da geçmiş olsun.

__________________
iz bırakanlar, unutulmaz.

Konu Regex tarafından (13 Aralık 2022 Saat 19:49 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 13 Aralık 2022, 20:25   #65
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.




Teqnic Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bilgi amaçlıdır ;



zOkey Online Okey yazılımına ait aynı şekilde tasarım ve kodsal tescil belgelerimiz bulunmaktadır.



Bahsi geçen siteler ile alakalı olarak dava sürecinde olduğumuzdan sanırım haberiniz yok.



Geçmiş tarihdede aynı benzer şekilde hakları ihlal eden, web sitesine aynı şekilde maddi/manevi tazminat istemli dava açılmış, ve kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve davası kazanılmıştır, Hukuk danışmanlarımızında ellerinde emsal niteliğinde kararlar mevcuttur.








Yanlış bir bilgi verilmemesi adına eklemek isterim ki;


ZSohbet Applet v2 yazılımı Python tabanlı bir yazılım değildir, ZSohbet (backend) nodeJS ile kodlanmış bir yazılımdır.

Kullanmış olduğunuz kelimelerinizin bazıları ile alakalı ise 5. sayfada yer alan mesajımızda yanıtlarınızı bulabilirsiniz.


Ömer bey sizin sevmedigim bir huyunuz herseye hazir kilif bulursunuz qwebirc icin yaptirdiginiz tema 800 tl civari para aliyorsunuz tamam bu hakkiniz ama insanlardan barindirma ucreti adinda senelik 150 tl civari gibi ucret talep etmeniz de haksizliktir temayi satin alan adamdan neden senelik ucret istiyorsunuz eskiden eschat vardi adamlar bir kere lisans satip devamli guncelemelerdede ucretsiz guncellerdi sizin bu konuda cok haksizlik yaptiginizi buradan belirtmek istiyorum sizin zsohbet isleminiz satis degil kiralama gibidir en azindan satmiyoruzda kiraliyoruz diye belirtseniz daha aciklayici olur burada hukuk dilini guzel kullaniyorsunuz peki sizden zsohbet satin alan kisi barindirma ucreti odemez ise sizde kapatiyorsunuz bu adam faturalari mahkemeye sunup satin aldigim hizmeti kullanamiyorum dese ne diyeceksiniz adil olmak istiyorsaniz bir kere lisansi satin alanlardan baska ucret talep etmemeniz gerekir eger edeceksenizde satmiyoruzda kiraliyoruz diye belirtip o sekilde fatulandirma yapin ama sekershell gibi bir firmayada boyle basit seyler icin ucret talep etmesi yakismiyor insanlar guvenip sizden hizmet aliyor madem satin aliyor verin dosyalarini kendi hostinglerinde istedikleri gibi kullansinlar belki bu dediklerimi omer bey dikkate alir gelip irc sunucunuzdan desek bir dunya mazeret sirlarsiniz gorende qwebirc degilde koskoca googleyi sunucularinda barinidiriyor sanar diyeceklerim bu kadar bu sorunda umarim tatliya baglanir.

 

Alt 13 Aralık 2022, 22:00   #66
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.




Xeptor Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ömer bey sizin sevmedigim bir huyunuz herseye hazir kilif bulursunuz qwebirc icin yaptirdiginiz tema 800 tl civari para aliyorsunuz tamam bu hakkiniz ama insanlardan barindirma ucreti adinda senelik 150 tl civari gibi ucret talep etmeniz de haksizliktir temayi satin alan adamdan neden senelik ucret istiyorsunuz eskiden eschat vardi adamlar bir kere lisans satip devamli guncelemelerdede ucretsiz guncellerdi sizin bu konuda cok haksizlik yaptiginizi buradan belirtmek istiyorum sizin zsohbet isleminiz satis degil kiralama gibidir en azindan satmiyoruzda kiraliyoruz diye belirtseniz daha aciklayici olur burada hukuk dilini guzel kullaniyorsunuz peki sizden zsohbet satin alan kisi barindirma ucreti odemez ise sizde kapatiyorsunuz bu adam faturalari mahkemeye sunup satin aldigim hizmeti kullanamiyorum dese ne diyeceksiniz adil olmak istiyorsaniz bir kere lisansi satin alanlardan baska ucret talep etmemeniz gerekir eger edeceksenizde satmiyoruzda kiraliyoruz diye belirtip o sekilde fatulandirma yapin ama sekershell gibi bir firmayada boyle basit seyler icin ucret talep etmesi yakismiyor insanlar guvenip sizden hizmet aliyor madem satin aliyor verin dosyalarini kendi hostinglerinde istedikleri gibi kullansinlar belki bu dediklerimi omer bey dikkate alir gelip irc sunucunuzdan desek bir dunya mazeret sirlarsiniz gorende qwebirc degilde koskoca googleyi sunucularinda barinidiriyor sanar diyeceklerim bu kadar bu sorunda umarim tatliya baglanir.

Merhaba Xeptor ;

Öncelikle, ZSohbet Applet yazılımı qwebIRC ile alakalı bir sistem değildir.

qwebIRC (backend) python üzerinden hazırlanmış bir sistemdir.

ZSohbet Applet (backend) nodeJS üzerinden kodlanmış ve geliştirilmiş bir sistemdir.

Ayrıca hizmeti satın almak isteyen hiç bir müşterimize tek sefer ödeme yapacaksınız, daha sonra ömür boyu kullanım hakkınız bulunmaktadır şeklinde bilgi vermemekteyiz.

ZSohbet Applet tek seferlik ödemesi şuan için 849TL olmakta olup, daha sonrasında yıllık yenileme ücreti 150TL olmaktadır. ilgili yazılımı kullanmaya devam etmek isteyen kişi yıllık yenileme bedelini yaparak kullanmaya devam edebilmektedir.

Yıllık yenileme bedeli, arkaplan kısmı proje gizlilik/güvenliği nedeniyle kendi sunucularımızda çalışmakta olup maliyetleri olması nedeniyle ve benzeri maliyetler nedeniyle cuzi tutarda bir ücret alınmaktadır.

Ayrıca ZSohbet Applet v1 sürümü sonrasında, ZSohbet Applet v2 sürümü ekibimiz tarafından geliştirilmiş ve yeni bir görünüm olarak tasarlanmıştır, v1 müşterileri v2 sürüm için her hangi bir ek ücret ödemeden ilgili sürüme geçiş yapmıştır ve bu tür güncellemeler müşterilerimize ücretsiz olarak sunulmuştur. müşterimiz v1 ve v2 sürümü aynı anda kullanabilmektedir.

Bu tür işlemlerin her zaman bir maliyet, emek ve zamanıda göz ardı etmemek gerekir.

Bugün örnek olarak ;

E-ticaret paketleri, Muhasebe programları satan firmalar genellikle yıllık ücret almaktadır ve ilgili yazılımlarda başlangıçta örnek 2999TL daha sonra yıllık 299TL gibi bir bedel'de söz konusu değildir, bugün fiyat 2999TL yenileme bedeli gelecek yıl enflasyon veya şirket politikası belirlediği fiyata göre değişebilmektedir.

ve hiç bir firma bu şekilde satış yapan, biz sizlere kiralama yapıyoruz olarak adlandırmaz, satışını yapıyoruz olarak adlandırır. çünkü ticaret olayında bu bir satıştır, alınan hizmet yillik yenilemesi olan bir hizmet olduğu sipariş özet ve fatura detaylarında zaten görünebilmektedir.


Teknoloji gelişen bir sektör, bahsi ettiğiniz esChat yazılımı java tabanı üzerinden hazırlanmış bir sistemdi, ve her hangi bir arkaplan sunucusu gerekmemekteydi, bu nedenle ilgili firma politikalarınca ücretlendirmesini tek seferlik olarak nitelendirmiş ve buna göre kullanılmıştır.

Belki hatırlarsanız ve bir çok kişi hatırlayacaktır Ocak 2014 yılında, javalar çalışabilmesi için sertifikanması gerekiyordu, sertifikasız olan java alt tabanını kullanan hiç bir proje çalışmamaktaydı, geçmiş dönemde bu konuda bir çok site sorun yaşadı kullanıcı kayıpları, giriş sorunları vb vb gibi, bu konuda ilgili firma sertifikalama hizmeti sağlamamıştı ve biz detaylı incelemesine araştırma yaparak, Sectigo(Comodo) gibi SSL firmalarından sertifika hizmeti satın alarak(ve bu sertifika normal bir ssl gibi değil, bir çok doğrulamadan geçerek alınan bir sertifikadır.), ilgili dönemde sorun yaşayan/mağduriyet yaşayan kullanıcılarıma yardımcı olmuştuk.

Şahsi olarak düşüncem, emin olabilirsiniz ki, tek seferlik ödemeli bir yazılım/program uzun ömürlü olmamaktadır, ve bugün hiç bir program ömür boyu kullanımı mümkün değildir, bugün bir çok sektörde bulunan yazılım/programlar yıllık veya aylık paketler ile satılmaktadır, çünkü teknoloji her geçen gün hızla gelişiyor ve yenilikler söz konusudur.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)


Konu Teqnic tarafından (13 Aralık 2022 Saat 22:12 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 14 Aralık 2022, 00:39   #67
Çevrimdışı
Set
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.




Kamoyuna Duyurulur;

ŞEKERSHELL Internet Hizmetleri; Şahsım Adına Hırsızlık ithamıyla yorum yapan IF Kullanıcıları'na Bilgilendirmedir.

Bir kaç gündür ircforumlari.net internet sitesinde şahsım adına açılmış olan
"QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı." Konu Başlığına binaen belirtmek isterim ki
ortada herhangi bir mahkeme , yasal süreç oluşmamış iken,
hakkımda yasal olarak herhangi bir hırsızlık hükmü verilmemiş iken,
Konuyu açan ilgili "ŞEKERSHELL Internet Hizmetleri" Ticari Ünvanına Sahip Yetkili Teqnic(Ömer Çelik) isimli şahıs,
Şahsım hakkında "hırsızlık" ithamında bulunarak yasal bir suç işlemiştir.
ilgili işlenen yasal suça istinaden açılan konuya yorum yaparak Şahsım hakkında beni hırsızlık ile itham eden yorumlar yazan
herkesin yazdıgı yorumlar tarih bazlı Ekran Görüntüsü alınarak kaydedilmiştir. ilerde açılacak Mahkemeye bütün ekran görüntüleri dahil edilecektir.

Hukuka ve yasalara aykırı olan benim adımı karalayan hırsızlıkla itham eden bu konuyu derhal kaldırmanızı,
kaldırmamanız halinde oluşacak mağduriyetlerim ve yasal haklarımın saklı kaldığını beyan ediyorum..

Mehmet Sinan YILDIRIM
Tarih: 14.12.2022

Saygılarımla, Hayırlı Forumlar.


Konu Set tarafından (14 Aralık 2022 Saat 00:47 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 14 Aralık 2022, 01:01   #68
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.




Merhaba ;

Bir önceki mesajımızdada belirtmiş olduğumuz gibi ;

QBilisim.Com Set(Sinan) isimli kişinin yapmış olduğu ; şirketimize ait bir sohbet yazılımını görünümünü aynı şekilde birebir çalmak,kopyalamak,yaymak, çoğaltmak ve izinsiz kullanımı nedeniyle yasal olarak bir suç olmasından hukuksal işlemler en yakın zamanda başlatılmış olacaktır, bu konuda Hukuk danışmanlarımız tarafından gerekli ön hazırlıklar yapılmaktadır.

Firmamıza veya şahsıma karşı Leh ve aleyhimde açılacak dava/mahkemeler vekaletim bulunan, hukuk danışmanlarımız(avukatlarımız) tarafından takip edilecek olup, bu konuda gerekli hukuki işlemleri sağlayacaktırlar.

Saygılarımızla,


Konu Teqnic tarafından (14 Aralık 2022 Saat 01:02 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 14 Aralık 2022, 01:08   #69
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.




Sekershell'e Soruyorum;

Her Mesajında Hukuk'tan Yasalardan ve Kanunlardan Bahseden Siz... ( Kahve Agzıyla degilde Hukuk Agzıyla Yazmanızı Takdir Ettigimi Bilmenizi isterim)

Herhangi bir Hukuksal Süreç Başlamamış iken Ortada ismi geçen Firma/Şahsın Hırsızlık yaptığı Mahkeme/Adalet nezdinde ispatlanmamış iken,

Bir Şahıs/Firma Hakkında "Hırsız" ibaresini kullanarak Herhangi bir internet/Forum sitesinde konu başlığı açmak ne derece hukuka uygundur?.. Bence Hukuk Danışmanlarınıza/Avukatlarınıza önce bunu bir sorun Lütfen..
Sahi Bu işler Bu kadar Kolay mı ya...

Lütfen Yanlış Anlaşılmasın Burada Taraf Değilim...
Söylemek istedigim Açarsınız Mahkemenizi Kazanırsınız Elinize Alırsınız Belgelerinizi Gelirsiniz X Forum Site/lerine Açarsınız Konu başlıgınızı dersiniz bu Şahıs/Firma Hırsızdır... işte belgeleride budur. Mahkemeye verdik kazandık dersiniz.. Bizde hep beraber "hırsızmış" gerçekten deriz.. bu işin yolu budur..
Diger Türlü At Çamuru Yapışmasa bile izi kalsın 'a gidiyor iş.

Adaletin Temel Prensibi: Suçluluğu ispatlanana kadar Herkes Suçsuzdur...
( Suçu Ispatlayacak Mekanızma ise Hukuk Devletinde yaşıyor ve Her Mesajımızda Hukuktan Kanundan Bahsediyor isek ve Burası Turkiye Cumhuriyeti ise Gidilecek Başvurulacak yol --> T.C Mahkeme/Yasaları'dır..)
Herhangi Bir F orum Site/leri Şahıs/lar , Firma/lar asla değildir! Olamaz!

Saygılarımla.


Konu cashmare tarafından (14 Aralık 2022 Saat 01:19 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 14 Aralık 2022, 02:41   #70
Çevrimdışı
~ Sohbet.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.




Bir firmanın yaptığı aplleti birebir aynısını yaparsanız bu ticari anlayışa sığmaz Doğru bir davranış da değildir.
Firma olarak kendine özgün bir şey yaparsın böyle bir durumda yaşamazsın.

Ben bugün bir çok sunucunun birebir aynı aplletini yaptırmak istesem aynı görünümünü yaptıramaz mıydım?.
Yaptırsaydım bugün bu konu gibi bizim adımızda burada bu şekilde lanse edilirdi.

Beni bilen kişiler olarak bugün bendede buna benzer bazı şeyler vardır. Ama bugün hiç birisini kendi sistemimde kullanmadım.
Yada yardım eden arkadaşlarım sayesinde mantığını söyleyip üretmeye çalışmısızdır
Bu konuyu okuyanların içinde bile yardım aldığım kişiler mevcuttur.
Aksine var olan şeylerin üstünden kendim neler yapabilirim diye uğraştım. Bu her zaman böyle olmuştur.

Diyeceğim şudur ki;
Birebir alıp bir iki şey değiştirip sonra bunu izinsiz olarak kullanmak doğru bir davranış değildir.

Son olarak arkadaşlar siz başkasının yaptığını birebir koyarsanız bu yanlıştır. Ticaret boyutundan ziyade usulünde yanlıştır.

İnsanların görebileceği birebir yapılan şeyleri kullanıyorsunuz ve bazı kişiler halen farklı yorumlar yapmakta. yani konuyu dağıtmaya gerek olduğunu düşünmüyorum..

Tez zamanda durumun düzelmesi dileğiyle..
iyi forumlar..

 

Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
QBilisim.COM a Teşekkürlerimi Bildirmek İsterim BuZz1990 Extra IRC 0 20 Şubat 2022 20:32
IRCD Hosting Paketleri - QBilisim.Com Int.Hiz. CeRoN YS Belgeli Firma Kampanyaları 2 25 Kasım 2021 15:22