IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İllegal Faaliyetler (https://www.ircforumlari.net/illegal-faaliyetler/)
-   -   QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı. (https://www.ircforumlari.net/illegal-faaliyetler/995322-qbilisimcom-set-sinan-illegal-faaliyetleri-ve-emek-hirsizligi.html)

Teqnic 12 Aralık 2022 00:17

QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Merhaba Sayın IF Kullanıcıları ;

QBilisim.Com Set(Sinan) isimli şahıs/firma illegal faaliyet ve emek hırsızlığı yaparaktan Şekershell Internet Hizmetleri firmamıza ait olan herkes tarafından bilinmiş/tanınmış telif hakları olan tescilli ZSohbet Applet v2 sohbet yazılımın arayüzünü aynı şekilde taklit ederek kopyalamış /çoğaltmış ve yaymaktadır.

Farklı bir firmaya ait olan tanınmış/bilinmiş bir ürün/hizmetini birebir taklit ederek, kopyalarak/çoğaltmış olduğu bir ürünü müşterilerine bir hizmetmiş gibi sunmaya çalışması, nasıl bir ticaret ahlaksızlığı olduğunu da ortaya koymaktadır.

Kendilerine ait bir şey üretmek,yapmak yerine kendi rekabet halinde bulundukları firmanın mühendisinden, tasarımcısına, tasarımcısından, testeri, müşteri temsilcine, geri bildirimleriyle kullanıcılarına kadar emeği bulunan, zaman, tecrübe, maliyetler ve yıllardır piyasaya tanıtmış, reklamını yaptığı, herkes tarafından sevilerek/beğenilerek kullanılmasının başarısına ulaşmış olduğu ürün/hizmetine(ZSohbet Applet) göz dikerek,aynı şekilde taklit etmeye çalışmaları da bir firmanın/kişinin ne denli hizmet anlayışı ve ticaret ahlaksızlığını, kişiliğini ortaya koymaktadır.

ZSohbet Applet v2 Orijinal Demo URL : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

QBilisim.Com Set(Sinan) Emek Hırsızlığı yaparak kullandığı tespit eden URL : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ZSohbet Applet v2 Orijinal Ekran görüntüleri ;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ZSohbet Applet v2 Kopyalanmış Ekran görüntüleri ;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bir kullanıcı olaraktan ekran görüntüleri karşılaştırılması yaptığınızda, bir firmaya ait ürün/hizmetin emek hırsızlığı yaparak, birebir taklit edilerek kopyalanmış olduğunu açıkca görülebilecek/anlaşılabilecek şekildedir.

Kişi kısa bir süre öncesinde de firmamıza ait farklı bir ürün/hizmetinde (qwebIRC v2) arayüz/görünümünü aynı şekilde müşterilerine hizmet amaçlı kullanmış ve kurmuştur. qwebIRC orijinal yapısı açık kaynak kodlu olarak herkes tarafından kullanılabilir bir yapıdır ancak burada firmamızın kendisine ait geliştirmiş olduğu bir sürümü birebir aynı kullanması ticaret etiğine uygun bir davranış değildir. Bu konuda uyarmamıza rağmen bu konuda(o senin değil, ben istediğimi yaparım) gibi davranışlarıyla geri adım atmamıştır.

Son yapmış olduğu ZSohbet Applet yazılımına ait emek hırsızlığıyla da kendisinin tamamen art niyetli olduğu ve emeğe saygısı olmadığını göstermektedir.

Set(Sinan) olarak bilinen kişi bu yapmış olduğu davranışlarıyla bulunmuş olduğu sektörde amacının hizmet vermek/hizmet sağlamak olmadığı çok açık bir şekilde ortaya koymuş bulunmaktadır.

Bu konuda kişi yapmış olduğu bu son derece ahlaksızlığı ile alakalı zaman damgalı olarak gerekli kayıtlar alınarak Şekershell Hukuk danışmanlarına resmi/yasal olarak işlemlerin başlatılmasına hazırlamaları içinde iletilmiştir.

Kopyalanmış, Taklit Edilmiş Olarak Kullanan Sitelerin Dikkatine ;

ZSohbet Applet tescilli bilgisayar yazılımıdır, Dolayısıyla kamuya sunulmuş ve tescil koruması da bulunan bilgisayar programı / yazılımı niteliğindeki bir eserin, eser sahibinden izinsiz olarak ticari etki yaratır nitelikteki izinsiz ve hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen kullanımları, müvekkilin söz konusu eser sahipliğinden doğan haklarının ihlal edilmesi anlamına gelmektedir. Yine 5846 s. Kanunun 67, 68, 69 ve 70. maddeleri eser sahipliğinden doğan hakların ihlali halinde, eser sahibinin başvurabileceği hukuki tedbirleri düzenlemiş olup bu kapsamda izinsiz gerçekleştirilen kullanımlara konu bilgisayar programının yer aldığı web sayfanızın erişime engellenmesi/kapatılması başta olmak üzere ilgili kişi ve kullanan site sahiplerinin aleyhine maddi ve manevi tazminat talepli hukuk davaları açılması yoluna başvurulması mümkündür.

Ayrıca 5846 s. FSEK 71. Maddede ise “Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.” düzenlemesine yer verilerek eser sahipliğinden doğan hakların ihlali halinde 1-5 yıl arası hapis cezası ve mahkumiyet kararının verilebileceği çok net olarak hüküm altına alınmıştır.
Ayrıca yine Türk Ticaret Kanunu’nda Haksız Rekabete ilişkin düzenlemelerin yer aldığı 62. Madde uyarınca müvekkil programının ara yüz tasarımını da ihlal eden kullanımlarınız nedeniyle iki yıla kadar hapis cezası yaptırımı ile karşı karşıya kalabileceğinizi belirtmek isteriz.

Ayrıca ilgili yazılımı izinsiz yere kullanmak/çoğaltmak yaymak yasal olarak bir suçtur. bu nedenle ilgili kişi bu şekilde kullanımlarına 24-72 saat içerisinde sonlandırmaz ve devam etmesi halinde kendisine maddi/manevi tazminat davası ve hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır ve harici olarak kullanımı tespit edilen siteler ilgili yazılımı kullanmaya devam etmesi halinde ilgili sitelerde dava dosyasına eklenecektir.

Bu konu, QBilisim.Com Set(Sinan) olarak bilinen kişinin rekabet halinde bulunduğu bir firmanın tanınmış/bilinmiş bir sohbet yazılımını birebir taklit ettiğini ve kopyaladığını, illegal faaliyet ve yaptığı emek hırsızlığını IRCForumları kullanıcılarına bilgilendirmek amaçlı açılmıştır.

Saygılarımızla,.

Sukunet 12 Aralık 2022 00:22

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.
 
Geçmiş olsun.Umarım bir orta yol bulunur

Toprak 12 Aralık 2022 00:24

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.
 
Geçmiş olsun Ömer :)

SNOOPY 12 Aralık 2022 00:25

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.
 
Kardeşim öncelikle seni burada görmek her zaman güzeldir. Umarım aranızdaki anlaşmazlık en kısa zamanda çözülebilir ve senin mağduriyetini arkadaş giderir.

Siyahizm 12 Aralık 2022 00:30

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.
 
Geçmiş olsun kardeşim sekershell bir numaradir her zaman

umiT 12 Aralık 2022 00:39

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.
 
Yapılan iş ve verilen emekler göz önünde bulunduğunda; herkes kendisine yakışanı yapmaktadır. Buradaki herkesde kimin ne olduğunu ne yaptığını çok iyi biliyor. Geçmiş yıllarda buna benzer bir durum ile karşı karşıya kalmıştım. Özel olarak tasarladığım, yaptığım temanın değiştirilip başka kişilere ufak tefek değiştirilmesi ile kurulduğunu görmüştüm. Daha sonra kendisini uyararak değiştirtmiştim.

Valeyed 12 Aralık 2022 00:56

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.
 
Set 'e yaşattığınız maduriyetten bahsedilmemiş olmasıda enteresan bir olay

eLsaa 12 Aralık 2022 00:59

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.
 
"Yaşanılan maduriyeti dile getirmemişsiniz herhalde onuda dile getirip konuya ekleyinde insanlarda bilsin"

Teqnic 12 Aralık 2022 01:54

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.
 
Alıntı:

Valeyed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042753954)
Set 'e yaşattığınız maduriyetten bahsedilmemiş olmasıda enteresan bir olay

Alıntı:

eLsaa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042753956)
"Yaşanılan maduriyeti dile getirmemişsiniz herhalde onuda dile getirip konuya ekleyinde insanlarda bilsin"


İlgili konu açıklamasındada görüldüğü gibi burada QBilisim.Com Set(Sinan) isimli kişinin yapmış olduğu ticaret ahlaksızlığı, illegal faaliyetleri ve hırsızlıkları detaylı olarak dile getirilmiştir ve örnekleri verilmiştir.


Herkes özgür olarak görüşlerini ifade etme hakkı bulunuyor, kişinin bir mağduriyeti varsa(ki bunu bizde bilmek isteriz ne tür bir mağduriyetden bahsediliyor?) bizim gibi oda yasal olarak veya kamuoyunu ve değerli IRCForumları kullanıcıları ile paylaşabilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



İlgili Kişi konuyu okuyor ve her hangi bir şekilde bu konu ile alakalı kendisinin mesajını göremedik. çünkü burada bu durumun bir izahı bulunmuyor.


Yapılan illegal faaliyet ortadadır. tescilli bir sohbet yazılımını aynı şekilde kopyalamış ve çalmıştır. ekran görüntüleri ve demodada bu açık bir şekilde her kullanıcının veya kişinin görebileceği şekilde mevcut. bunun bir izahı hukuksal olarakta bulunmadığınızı düşünüyoruz, ki bir çok kişide aynı görüşte olacağını düşünüyoruz.


Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK (Şekershell Int Hizmetleri Owner.)

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:54 -->-> Daha önceki mesaj 01:28 --

Konuya ek olaraktan yeni tespit edilen bir site kullanımında ilk giriş alanında görebileceği gibi ;

Link : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Not : İlgili site sahibi veya yönetim, kullanıcılarından birisi bu konuyu görmüş veya okumuş ise bu konuda site sahibini bilgilendirmesini öneririz, izinsiz olarak kullanılan, çalınmış/kopyalanmış bir yazılım kullanmak suç işlemektir. yasal olarak bir konu ile karşılaşmak istemiyor ise bu durumda 24-72 saat içerisinde ilgili kullanımı durdurmasını öneririz. aksi takdirde kullanımlar ve ilgili ekran görüntüleri ve kayıtlar zaman damgalı şekilde alınmış ve hukuk danışmanlarımıza iletilecektir.)

Giriş için adlandırılan buton adı (Zsohbet ile Bağlan) şeklindedir. Görünüm alanı kopyalamak/çalmak, izinsiz kullanmak haricinde burada sohbet yazılımını adınıda aynı şekilde kullanımı mevcut.

Bu durumu ise ilk mesajda hatırlatmak gerekirse ;

(Burada belirtilmek istenilen, davranışlarına ve hareketlerine göre kişinin amacı ticaret den ziyade, istenilen neyse ben kopyalayarak yaparım, izinsiz kullanır/çalarım istediğinizi yaparım demekle aynı konuya varmaktadır.)

Gibi davranışını tamamen doğrular nitelikte olduğunu göstermektedir.

Ekran görüntüleride aşağıda yer almaktadır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Comedian 12 Aralık 2022 02:02

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Hırsızlığı.
 
ilgili yazılım ve ismin marka haklarına sahipseniz , diğer arkadaşın başı epey ağrıyacaktır. geçmiş olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net