IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2012, 17:25   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Almanya internet özgürlüğünü tartışıyor!




İnternette telif haklarını ya da çocukları korumak için atılan adımlar, sansüre dönüşebilir mi? İnternette aşırı sağla nasıl mücadele edilebilir? Federal Meclis’te oluşturulan komisyon zor sorulara yanıt arıyor.
"Megaupload.com" internet sitesinin Alman kurucusu Kim Schmitz’in cuma günü gözaltına alınması, tam da Federal Alman Meclisi'nde internet ve dijital toplum üzerine parlamentoda devam eden tartışmalara denk geldi.
ABD Adalet Bakanlığı ve FBI tarafından internet korsanlığı yapmakla suçlanan Schmitz, Yeni Zelanda'da yakalandı. Olay şaşırtıcı bir şekilde sanal dünyanın ne kadar çok yönlü ve karmaşık bir yapısı olduğunu ortaya koydu. Gerçi Schmitz’in durumu parlamento tartışmalarında doğrudan ele alınmadı ancak neredeyse tüm tartışmaların odak noktasında yer alan konu belli: İnternette telif haklarının neredeyse hiçe sayılması.
Schmitz ve diğer gözaltına alınanlar hakkında “megaupload.com” portalı üzerinden yazarların, müzisyenlerin, sinema yapımcılarının ve diğer kültür eseri sahiplerinin haklarını ağır bir biçimde ihlal etmek ve bu yolla milyonlar kazanmak suçlamaları bulunuyor.
Telif hakları ve diğer sorunlar
Federal Alman Meclisi tarafından kurulan araştırma komisyonunun yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı 12 konudan biri, tam da bununla, yani telif hakları ile ilgili.

İlk ara raporlar, milletvekilleri ve bilirkişilerden oluşan 17 kişilik heyetin önünde bir hayli zor dosyalar olduğunu gösteriyor. Telif hakları yani fikri mülkiyet, veri koruma, kişilik hakları ve internette tarafsızlık gibi konular da buna dâhil. Bunlar üzerinde yanıtlanması gereken bir çok soru, ilgili tarafların uzlaşma sağlaması gereken birçok başlık bulunuyor.
İnternet engelleri
ABD Kongresi’nde tartışma yaratan girişimin aksine, internete engellemeler getirilmesi Almanya’nın tartışma gündeminde bulunmuyor. Çocuk -----suna karşı mücadele amacını taşıyan yasa, bireysel özgürlüklere aykırı unsurlar nedeniyle geçersiz kılındı. İnternette sansür uyarısı yapan muhaliflerin dediği oldu. Bu sonucun ortaya çıkmasında liberal yelpazede yer alan siyasetçilerden internetteki fırsat ve risklere dikkat çekmek için çeşitli sunucuları felce uğratan Chaos Computer Club’a kadar uzanan gevşek bir ittifak rol oynadı.
Dijital topluma doğru
Federal Alman Meclisi'ndeki araştırma komisyonunun üyeleri, internet ve dijital toplum üzerine çalışmalarının geçici sonuçlarını yayımladı ve bu yılın sonunda da bir sonuç raporu yayımlanacak. Komisyonun, yeni yasa önerileri ve politikalar hakkında tavsiyelerde bulunması bekleniyor. Somut bir öneri ise şimdiden kesinleşti: Tüm öğrenciler dizüstü ya da tablet bilgisayarlarla donatılmalı. Böylece Almanya’nın eleştiriye tabi tutulan eğitim politikalarının, rekabet edebilen bir konuma getirilmesi planlanıyor.

Meclis tartışmalarında Sosyal Demokrat Parti milletvekili Lars Klingbeil bir konuşmasında dizüstü bilgisayarın “21’inci yüzyılın çalışma tezgâhı” olduğunu ifade etmişti. Ancak Alman siyasetçilerin de böyle bir ihtiyacı olduğunu ileri süren yok.
Kablosuz internete para yok
Komisyonun başkanı Hrıstiyan Demokrat Axel Fischer internetin siyaset dünyasında kendi halinde bir yaşam sürdüğünü söyledi.
Pratikte mecliste internete ihtiyacın ne kadar olduğunu parlamentonun teknik standartları ortaya koyuyor. Meclis binasında geniş kapsamlı bir kablosuz internet erişimi hâlâ sağlanmış değil. Buna yol açan ise teknik bir problem değil, malî kaynak olmaması.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
almanya, internet, tartışıyor, özgürlüğünü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyada ki; Konumu ile Almanya / Almanya Federal Cumhuriyeti. Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 17 Ağustos 2011 21:13
Almanya Kurtlar Vadisi'ni tartışıyor.. αуℓιη Haber Arşivi 1 20 Mayıs 2008 21:02