IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2012, 16:51   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Siber saldırıda yeni dalga!




Symantec Şubat ayı İstihbarat Raporu'na ait bulguları açıkladı.

Rapor, Kuzey Amerika'da iyi bilinen bir uzlaştırma ve arabuluculuk servisini taklit eden yeni bir siber saldırı dalgasını ortaya çıkardı.

İşletmeler US Better Business Bureau kaynaklı gibi gösterilen e-postalarla tehdit altında. Söz konusu e-postalar organizasyona karşı yazılmış bir şikayet formu olduğu öne sürülüp, şikayetle ilgili detayların ekteki dosyada bulunabileceğini gösterecek şekilde yazılmış bulunuyor. Bu PDF dosyası da içine gömülü olan çalıştırılabilir dosya veya URL sayesinde kötü amaçlı yazılım saldırısına yol açıyor.

Symantec Siber Güvenlik İstihbarat Müdürü Paul Wood konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: Bu saldırılar C seviyesindeki yöneticilerin BBB kaynaklı görünen epostalarla tehdit edildiği, 2007'de raporlanan benzer olayları hatırlatıyor. Bu yeni saldırı dalgası 2007'deki saldırılarla benzer sosyal mühendislik teknikleri taşıyor. Yine de saldırganlar kendilerini doğlar olarak çok yönlü yapan, sunucu taraflı polimorfizm içeren daha gelişmiş teknikler kullanıyor. Sunucu taraflı polimorfizm, saldırganın, geleneksel anti-virüs taramalarından kurtulmak için her kullanım için özgün/farklı bir yazılım (malware) üretmesine imkan tanıyor. Kötü amaçlı kodun anında üretilebilmesi için gerekli PHP gibi script kodları genellikle saldırganın web sitesinde kullanılıyor. Yunan deniz tanrısı Proteus gibi, bu saldırıların sürekli değişen doğası, saldırıyı geleneksel imza tabanlı güvenlik sistemleri tarafından fark edilmesi ve saptanması daha zor hale getiriyor.

Rapor ayrıca, Sevgililer Günü ile ilgili istenmeyen e-posta mesajlarının o haftanın günlük ortalamasının 3,5 katı kadar fazla olduğunu ve Sevgililer Günü'nün olduğu haftada zamanın ruhunu yakalamaya çalışan siber suçluların daha kolay fark edilebildiğini vurguluyor.

Rapordaki Diğer Başlıklar:

İstenmeyen e-posta: Şubat 2012'de, istenmeyen e-posta trafiği küresel oranı 2011 Ocak ayına göre %1 azalarak %68e (1,47 e-postada 1) düştü. Bu da 2011'in ikinci yarısından beri devam eden küresel istenmeyen e-posta seviyelerinin aşamalı düşüşünü takip ediyor.

Şifre Avcılığı: Şubat ayında, küresel şifre avcılığı oranı yüzde 0,01 artarak şifre avcılığı saldırılarının bir türü olan ortalama küresel oranı 358.1 e-postada 1'e çıkardı.

E-posta kaynaklı tehditler: Şubat ayı trafiğindeki e-posta kaynaklı tehditlerin küresel oranı, 2011 Ocak ayından bu yana yüzde 0,03 artarak 274 e-postada 1 (%0,37) oldu. Şubat ayında, Ocak 2011'e göre %1,6 azalmayla, zararlı web sitesi bağlantısı içeren e-posta kaynaklı tehditlerin yüzdesi 27,4 oldu.

Web tabanlı tehditler: Şubat ayında Symantec İstihbarat, her gün ortalama 2305 adet kötü amaçlı yazılım ve diğer casus yazılımlarla reklam destekli yazılım barındıran web sitesi tanımladı. Bu sayı Ocak 2011'e göre %9,7 oranında artış gösterdi.

Son Kullanım Noktası Tehditleri:
Geçen ayda en sık engellenen kötü amaçlı yazılım WS.Trojan.H. oldu. WS. Trojan H, henüz tanımlanmamış tehditlerin karakteristiklerini içeren dosyaları sezgisel olarak bulan bulut tabanlı bir yazılım. Sezgisel olarak saptanan bu dosyalar, Symantec tarafından kullanıcılar için riskli olabileceği varsayılarak bilgisayara erişimi engellenmiştir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dalga, saldırıda, siber, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avrupa’da yeni siber saldırı! KarakıZ Ağ, Network ve Networking 0 20 Ekim 2011 19:58
Siber savunmada yeni perde! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 26 Haziran 2010 17:42
Siber suçlular yeni saldırılar geliştiriyor Kralice Ağ, Network ve Networking 1 01 Ağustos 2008 08:56