IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İnternet Dünyasından Haberler (https://www.ircforumlari.net/internet-dunyasindan-haberler/)
-   -   Bunlar da "Bahar Hacker'ları"! (https://www.ircforumlari.net/internet-dunyasindan-haberler/473801-bunlar-da-quotbahar-hackerlariquot.html)

Deep 17 Nisan 2012 17:10

Bunlar da "Bahar Hacker'ları"!
 
Tunus'taki En Nahda partisinin lideri Raşit el-Gannuşi'nin resmi internet sitesi, kendilerini "Bahar hacker'ları" olarak adlandıran bir grup tarafından hacklendi.

Gannuşi'nin internet sitesini ele geçiren bilgisayar korsanları, Selefi olduklarını belirterek, "Bizler Anonymous değiliz. Bahar hackerlarıyız. Bu adresleri tamamen tahrip etmedik. Sadece Raşit el-Gannuşi'ye bir mesaj vermek istedik. İslam ümmetinin faydasını gözetiyoruz" mesajını bıraktı.
Öte yandan Anonymous hacker grubu, Tunus Tarım Bakanı ve Nahda üyelerine ait olduğunu iddia ettiği 746 e-postayı kendi internet sitelerinde yayımladı.

Lübnan'da ise "Sesini Yükselt"

Lübnan'da da aralarında cumhurbaşkanlığı ve dışişleri bakanlığının da bulunduğu 15 resmi kurumun internet sitesi hacklendi.
Siteleri hackleyen grup, ülkedeki olumsuz yaşam standartlarına dikkati çekmek istediklerini belirtti. Siteleri hackleyen grup adını "Sesini Yükselt" olarak duyururken, sitelere bırakılan mesajda, Lübnan'da yaşam standardının yükseltilmesi ve devlet kurumlarındaki yolsuzlukların sona erdirilmesi amacıyla böyle bir eylemde bulunulduğu ifade edildi.
Mesajda, siber korsan grubunun, ülkedeki olumsuz gidişata sessiz kalmamak için bir araya gelen kimselerden oluştuğu belirtilerek, elektrik kesintileri ve benzin fiyatlarındaki yükseliş sona erene kadar benzer eylemlere devam edileceği ifade edildi.
Lübnan'da Mart ayında da bazı devlet kuruluşlarının siteleri hacklenmişti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk