IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2012, 21:05   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Siber tehditlerle hazır mısınız?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaspersky Lab için hazırlanan araştırma, şirketler için en büyük tehdidin artık siber tehditler olduğunu gösteriyor. Peki, bu tehditlere karşı şirketler ne kadar hazırlıklı? İşte yanıtı…

Kaspersky Lab için B2B International tarafından hazırlanan araştırmaya göre şirketler için en sıkıcı işletme sorunlarının başında siber tehditler geliyor. Öte yanda, aynı araştırmada şirketlere yöneltilen “Peki, bu tehditlere karşı kendinizi korumaya hazır mısınız?” sorusuna verilen yanıtlar pek de iç açıcı değil. Çünkü araştırmada, şirket yetkililerinin %41’i soruyu “Hayır” olarak yanıtlamış. Aynı araştırma, kurumsal altyapıların büyük çoğunluğunun online saldırılarla başa çıkacak gerekli korumaya sahip olmadığını da ortaya koyuyor.

Siber suçlarla alakalı tehditlere geldiğinde de durum pek farklı değil. Şirketlerin %48’i, çoğu online ortamlarda bulunan fikir mülkiyetlerinin çalınmasına karşı yeterli korumaya sahip değil. Araştırmaya katılan IT uzmanlarının %51’i ise, sistem güvenlik altyapılarının endüstriyel casusluk tehditleri karşısında yetersiz kalabileceğini düşünüyor.

ÇALIŞANLAR DÜŞMANIN FARKINDA DEĞİL…
Modern zararlı yazılımlar ve potansiyel sonuçlarına karşı verilen savaşta çalışanların farkındalığı da önemli bir faktör. Ne yazık ki burada da durum çok parlak görünmüyor. Araştırmaya katılan uzmanların %31’i ne günümüzün Trojan’ları ne de şirketlere yapılan hedeflenmiş saldırı çeşitleri hakkında bilgi sahibi. İşletme temsilcilerinin sadece %27’si, modern siber-silahın ilk örneği Stuxnet hakkında bilgi sahibiyken, %13’ü gizli bilgileri ifşa etmek için dizayn edilmiş Trojan Duqu’nun adını duyduklarını belirtiyor.

IT uzmanlarının modern tehditleri bilmesi, şirket güvenliği için önem taşıyor. Bu nedenle bilgisayar güvenliğinin başlıca kuralları hakkında çalışanların eğitilmesi günümüzde bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Sistematik güvenlik politikalarını harekete geçirmek ve uyumluluk sağlamak, çalışanların düşüncesiz hareketlerine karşı da şirketleri koruyor. Özellikle, Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows güvenlik çözümü, çalışanların internet aktivitelerini kontrol etme ve kısıtlama olanağı tanırken, uygulama kullanımı ve harici bellek bağlantılarını da denetliyor.
Teknoloji.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hazır, mısınız, siber, tehditlerle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaza hazır mısınız? N999 IF Ekstra 4 29 Haziran 2012 14:10
Google TV'ye hazır mısınız? Lucifer Arama Motorları Haberleri 1 20 Mart 2010 18:20
Win 7'ye hazır mısınız? Dilara Windows 0 01 Kasım 2009 18:09