IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2013, 18:32   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD - Çin siber savaşı kızışıyor!




ABD ile Çin arasındaki siber casusluk savaşı kızışıyor.

ABD yönetiminin, Çin'in ABD'yi hedef alan siber casusluk faaliyetleri nedeniyle bu ülkeye ekonomik yaptırımlar getirme hazırlığında olduğu bildirildi.

ABD'de çok büyük miktardaki hükümet verileri ile ABD şirketlerine ait ticari sırların özellikle Çin tarafından çalındığına ilişkin delillerin giderek artması, ABD yönetimini harekete geçirdi.

Associated Press haber ajansına konuşan ABD'li yetkililer, ABD yönetiminin, Çin'den kaynaklandığı belirlenen siber casusluk faaliyetleri nedeniyle bu ülkeye para cezaları ve başka ticari yaptırımlar getirmeyi düşündüğünü belirtti.

Yetkililer, Çin'in dışında ABD'ye yönelik siber casusluk faaliyetlerine katılan diğer ülkeler için de geçerli olacak yaptırımlar konusunda Beyaz Saray'ın bugün yeni bir plan hazırlayacağını duyurdu.

Yetkililer, bu planların, ABD'li üst düzey yetkililerce "acımasız siber hırsızlık kampanyaları" olarak nitelenen, Çin hükümetiyle bağlantılı faaliyetlere, ABD hükümetinin ilk etapta daha saldırgan adımlar atarak karşılık vereceğini gösterdiğine işaret etti.
Çin hakkındaki siber casusluk suçlaması
ABD hükümetinin Çin'e cezai müeyyideler getirmeyi amaçlayan planlar yapma kararında, bu ülkenin siber casusluk faaliyetlerine ilişkin, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren Mandiant şirketince hazırlanan bir raporun önceki gün açıklanması etkili oldu.

Mandiant'ın raporunda, Şanghay kentindeki Çin ordusuna bağlı gizli bir askeri birliğin, ABD şirketlerine yönelik yıllarca süren siber saldırılarla bağlantısına ait çok sayıda ayrıntılı bilgi yer aldı.

ABD'deki 140'ı aşkın şirkete yönelik siber casusluk faaliyetlerinin analiz edildiği raporda, bu saldırıların Çin Halk Kurtuluş Ordusu 61398. Birliği ile bağlantılı olabileceği sonucuna varıldığı belirtildi.

Söz konusu faaliyetleri düzenledikleri iddia edilen 3 internet korsanı hakkında ayrıntılı bilgilerle, askeri birliğin Şanghay kentindeki binalarının fotoğraflarına yer verilen raporda, en az 141 organizasyona ait yüzlerce terabyte'lık verinin bu gizli askeri birlik tarafından sistematik olarak çalındığı öne sürüldü.

Terabyte, bilgisayar ana belleğindeki 1000 gigabytlık bir alanı ifade etmek için kullanılıyor. ABD Kongresi Kütüphanesi'nin 2006-2010 Twitter arşivinde yer alan 170 milyar tweet, toplam 133,2 terabyte'lık bir alan kaplıyor.

Askeri uzmanlarca, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun siber komutanlığının bir bölümünü oluşturduğuna inanılan söz konusu birlik, Çin Genelkurmay Başkanlığı'nın doğrudan komutası altında bulunuyor. Bu nedenle de bu faaliyetlerin Çin ordusundaki en üst seviyelerinden gelen emirler doğrultusunda yapılmış olması, çok güçlü bir ihtimal olarak ortaya çıkıyor.

Siber korsanlık faaliyetlerinin Şanghay kenti dışındaki askeri birliğin 12 katlı beyaz renkteki binasına kadar izinin sürüldüğü belirtilen raporda, saldırıların Şanghay kentinin telekomünikasyon alt yapısına doğrudan erişme kabiliyetine sahip Çince konuşan kişilerce yapıldığını ve yıllarca süren casusluk faaliyetinin askeri birliğin bahçe kapılarının hemen dışında yürütüldüğü kaydedildi.

"İnternet kullanımının katı bir şekilde izlendiği bir ülkede, Çin hükümetinin Şanghay kentinin Pudong Yeni Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir saldırı grubundan haberdar olmaması düşünülemez" ifadesine yer verilen raporda, böyle bir grubun, ancak "Pekin hükümetinin tam bilgisi ve işbirliği" dahilinde işlevini yerine getirebileceği sonucunun çıkarıldığına işaret edildi.

Gözlemciler, raporun, ABD'li uzmanların yıllardan beri sistematik casusluk faaliyetleri yürütmekle suçladığı Çin'e karşı daha zorlayıcı tedbirler alması yönünde ABD hükümeti üzerindeki baskıyı artırdığını dikkati çekiyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple-Amazon Savaşı Kızışıyor System Cep Telefonlar 0 22 Kasım 2011 19:26
Expo Savaşı Kızışıyor JB Haber Arşivi 0 04 Ocak 2011 04:34