IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İnternet Dünyasından Haberler (https://www.ircforumlari.net/internet-dunyasindan-haberler/)
-   -   Suriyeli hacker'lardan operasyon! (https://www.ircforumlari.net/internet-dunyasindan-haberler/526673-suriyeli-hackerlardan-operasyon.html)

Zen 18 Mart 2013 16:12

Suriyeli hacker'lardan operasyon!
 
Suriye Elektronik Ordusu, HRW'nun internet sitesini ve Twitter hesabını hack’ledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yanlısı hacker grubu Suriye Elektronik Ordusu, İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) internet sitesini ve Twitter hesabını hack’ledi.

Dünyanın en saygın insan hakları örgütleri arasında gösterilen ve son dönemde Suriye’de yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili raporlarıyla dikkatleri üzerine çeken HRW’nun internet sitesine hacker’lar, “Tüm raporlarınız YANLIŞ!! Yalan söylemeyi bırakın!!!” şeklinde bir mesaj bıraktı.
Mesaj tıklandığında doğrudan Suriye Elektronik Ordusu’nun internet sitesine yöneliyordu

Hacker’lar ayrıca HRW’nun yarım milyondan fazla takipçisi olan Twitter hesabını da ele geçirerek hack’lenen sayfaya yönelen bir linkle birlikte “Suriye Elektronik Ordusu buradaydı” şeklinde bir tweet attı.
Suriye Elektronik Ordusu daha önce de Suriye rejimi hakkında olumsuz raporlar yayımlayan kurumlara benzer saldırılar düzenlemişti. Başlangıçta Facebook sayfalarını ve yorum kutularını spam’le dolduran hacker’lar, Esad karşıtı aktivistlerin internetteki bilgilerini çalmayı hedefleyen operasyonlar yapmıştı.
HRW’ya yönelik saldırının sadece internet sitesi ve Twitter hesabıyla mı sınırlı olduğu henüz bilinmiyor. Ancak eğer hacker’lar kurumun arşivine de ulaştıysa HRW’nun kaynak olarak kullandığı ve raporlarda isimleri açıklanmayan birçok muhalif aktivist ve sivilin de kimliği hacker’ların eline geçmiş olabilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
teknoloji


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net