IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2014, 03:09   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dijital güvenlikte sertifika şart




e-ticaretin adeta bel kemiği olan SSL yani Dijital Güvenlik Sertifikası KOBİ'ler için de önemli.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


e-ticaret yapmak isteyen herkesin kullanmak zorunda olduğu SSL yani Dijital Güvenlik Sertifikası KOBİ'ler için büyük önem taşıyor. Bu ürünlerin satışını yapan Layer Sistem'in Genel Müdürü Aykut Kalem, "Bu uygulama son kullanıcı için daha güvenilir olduğu imajını yaratmak anlamında çok önemli. KOBİ'ler için de bu tip sertifikaları tercih etmek güvenilir imajını oluşturmak ve ziyaretçilerini sitede tutmak anlamında ilk adım oluyor" diyor.

Türkiye'de bugün e-ticaret ciddi bir pazar anlamı taşıyor. Pek çok KOBİ ve büyük ölçekli firmalar bu pazarda yerini almak için adım atıyor. Bu anlamda SSL (Dijital Güvenlik Sertifikası) hizmeti büyük bir önem oluşturuyor. SSL aslında bir güvenlik sertifikası diyebiliriz. E-ticaret üzerinden ürün veya hizmet satışı yapabilmeniz için sanal pos denilen uygulamaya bankanız kanalı ile sahip olabilmeniz için bankanız sizden öncelikle güvenlik sertifikası sahibi olmanızı istiyor. Yani özetle e-ticaret için birinci adım SSL sertifikası oluyor.

Günümüzde öncelikli olarak e-ticaret amaçlı kurulmuş web siteleri için olmazsa olmaz bir hizmet SSL. Ancak gelişen bilişim dünyasında bugün örneğin Facebook, Google gibi dünya devlerine uygulama geliştirmek isterseniz yine bu hizmeti almak durumundasınız. Bunun haricinde ise güvenlik sertifikasının yüklü olduğu bir sitenin ziyaretçisine güven verdiğini de unutmamak gerekiyor elbette.

Güvenilir imaj
Günümüzde 'butik cloud' ve 'butik yazılım' olarak nitelendirilen özel barındırma ve özel yazılım hizmetleri sunan Layer Sistem, layerssl.com web sitesi üzerinden bu hizmetin satışını gerçekleştiriyor. Layer Sistem Genel Müdürü Aykut Kalem, bu anlamda bir yenilik yaparak ülkemiz pazarında henüz çok yerleşmeyen ancak dünyaca kabul görmüş iki farklı markayı da ürünleri arasına dahil ettiklerini söylüyor. Kalem, şöyle devam ediyor:

"Bunlar Certum ve Thawte güvenlik sertifikaları. Güvenlik sertifikaları son kullanıcı için iki şekilde anlamlanıyor. Bunlardan ilki bir e-ticaret sitesi üzerinde kullandığı kredi kartı bilgilerinin güvenle bankaya ulaşıp ulaşmadığı şeklinde. İkincisi ise alışveriş yaptığı sitenin tercih ettiği sertifika türüne göre daha fazla güven telkin etmesi. Örneğin bir e-ticaret sitesine girdiğinizde tarayıcınızın adres barında firma unvanının açık şekilde bir yeşil barda görünür olması gibi. Bu uygulama son kullanıcı için daha güvenilir olduğu imajını yaratmak anlamında çok önemli. KOBİ'ler için de bu tip sertifikaları tercih etmek güvenilir imajını oluşturmak ve ziyaretçilerini sitede tutmak anlamında ilk adım oluyor."

Özelliğe göre fiyat
Bu sertifikaların fiyatlarının değişiklik gösterdiğini söyleyen Aykut Kalem, başlangıç fiyatlarının yıllık 12,99 dolardan başlayarak, 899 dolara kadar çıktığını söylüyor. Fiyatlar, ürünün özelliklerine ve markalarına göre çeşitlilik gösteriyor. Hizmet süreleri ise 1 ile 5 yıl arasında değişebiliyor. 2014 yılı sonunda SSL pazarında yüzde 10 Pazar payına sahip olmayı hedeflediklerini ifade eden Kalem, "2015 sonunda ise bu pazarın yüzde 50'si gibi bir dönüşümün web sayfamız üzerinden gerçekleşmesi yönünde çalışmalarımızı yapıyoruz," diyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dijital, güvenlikte, sertifika, şart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Smf Güvenlikte Püf Noktalar... CeSaRCripS SMF 0 27 Mart 2013 12:30
Güncelleme Sonrası Sertifika Hatası , Sertifika nedir , Sertifika Hakkında Kralice Cep Telefonlar 1 03 Nisan 2010 11:12
Honda'dan güvenlikte devrim Collettivo Otomobil Haberleri 0 26 Eylül 2008 01:52
Kuga güvenlikte 1 NUMARA Collettivo Otomobil Haberleri 0 08 Temmuz 2008 14:34