IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Deep

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2014, 04:21   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu siteler Terörü destekliyor!




Facebook, WhatsApp, Twitter ve diğerleri... İnternet devleri, çok sert bir suçlamayla karşı karşıya!

Birleşik Krallık'ın elektronik casusluk ajansı lideri, dünyanın en büyük teknoloji firmalarını teröristler için "tercih edilen kumanda ve kontrol ağı" olmakla suçladı. GCHQ yöneticisi Robert Hannigan, Facebook, Twitter ve Google gibi firmaların, teröristlerin, hizmetlerini nasıl kullandıkları konusunda "ihmal" içerisinde olduklarını iddia ediyor.

Financial Times'ta yer alan bir yazıda Hannigan, aşırıya kaçan kişilerin eskiden interneti gizli bir şekilde bilgi paylaşmak için kullandıklarını ancak, IS (veya Isis) gibi yeni grupların Twitter, Facebook ve WhatsApp gibi mesajlaşma ve sosyal medya platformlarını mümkün olduğunca sesli bir şekilde propagandalarını yaymak ve teröre sebep olmak için kullandıklarını belirtti.

Hannigan, istihbarat birimlerinin terör grupları ile internet üzerinde etkili bir şekilde savaşabilmeleri için dünyanın en büyük firmalarından daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını söylemekte. "GCHQ ve kardeş birimleri ... internete hükmeden en büyük ABD teknoloji firmaları da dahil olmak üzere, özel sektörden daha büyük yardım olmadan bu sorunlarla baş edemez." Başka bir deyişle, Facebook ve Twitter gibi internet devlerinin, gizliliği hiçe saymalarını istiyor...

GCHQ'nin mahremiyet üzerine olan tartışmayı sadece takip etmek yerine yönetmesi gerektiğini söyleyen Hannigan, "mahremiyetin hiçbir zaman mutlak bir hak olmadığını" ve bu tartışmanın daha acil ve önemli kararların alınmasını engellememesi gerektiğini düşünmekte.

Tabii ki bazı mahremiyet savunmacıları Hannigan'ın internetin nasıl korunması gerektiği konusundaki düşüncelerine katılmıyor. Privacy International'ın yönetici vekili Eric King, The Guardian'a yaptığı konuşmada, "GCHQ'nun yeni yöneticisinin insanlığın şu ana kadar karşılaştığı en iyi ilerleme, eğitim ve iletişim aracı olan interneti teröristler için bir kumanda ve kontrol ağı olarak görmesinin üzücü olduğunu" söyledi.

Electronic Frontier Foundation'ın uluslararası ifade özgürlüğü yöneticisi Jillian York, Hannigan'ın özel firmalarla casus birimleri arasında daha yakın bir çalışma önerisini direkt olarak reddederken, "hükümetler ve firmalar arasında 'özel' bir anlaşmaya" gerek olmadığını, kanun güçlerinin kamuya açık içerikleri inceleme ve kullanıcıya özel içeriklerde de yasal istekte bulunma hakkının olduğunu söyledi. Ayrıca York, hükümetlere özel erişim izni vermenin sadece bir mahremiyet ihlali olmayacağını, aynı zamanda teröristlerin bir kez daha gizli bir şekilde çalışmaya başlamalarına ve kanun güçlerinin işlerini zorlaştırmaya da sebep olabileceğini iddia ediyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bu, destekliyor, siteler, terörü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
GCN Tabanlı Radeon, DX 11.2 Destekliyor SeckiN Windows 0 28 Ağustos 2013 21:06