IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İnternet Dünyasından Haberler (https://www.ircforumlari.net/internet-dunyasindan-haberler/)
-   -   Kablolu ağlar ortadan kalkacak mı? (https://www.ircforumlari.net/internet-dunyasindan-haberler/657195-kablolu-aglar-ortadan-kalkacak-mi.html)

Swat 03 Aralık 2014 23:09

Kablolu ağlar ortadan kalkacak mı?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Aslında günümüzün lider standardı olan 802.11ac, kendi başına kablolu ağları tamamen terk etmemizi sağlayacak yeteneğe sahip. Tabii ki bu ağların bir gecede ortadan kalkmayacağını söyleyebiliriz. Ancak Purple WiFi'ın CEO'su Gavin Wheeldon'ın söylediği üzere, kablolu ağlara duyulan ihtiyaç büyük oranda azalmış durumda. Ayrıca Wheeldon Wi-Fi Birliği'nin bir "ses kuruluşu" hareketini desteklediğini ve Wi-Fi ağları üzerinden yapılan görüşmelerin kalitesini arttırmaya uğraştıklarını söylemekte.

802.11af (Super Wi-Fi) ve 802.11ah

802.11af, diğer adlarıyla Süper Wi-Fi yada White-Fi, kullanılmayan televizyon spektrumunu 54MHz ve 790MHz arasındaki frekanslarda kullanmakta ve birkaç kilometreye kadar çıkabilme ihtimali olan mesafelerde çalışabilmekte. Tahminen 24Mb/s hızına ulaşabilen bu standardın, çok hızlı olmasa da, kabul edilebilir bir hıza sahip olduğunu söylemek mümkün.

802.11ah ise Düşük Güçlü Wi-Fi olarak lanse ediliyor. Bu standart, cihaz ve araçlardaki monitörler ve algılayıcılar için bir bant aralığı sağlamayarak bunların birleşerek "Internet of Things"i yaratmaları amaçlanıyor.

IT danışmanlığı Glue Reply'dan telekomünikasyon uzmanı Oliver Neuberger'ın söylediğine göre, WiGig'in getirdiği hızlar için geç kalmış değiliz; bu standart tam da gerekli oldukları zamanda aktif hale geçecek. Neuberger'in söylediğine göre, ev modemleri üstünde büyük bir yük oluştuğunda, yavaş bağlantı hızları sorun olmaya başlıyor. Neuberger'e göre WiGig'in sağlayacağı hızlar, bu sorunu da çözecek.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net