IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İnternet Dünyasından Haberler (https://www.ircforumlari.net/internet-dunyasindan-haberler/)
-   -   Üniversiteli Gençler Ne Kadar Harcıyor? (https://www.ircforumlari.net/internet-dunyasindan-haberler/688178-universiteli-gencler-ne-kadar-harciyor.html)

Kaf_Dağı 11 Mart 2015 09:22

Üniversiteli Gençler Ne Kadar Harcıyor?
 
Üniversiteli Gençler Ne Kadar Harcıyor?


Üniversite öğrencilerinin tercih ve alışkanlıklarına ışık tutmak amacıyla gerçekleştirilen “Kampüsün Nabzı” araştırması sonuçları açıklandı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Gençlik pazarlama şirketi iamyouth, ilkini 2013 yılında gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören “Kampüsün Nabzı Araştırması”nı 2014 yılında İneva Araştırma ve Danışmanlık şirketi işbirliğinde tekrarladı. 9 ilde, 22 devlet ve vakıf üniversitesinde, 1.312 öğrenciyle, online araştırma yöntemiyle gerçekleştirilen “Kampüsün Nabzı” araştırmasında gençlerin yaşam tarzları, değerleri ve marka yaklaşımlarına dair dikkat çeken sonuçlara ulaşıldı.

Cep telefonu ve internet, vazgeçilmezleri
Üniversiteli gençlerin takip ettiği trendleri, markalar ile ilişkilerini ve tüketim alışkanlıklarını inceleyerek firmalara yol göstermeyi amaçlayan araştırmaya göre kampüstekilerin hayatta vazgeçemeyeceğini düşündüğü ürünlerin başında yüzde 56 ile cep telefonu yüzde 38 ile internet geliyor.

Sürekli iletişim halinde ve online olmak isteyen gençlerin, kira, fatura gibi sabit giderlerin dışında, kişisel harcamaları ayda ortalama 613 TL’ye geliyor. Araştırmaya göre, en büyük harcama kalemlerini yeme içmenin oluşturduğu üniversite gençliğinin yüzde 56’sı haftada en az birkaç kez cafe veya restorana gittiğini, yaklaşık yarısı ise haftada en az bir kez fast food restoranına gittiğini belirtiyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net