IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İnternet Dünyasından Haberler (https://www.ircforumlari.net/internet-dunyasindan-haberler/)
-   -   Firefox, Sizi İzleyen Yazılımları Engelleyecek (https://www.ircforumlari.net/internet-dunyasindan-haberler/814983-firefox-sizi-izleyen-yazilimlari-engelleyecek.html)

BLueMooN 10 Nisan 2019 10:08

Firefox, Sizi İzleyen Yazılımları Engelleyecek
 
Firefox, kullanıcıların izni olmadan kripto madenciliği yapan ve kullanıcıları izleyen yazılımları engelleyecek.

Firefox, kullanıcıların çok sık şikayet ettiği şeylerden olan bilgisayarları kripto para madenciliği için kullanan yazılımları ve siz izin vermediğiniz halde sizi takip eden yazılımlara dur diyecek.

Firefox’un açık kaynaklı tarayıcıları olan Nightly ve Beta tarayıcılarının kripto para madenciliğini ve parmak izi adı verilen izleme teknolojilerini engelleme seçeneği bulunuyor. Bu özellikler kapalı durumda ve açıp açmamak kullanıcıya bırakılmış ancak Mozilla bunu varsayılan özellik haline getirmeyi planlıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kullanıcılara ne yapmaları gerektiğini söyleyen internet sitelerinin aksine tarayıcılar; gizliliği koruma, batarya ömrünü uzatma, aşırı reklam yüklemelerini kesme ve okuyucuların yorumlarıyla internet sitelerini düzenleme konusunda daha aktif bir yol izliyor. Bunlar sitelerin hoşuna gitmeyebilir ancak bu özelliklerin çoğu interneti daha eğlenceli ve faydalı bir yer haline getirmek için oldukça önemli.

Tarayıcıların yaptığı bir diğer önemli değişiklik ise (şu an için Chrome hariç) çevrimiçi aktivitelerimizi izleyip takip eden yazılımları ve çerezleri engellemek. Çevrimiçi hareketlerinizi takip eden yazılımlar, reklam hedeflemede oldukça sık kullanılıyor hatta Facebook’un Cambridge Analytica Skandalı’nda da ortaya çıktığı gibi politik görüşlerinize bile erişmek mümkün.



Alıntıdır:

ihaveanidea 10 Nisan 2019 10:20

Cevap: Firefox, Sizi İzleyen Yazılımları Engelleyecek
 
Firefox'u kullanmak çok daha mantıklı. Chrome'dan daha sade ve hızlı olduğunu düşünüyorum.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk