IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Haziran 2021, 13:14   #1
Çevrimdışı
~ TalkIRC.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Podcast yapmak isteyenler için en iyi kayıt setleri




Podcast için en iyi kayıt setleri listesiyle karşınızdayız. Podcast içeriği üretmek için gerekli cihazları toplayan ideal paketleri seçtik.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Son yıllarda Podcast içeriklerinin hem üretimi hem de tüketimi arttı. Bu alanda içerik üretmek isteyenler için bir derleme hazırladık. Podcast için en iyi kayıt setleri listesiyle karşınızdayız. Uygun fiyatlı ürünler de özellikleriyle dikkat çeken modelleri de seçmeye özen gösterdik. Diğer yandan kayıt seti alırken dikkat etmeniz gerekenleri yazımızda açıkladık.

Ses kayıt seti alırken dikkat edilmesi gerekenler

Ses kayıtlarının kaliteli olması için gerekli ekipmanları bir araya getiren kayıt setlerinde, göz önüne alacağınız ilk nokta sete hangi ürünlerin dahil olduğudur. Mikrofon, kulaklık, mikser, ses kartı ve aksesuarlar arasından nelere ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Sonrasında da size gereken ekipmanların dahil olduğu sete yönelmelisiniz.

Kayıt setlerinde olmazsa olmaz ekipmanlar ise; mikrofon, kulaklık, mikser veya ses kartıdır. Bu cihazlara ek olarak; ses yalıtım paneli, mikrofon standı ve pop filtresi gibi aksesuarları da setlerde görebiliyoruz. Ayrıca Podcast için en iyi kayıt setleri listemizde de bu noktada çeşitli alternatiflere yer verdik.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ses performansı ise kayıt setinde yer alan mikrofon için en önemli noktadır. Bu kapsamda cihazın frekans aralığını göz önüne alabilirsiniz. Aynı zamanda incelediğiniz modelin dB cisinden hassasiyetini kontrol etmenizde de fayda var.

Diğer yandan stand gibi kullanımı kolaylaştıracak aksesuarların kutudan çıkması da avantaj sağlayacaktır. Özellikle pop-filtresi (ses filtresi) gibi ürünler, ses performansına direkt etki edecektir. Bu filtrenin en önemli işlevi, kayıtta sesin patlamasını önlemektir.

Podcast için en iyi kayıt setleri

1 – AKG Stüdyo Ekipmanları Platinum Paket – 4

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Seçimlerimiz arasında en pahalı ürün AKG’nin kayıt seti oldu. Profesyonel yayıncılara hitap eden set; AKG Perception 220 Condenser mikrofon, AKG K52 kulaklık, Lastvoice Fast Track ses kartı ve mikrofon standı içeriyor. Aynı zamanda Pop filtre ve XLR mikrofon kablosu sete dahil. Setin dikkat çeken parçası ise mikrofon. Mikrofon; 20 dB altındaki sesleri absorbe ediyor ve 20 Hz 20 KHz frekans aralığında çalışıyor.

2 – ESI Audio U22 XT

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Podcast için en iyi kayıt setleri derlememizin profesyonellere hitap eden modellerinden biri de ESI’nin ürünü. Set; ses kartı, stüdyo kulaklığı, kondenser stüdyo mikrofonu, masa standı ve mikrofon kablosu ile geliyor. Hem PC hem de Mac uyumlu model, Podcast yayınlarının yanı sıra Youtube içerikleri için de öne çıkıyor.

3 – Behringer Podcaststudio 2

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

USB mikser, mikrofon, stand, XLR ile USB kablo ve kulaklık ile gelen ürün, Podcast yayınları için temel parçalara sahip. Aynı zamanda set, Podcast için en iyi kayıt setleri listemizin fiyat performans açısından dikkat çeken bir opsiyonu. Ayrıca kullanım pratikliği de Behringer’in ürününün avantajlı noktaları arasında yer alıyor.

4 – Provoice Audio Platin Stüdyo Kayıt Seti

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Derlememizin fiyat performans noktasındaki iddialı ürün; USB ses kartı, Provoice BM-800 Profesyonel Stüdyo Kayıt Mikrofonu, ses yalıtım izolasyon paneli, akrobat mikrofon sehpası, Pop filtre ve mikrofon kablosuyla karşımıza çıkıyor. Profesyonel yayıncılık kalitesinde Podcast içerikleri için bu seti değerlendirebilirsiniz.

5 – Lastvoice Mix Paket-1

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Podcast için en iyi kayıt setleri listemizin en uygun fiyatlı seçeneği olan model, yeni başlayan kişiler için öne çıkıyor. Setin içeriği ise şu şekilde; Lastvoice BM800 Condenser Mikrofon, Midex Mdx-4u Stüdyo Kayıt Mikseri Ekho Usb (ses kartlı), Lastvoice Shock Mount, NB40 Masa tipi mikrofon standı.

Yukarıdaki kayıt setlerine alternatif ürünler de listemizde mevcut. Derlediğimiz tüm ürünlere ve fiyat bilgisine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca sizin önerileriniz varsa, yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

__________________
TalkIRCnet IRC Network
If it is not logic, it's magic. If it is not magic, it is female logic.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
en iyi kayıt sistemi, podcas, podcast içeriği üretmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Link deişimi yapmak isteyenler muradd Link değişimi 1 05 Eylül 2012 22:11
Link değişimi yapmak isteyenler. Adem46 Link değişimi 1 07 Mart 2012 23:05
Link Deyisimi yapmak isteyenler Teksohbet Link değişimi 11 26 Haziran 2008 12:32