IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 08:30   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Apple iPad Air 2 testte!




Apple'ın yeni tabletini, süper ince Apple iPad Air 2'yi test merkezimizde ağırladık!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Piyasadaki en iyi tabletlerden biri olan iPad Air'ın yeni sürümü olan iPad Air 2 sonunda karşımızda. Bir önceki iPad'den de daha ince olan iPad Air 2, performans bakımından da oldukça geliştirilmiş. Peki bu gelişmeler yeterli mi? Bunu anlayabilmek için iPad Air 2'yi yakından inceledik.

Tasarım

6.1mm kalınlığıyla Apple iPad Air 2, piyasadaki en ince tabletlerden birisi. Bu kadar ince bir tablet yapmak, genelde cihazın diğer yönlerden gelişmesini sınırlar. Ama iPad Air 2'de durum böyle değil, yani hem daha ince, hem de iPad Air'e göre belirgin donanımsal gelişmeleri var.

iPad Air 2 hiç rahatsızlık duymadan elinizde saatlerce tutabileceğiniz bir tablet. Eldeki konforu çok üst seviyede. Yanınızda sürekli taşıyacaksanız tableti korumak için bir koruyucuya ihtiyacınız olacak. Aksi takdirde cihazın arkası ve köşeleri zamanla çizilecektir. Sadece koltuğunuzda kullanmayı düşünüyorsanız, tasarımın güzelliğini gölgelemeyen Smart Cover'da sizin için yeterli olacaktır.


En önemli özellikler


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tabletin en dikkat çeken özelliği inceliği. Bunun yanında daha da önemli diyebileceğimiz bir yönü ise inanılmaz hafif 437g ağırlığı.

Touch ID

Touch ID, bir iPhone için oldukça kullanışlı bir özellik. Touch ID sayesinde hiç vakit kaybetmeden kilidi açabiliyor ve kredi kartı ödemelerini hızla gerçekleştirebiliyorsunuz.

iPad Air 2 için ise o kadar da gerekli görünmüyor. Cep telefonunuz kadar ortada dolaştırmadığınız bir cihaz olduğu için, ileri derecede güvenliğe de ihtiyacınız azalıyor. Yine de ilk iPad Air'da olmayan bu özelliğin, iPad Air 2'ye eklenmiş olması sevindirici.

A8X chip

Apple'ın söylediğine göre A8X çipi aşırı derecede hızlı. Bizim tabletteki deneyimimiz de bunu doğruladı. Cihazda yaptığımız hiçbir şey onu yavaşlatmaya yetmedi.

Telefon özellikleri

iPad Air 2 ile tıpkı bir akıllı cep telefonu gibi normal telefon görüşmeleri yapmanız mümkün. Bu sayede cep telefonunuz yerine de kullanabilirsiniz. Ama maalesef SMS gönderme ve alma yapamıyor.


Arayüz ve performans


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


iPad Air 2'nin arayüzü, daha önce bir Apple cihazı kullanmış herkese tanıdık gelecek. Kutudan çıktığı haliyle iOS 8.1 kullanan ilk cihaz. Testlerimizde çakılmaların iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a oranla daha az olduğunu gördük. Yani işletim sistemi, beklendiği gibi daha stabil hale getirilmiş.

Büyük ekranı sayesinde iPad'de simgeler arasında navigasyon çok kullanışlı. Tabii cihazı iki elle kullandığınız sürece.

Performans

Cihazın kullandığı A8X çipi gerçekten çok güçlü olmalı ki, en yakın rakiplerinden neredeyse yüzde 40 daha fazla performans veriyor (iPhone 6 ve 6 Plus da dahil). GeekBench 3 testinde, iPad Air 2 ortalama 4,500 puan verdi. Diğer büyük rakipleri ancak 2,800 civarında puanlar alabiliyordu.

Tabii bu kadar farkı görünce testler için optimizasyon yapılmış olmasından şüphelendik, ama Zen Garden gibi oyunlarda bu farka pratikte de şahit olduk.


Pil ve kamera


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İnternette gezinme veya video izlemede pili 10 saat dayanıyor. Bu ilk iPad Air'dakinden farklı değil, ama cihaz daha ince olmasına rağmen bu pil ömrünü korumuş olması önemli bir başarı.

Ekranı her zamanki gibi pil canavarı. Full HD 90 dakikalık bir video'yu yüzde 100 parlaklıkta oynattıktan sonra, pili yüzde 21 azalıyor. En fazla pil harcayan ise tahmin edebileceğiniz gibi oyunlar. Özellikle grafik canavarı oyunlar pili hızlı harcayabiliyor.
Cihazı kullanmazken ise pil oldukça az harcanıyor. Cihazı birkaç saatliğine bırakıp geri geldiğimizde yalnızca %2 azaldığını gördük.

Kamera

iPad Air 2'nin kamerası da bu sefer bazı üst sınıf özelliklerle donatılmış. Artık 120 fps ağır çekim yapabiliyor. Yeni iPhone'ların ikisindeki 240 fps kadar iyi olmasa da, güzel bir özellik.

Sahip olduğu çekim modları arasında, time lapse modu, burst modu ve geniş bir panorama modu var. Genel olarak fotoğraf kalitesinde iPad Air ile çok bir fark göremedik. Keskinlikte çok az fark var ve düşük ışıktaki çekim kalitesi iPhone 6'ya yetişemiyor.


Medya ve sonuç


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


iPad Air 2, medya oynatmak için şüphesiz harika cihaz. Depolama alanı olarak 16GB, 64GB ve 128GB seçenekleri var. 16GB depolama alanının birçok kullanıcıya yetmeyeceğini düşünüyoruz ve ne yazık ki arada 32GB seçeneği yok.

Ekranı artık daha az ışık yansıtıyor, renk ve kontrast oranları da geliştirilmiş. Ekranın gün ışığındaki performansı Sony Xperia Z3 kadar iyi olmasa da, yine de en iyi tablet ekranlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun yanında sahip olduğu tek hoparlör çok güçlü, zengin ve kaliteli bir ses sunuyor. Tabi ki en iyi ses kalitesini yine kulaklıklarla elde ediyoruz.

iPad Air 2'de oyun oynamak da ayrı bir zevk. Zengin ve sizi içine çeken ekranı ile hem basit oyunları, hem de daha hızlı ve grafik canavarı oyunları oynamak çok eğlenceli.

Sonuç

Apple, iPad Air 2 ile zaten mükemmele yakın olan tabletini daha da geliştirmiş. Gücü, daha iyi ekranı ve güncellenmiş işletim sistemi ile birçok kişinin eski tabletinin yerini almasını isteyeceği bir cihaz. Önümüzdeki sene boyunca da piyasadaki en iyi tablet olarak kalacağını düşünüyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, air, apple, ipad, testte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple iPad Air Tablet pc amozon Diğer Tabletler 0 23 Mayıs 2014 15:58
iPhone ve iPad Apple'ı vurdu Zen Apple 0 18 Nisan 2013 13:20
Apple, sonunda iPad'i kazandı! Soner Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Mayıs 2012 21:55
BMW'nin Apple iPad aşkı! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Eylül 2010 16:18